Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Botwinka!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Botwinka!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-11 13:53:52

Temat: Re: Botwinka!,SZCZAWIOWA, - prosba
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>

Od talerza botwinki zrobionej z dzialkowej .. tatusiowymi rekami posadzonej
botwinki, nic nie byloby mnie w stanie oderwac ;))))
Zjadlabym, tylko ze jakos nie ma kiedy zrobic...
Marta
>>>>>>>>>>>>>>>

Marta, nie grzesz :-)
To wymaga kilku minut zaledwie.
Zdecydowanie dluzszego czasu wymaga przygotowanie [pokrojenie] boczku do smazenia no
i obraznie, a takze ugotowanie ziemniakow do
tej botwinki.
Zgodzisz sie chyba ze mna???
Pozdrowka :-)
Barbara





---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.478 / Virus Database: 275 - Release Date: 2003.05.06

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-11 13:56:02

Temat: Re: Botwinka!,SZCZAWIOWA, - prosba
Od: "JurekA" <jurdag@....o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Marta Trzaska wrote:
> Na latwizne to ja wczoraj poszlam ;))
> Dalam sie namowic przez swoje kochanie, na obiad w Piramidzie :))
> A chcialam zrobic pyszne spaghetti z pieczarkami.. miesem.. sosoem
> pomidorowym .. i w inny sposob "pozbyc sie" parmezanu ;))))
>

Heee....to proponuje eot bo zaraz tu sie nam zrobi taki kącik do
spowiedzi tych grupowiczow, co "grzeszą" hanbiac zasady, ktore na
codzien glosza na prk ;-))))


J ;-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-11 13:56:33

Temat: Re: Botwinka!,SZCZAWIOWA, - prosba
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "JurekA" <jurdag@....o2.pl>


Marta Trzaska wrote:
> Od talerza botwinki zrobionej z dzialkowej .. tatusiowymi rekami
> posadzonej botwinki, nic nie byloby mnie w stanie oderwac ;))))
> Zjadlabym, tylko ze jakos nie ma kiedy zrobic...
>


Ech.... troche powiem nie na temat, ale szkoda ze Polska jest taka duza.
Gdyby byla malutka niczym taki Luksemburg, moznaby sie skrzyknac,
ustalic gdzies dyzury w ustalonym miejscu i codziennie by ktos cosik
gotowal z podawanych tu przepisow. Literki nabraly by smaku i zapachu.
Dzis bylaby botwinka.
No dobra.....rozmarzyłem się..... :)
J ;-)
>>>>>>>>>>>>>>>

Nalezy miec tylko nadzieje, ze moze za naszego zycia opanujemy technike teleportacji
:-)
Co Wy na to?

A pomysl, Jurku - z n a k o m i t y !!! :-))))
Barbara



---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.478 / Virus Database: 275 - Release Date: 2003.05.06

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-11 13:57:21

Temat: Re: Botwinka!,SZCZAWIOWA, - prosba
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "JurekA" <jurdag@....o2.pl> napisał w wiadomości
news:b9lkdg$3ea$1@news.onet.pl...
> ...czuje sie przez Was gleboko zawstydzony Mile Panie. Ja - poniewaz
> nikt nie widzial, poraczylem sie jakims fast foodem. A Wy widze jednak
> na latwizne nie poszlyscie! :)

Na latwizne to ja wczoraj poszlam ;))
Dalam sie namowic przez swoje kochanie, na obiad w Piramidzie :))
A chcialam zrobic pyszne spaghetti z pieczarkami.. miesem.. sosoem
pomidorowym .. i w inny sposob "pozbyc sie" parmezanu ;))))

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-11 14:06:22

Temat: Re: Botwinka!,SZCZAWIOWA, - prosba
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:013e01c317c4$d26e03c0$a992573e@home68z1dftw81..
.
> Marta, nie grzesz :-)
> To wymaga kilku minut zaledwie.
> Zdecydowanie dluzszego czasu wymaga przygotowanie [pokrojenie] boczku do
smazenia no i obraznie, a takze ugotowanie ziemniakow do
> tej botwinki.
> Zgodzisz sie chyba ze mna???
> Pozdrowka :-)

Alez ja doskonale wiem ile to zajmuje, tyle ze jak ostatnio siedzialam po 11
godzin w pracy, albo i siadalam do wykladow (na szczescie 6 egzaminow i 3
zaliczenia juz za mna), a ponadto dokonczenie pracy magisterskiej ...
przyznaje.. nie chcialo mi sie juz NIC robic, polozyc sie do wyrka.. albo
poczekac az mi ktos podsunie jedzenie pod nos :))

Na szczescie (mam nadzieje ze wyniko dwoch egz beda pozytywne), egzaminy juz
za mna, praca praktycznie skonczona (jeszcze male poprawki tylko) i bedzie
wiecej czasu, i weekendy beda wolne :)
Nie chce wywolywac dyskusji jka powstala niedawno, o tym ile zajmuje
gotowanie i ze jak ktos chce to na wszytsko znajdzie chwile .. bo mnie, jak
napislam nic sie nie chcialo, tylo odpoczac :) Zawsze tak mialam ze podczas
sesji gotowalam najpyszniejsze i najwymyslniejsze obiady, zeby tylko sie nie
uczyc ;) ale teraz to insza sprawa troche ;)

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-11 14:10:57

Temat: Re: Botwinka!,SZCZAWIOWA, - prosba
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>



Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:013e01c317c4$d26e03c0$a992573e@home68z1dftw81..
.
> Marta, nie grzesz :-)
> To wymaga kilku minut zaledwie.
> Zdecydowanie dluzszego czasu wymaga przygotowanie [pokrojenie] boczku do
smazenia no i obraznie, a takze ugotowanie ziemniakow do
> tej botwinki.
> Zgodzisz sie chyba ze mna???
> Pozdrowka :-)

Alez ja doskonale wiem ile to zajmuje, tyle ze jak ostatnio siedzialam po 11
godzin w pracy, albo i siadalam do wykladow (na szczescie 6 egzaminow i 3
zaliczenia juz za mna), a ponadto dokonczenie pracy magisterskiej ...
przyznaje.. nie chcialo mi sie juz NIC robic, polozyc sie do wyrka.. albo
poczekac az mi ktos podsunie jedzenie pod nos :))
>>>>>>>>>>>>>>

PO pierwsze, to gratulki, bo ilosc 'zdawanych' 'dosc sluszna'!
Po drugie .. gdybys napisala - przemeczenie i przesilenie wiosenne.. nie byloby
mojego tekstu ;-))

Na szczescie (mam nadzieje ze wyniko dwoch egz beda pozytywne), egzaminy juz
za mna, praca praktycznie skonczona (jeszcze male poprawki tylko) i bedzie
wiecej czasu, i weekendy beda wolne :)
Nie chce wywolywac dyskusji jka powstala niedawno, o tym ile zajmuje
gotowanie i ze jak ktos chce to na wszytsko znajdzie chwile .. bo mnie, jak
napislam nic sie nie chcialo, tylo odpoczac :) Zawsze tak mialam ze podczas
sesji gotowalam najpyszniejsze i najwymyslniejsze obiady, zeby tylko sie nie
uczyc ;) ale teraz to insza sprawa troche ;)
Marta
>>>>>>>>>

Spokojnie :-)
Nie szukam zwady, a sprawe czasu, przemecszenia itp. itd.. znam z wlasnych
doswidaczen i.. co tu duzo mowic.. kompletnie nic mi sie
nie chce :(
Pozdrowka serdeczne :-)
Barbara






---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.478 / Virus Database: 275 - Release Date: 2003.05.06

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-11 14:16:44

Temat: Re: Botwinka!,SZCZAWIOWA, - prosba
Od: "JurekA" <jurdag@....o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Barbara Czaplicka wrote:
> A pomysl, Jurku - z n a k o m i t y !!! :-))))

....Pod jednym warunkiem, ze byloby zakazane prowadzenie w takim miesjcu
dyskusji nie-merytorycznych o gotowaniu. Wyskoczylby Ci taki jeden
"mlodymi kartofelkami" dla dziecka i wszyscy by sie zaraz wystrzelali
;-)

Poza tym wyobraz sobie te uwagi typu. "No..... twoja kaczka wyszla
wysmienicie, ale zapomniales dodac do niej tego, tego, tamtego a juz
tego to dales stanowczo za duuuzo!"

Pomysl moze ciekawy - ale jakze niebezpieczny dla zdrowia i zycia
grupowiczow! ;-)

J ;-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-11 14:25:57

Temat: Re: Botwinka!,SZCZAWIOWA, - prosba
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:01c001c317c7$36c22610$a992573e@home68z1dftw81..
.
> PO pierwsze, to gratulki, bo ilosc 'zdawanych' 'dosc sluszna'!

Niedziekuje jeszcze, bo dwoch wynikow nie mam ;)

> Spokojnie :-)
> Nie szukam zwady, a sprawe czasu, przemecszenia itp. itd.. znam z wlasnych
doswidaczen i.. co tu duzo mowic.. kompletnie nic mi sie
> nie chce :(

Ale juz niedlugo, mam nadzieje, wszytsko sie ustabilizuje (lacznie z
pogoda) ... w weekendy bede mogla rozpieszczac Kube pysznosciami ze swiezych
warzyw.

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-11 18:58:41

Temat: Re: Botwinka!,SZCZAWIOWA, - prosba
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik JurekA napisał:
> walkie! wrote:
> /ciach/
>
> ...czuje sie przez Was gleboko zawstydzony Mile Panie. Ja - poniewaz
> nikt nie widzial, poraczylem sie jakims fast foodem. A Wy widze jednak
> na latwizne nie poszlyscie! :)
> Ale uroczyscie obiecuje ze jutrzejsza zupe ugotuje wg zasad bez
> oszukanstw, na rosole i od podstaw ;-))))
>
>
> J ;-)
>
Na jakim rosole??? Na kosci!!!! ;-)

--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-11 19:21:59

Temat: Re: Botwinka!,SZCZAWIOWA, - prosba
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:b9m67l$dpk$2@nemesis.news.tpi.pl...
> > Ale uroczyscie obiecuje ze jutrzejsza zupe ugotuje wg zasad bez
> > oszukanstw, na rosole i od podstaw ;-))))
> Na jakim rosole??? Na kosci!!!! ;-)

Na rosole tez moze byc :) i tez pewnie bedzie dobra :))
U mnie .. po niedzieli, jak zostaje zbyt duzo rosolu, na tymze wlansie
gotuje sie rozne zupy typu zurek, barszcz czerwony zabielany, pomidorowa.
A botwinke na kosci albo na skrzydelkach :)

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 4 . [ 5 ] . 6


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

PĘPKÓWKA - nalewka
O babce herbacianej/do Asi
Jak pisac przepisy/DLUGIE
skrzydelka z grilla
Piersi kurze w sosie serowym

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »