Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bulki paryskie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Bulki paryskie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-03-12 14:49:41

Temat: Bulki paryskie
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


Ostatnio moda na proste rzeczy tu panuje, to i ja sie dolacze z prostota.

1 kg maki pszennej
40 g drozdzy
450-500 ml letniej wody
3 lyzeczki soli

wyrobic z tego gladkie jedwabiste ciasto, odstawic do wyrosniecia, uformowac
4-5 dlugich bulek (tak. ok 20 ) odstawic do wyrosniecia, naciac nozem
ukosnie kilka razy, posmarowac woda i piec w 200C 20-30 min az beda zlote. W
trakcie pieczenia smarowac parokrotnie woda

Wychodza doskonale bulki, w piekarni takich nie ma ;))

--
Przemyslaw Koziarski



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

A może lasagne z "polskim" sosem ?
dzis na obiadek - szaszlyki prawie po turecku
keks oliwkowy
pita - czy ktos zna przepis
Spaghetti alla carbonara w wersji wegeteriańskiej

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »