Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Buraczki zasmazane

Grupy

Szukaj w grupach

 

Buraczki zasmazane

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-10 16:56:59

Temat: Buraczki zasmazane
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Chodza za mna calutki dzien.... i nie chca sie odczepic... Wiec jest tylko
jedno wyjscie - zrobic. I jest tylko jedno pytanie. Jak? Nigdy nie robilam
buraczkow (w Wilnie nie ma takiego dania) i nie mam o tym zielonego pojecia
:o((( Bez Waszej pomocy, zanim zrobie cos sensownego, to dziesiec razy
zatruje sie swoimi esperymentami i bede pierwsza ofiara buraczkow ;o).

To jak pomozecie...? :o)))))))))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-10 17:24:19

Temat: Odp: Buraczki zasmazane
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


> :o((( Bez Waszej pomocy, zanim zrobie cos sensownego, to dziesiec razy
> zatruje sie swoimi esperymentami i bede pierwsza ofiara buraczkow ;o).
>
> To jak pomozecie...? :o)))))))))
>
Pomożecie!
Ja robie to tak. Ugotowane buraczki żścieram na tarce o naj mniejszych
otworach,robię białą zasmażkę i rozprpwadzam mlekiem. Konsystencja dość
gęsta. Wrzucam do tego starye buraczki dodaje soku z cytryny, cukru i soli
do smaku. Podgrzewam mieszając i cała filozofi. Pozdrawiam Ramzes.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-10 17:35:03

Temat: Re: Odp: Buraczki zasmazane
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>Pomożecie!
>Ja robie to tak. Ugotowane buraczki żścieram na tarce o naj mniejszych
>otworach,robię białą zasmażkę i rozprpwadzam mlekiem. Konsystencja dość
>gęsta. Wrzucam do tego starye buraczki dodaje soku z cytryny, cukru i soli
>do smaku. Podgrzewam mieszając i cała filozofi. Pozdrawiam Ramzes.
>
>
No tak! To ja TO musze czytac juz PO zrobieniu kapustki???? jutro
bede tarla, bo tez za mna chodza a znow wykupilam zapas burakow w
tym jednynym sklepie...

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-10 18:15:24

Temat: Re: Odp: Buraczki zasmazane
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> No tak! To ja TO musze czytac juz PO zrobieniu kapustki???? jutro
> bede tarla, bo tez za mna chodza a znow wykupilam zapas burakow w
> tym jednynym sklepie...
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana

A jaka kapustke robilas? Bo buraczki to tak w parze za mna laza...

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-10 18:26:55

Temat: Re: Buraczki zasmazane
Od: "katarzyna sornat" <k...@p...net> szukaj wiadomości tego autora


Bozena wrote in message <9sjm5v$ns6$1@sunsite.icm.edu.pl>...
>Chodza za mna calutki dzien.... <

moj przepis jest taki, gotuje dokladnie umyte buraki w lupinach, pod koniec
gotowania dorzucam sporo czosnku, tez w lupinach, jak troche ostygnie,
obieram z lupin i miksuje, wlasciwie nic juz do tego nie potrzeba, ale
mozesz troche posolic, popieprzyc, no i zasmazyc, a moje znajome Ukrainki
dodaja jeszcze majonezu. Mozna tez te buraki zmiksowac z dodatkiem orzechow
wloskich, robia sie wtedy wykwintne, pomimo czosnku.

Bozenko, ale chyba w Wilnie cos z burakow sie jada?
katarzyna

P.S. a ja sie wlasnie objadam szparagami.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-10 18:26:55

Temat: Re: Buraczki zasmazane
Od: "katarzyna sornat" <k...@p...net> szukaj wiadomości tego autora


Bozena wrote in message <9sjm5v$ns6$1@sunsite.icm.edu.pl>...
>Chodza za mna calutki dzien.... <

moj przepis jest taki, gotuje dokladnie umyte buraki w lupinach, pod koniec
gotowania dorzucam sporo czosnku, tez w lupinach, jak troche ostygnie,
obieram z lupin i miksuje, wlasciwie nic juz do tego nie potrzeba, ale
mozesz troche posolic, popieprzyc, no i zasmazyc, a moje znajome Ukrainki
dodaja jeszcze majonezu. Mozna tez te buraki zmiksowac z dodatkiem orzechow
wloskich, robia sie wtedy wykwintne, pomimo czosnku.

Bozenko, ale chyba w Wilnie cos z burakow sie jada?
katarzyna

P.S. a ja sie wlasnie objadam szparagami.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-10 18:51:09

Temat: Re: Buraczki zasmazane
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Bozenko, ale chyba w Wilnie cos z burakow sie jada?
> katarzyna

Jada sie, jada :o)) , ale nie ma czegos takiego jak "buraczki zasmazane"
czyli dodatek na goraco. Najczesciej buraczki ida do roznych zup, salatek,
surowek, sledzi albo do napoju.

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-10 19:36:05

Temat: Re: Odp: Buraczki zasmazane
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>A jaka kapustke robilas? Bo buraczki to tak w parze za mna laza...
>
>Bozenka z Wilna :o)
>~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zielona szpiczasta, taka co to moja kolezanka okresla, ze to
nienormalna kapustka (wiecznie mloda) i do tego szpiczasta, na
pewno GM.
gotuje, dodaje cebule obsmazona, z zasmazka (uwaga - tluszcz do
cebuli byl z wedzonego boczku). dodusilam, posolilam,
popieprzylam, dodalam duzo koperku, siknelam krople octu winnego,
przykrylam i ...zapomnialam,z e to stoi na palniku tak
pyk-pyk...wyszlo jeszcze lepsze niz gdybym nie zapomniala!

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-10 21:13:35

Temat: Re: Buraczki zasmazane
Od: "katarzyna sornat" <k...@p...net> szukaj wiadomości tego autora


Bozena wrote in message <9sjsru$1q8$1@sunsite.icm.edu.pl>...
>Najczesciej buraczki ida do roznych zup, salatek,
>surowek, sledzi albo do napoju.<

tak nie calkiem a propos, ale jak napisals o napoju, to mi sie przypomnialo,
mozna prosic przepis na kwas z kminku?
A jak Twoje buraczki? dobre byly?
katarzyna




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-10 21:53:57

Temat: Re: Buraczki zasmazane
Od: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> tak nie calkiem a propos, ale jak napisals o napoju, to mi sie
przypomnialo,
> mozna prosic przepis na kwas z kminku?

Kwas z kminku juz wklepalam w watku "Gira litewska (dla Ramzes)" A jak Ci
smakowal napoj jablkowo - kminkowy?

> A jak Twoje buraczki? dobre byly?

Buraczki jutro. Mam nadzieje, ze sie udadza :o)

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ponowne powitanie
Metrowiec
chili con carne
Uczta w Spichlerzu - dlugie
Potrzebuje przepis na kapuste zasmażaną

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »