| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-22 20:48:08
Temat: Re: CHWALE---ciasto rabarbarowe Netusi Ja wpakowałam rabarbar surowy, pokrojony w kawałki i wyszło kwaskowato
pyszne , nie było ciapowate.Cukier puder na cieście, świetnie się
kontrastuje z rabarbarem.
Od wczoraj upiekłam już dwie blachy i nie ma nawet kawałka ;-)
Przeglądałam inne przepisy na ciasta z rabarbarem, w niektórych trzeba
zasypywać rabarbar cukrem, odsączyć i dopiero na ciasto.Ale w tym chyba nie
ma takiej konieczności.
Bogusia
myjąca blaszkę po cieście z rabarbarem ;-)
> proponuje lekko zesmazyc rabarbar z cukrem przed pieczeniem, a potem
> ostudzic... nalezy tylko pilnowac, zeby nie rozgotowac, aha i nie podlewac
> woda w czasie smazenia
>
> Elsa
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-23 13:43:49
Temat: Re: CHWALE---ciasto rabarbarowe Netusi
Użytkownik "Gosia_KIKI" <g...@N...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:bagadi$bu6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam :)
>
> Takiego mi smaka dziewczyny narobilyscie na ciasto z rabarbarem, ze
> postanowilam przy najblizszej okazji zrobic.
> *** Gosia_KIKI ***
>
>
> ciach <
Ja tez dzisiaj zakupilam rabarbar i zrobie ciasto, ktore robi taka furrore
wsrod grupowiczek, ja tez chce!!;))
Pozdrawiam,Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-26 11:32:27
Temat: Re: CHWALE---ciasto rabarbarowe Netusi
> >
> > ciach <
> Ja tez dzisiaj zakupilam rabarbar i zrobie ciasto, ktore robi taka furrore
> wsrod grupowiczek, ja tez chce!!;))
> Pozdrawiam,Kasia
Też się skusiłam, kupiłam rabarbar, upiekłam i...
zakalec mi się zrobił :-((((
agnicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-26 12:31:35
Temat: Re: CHWALE---ciasto rabarbarowe Netusi
agnicha wrote:
> Też się skusiłam, kupiłam rabarbar, upiekłam i...
> zakalec mi się zrobił :-((((
Podejrzewam spadek temperatury: ogladalas ciasto w trakcie pieczenia? a
moze temperatura troche spadla?
Mialam juz wczeniej napisac, ale nie wiedzialam, do ktorego watku sie
podpiac. Bardzo sie ciesze, ze ciasto stalo sie tak popularne, ale z
drugiej strony nie moge wyjsc z podziwu, jak takie ciasto moglo stac sie
tak popularne? Dla mnie jest to takie ciasto awaryjne, ktore robie, jak
juz kompletnie nic mi sie nie chce, a _musze_ cos slodkiego. Tym ciastem
raczej nie podejmuje gosci ze wzgledu na brak reprezentacyjnosci tegoz
;-)
Ale niniejszym bardzo sie ciesze, ze niektorym smakuje :-)
Pozdrawiam
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-27 11:33:04
Temat: Re: CHWALE---ciasto rabarbarowe Netusi
> Podejrzewam spadek temperatury: ogladalas ciasto w trakcie pieczenia? a
> moze temperatura troche spadla?
Temperatura 180c, ale piekłam z termoobiegiem i skróciłam czas do 30 minut
(ciasto "wylałam" na dużą blachę i było cienkie - po upieczeniu 1cm
wysokości). Może ono pop prostu się nie dopekło.
agnicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |