Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cannioli

Grupy

Szukaj w grupach

 

Cannioli

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-02 20:38:41

Temat: Cannioli
Od: "cinas" <c...@k...prv.pl> szukaj wiadomości tego autora

Co to jest i jak sie robi Cannioli?
ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-03 09:28:12

Temat: Re: Cannioli
Od: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> szukaj wiadomości tego autora



----------
> Co to jest i jak sie robi Cannioli?
> ania
>
>

Jestes pewna. ze nie chodzi Ci przypadkiem o Canelloni. Bo o Cannioli nigdy
nie slyszalem.
Jezeli chodzi o Canelloni to sa to duze rurki makaronowe, ktore napelnia sie
farszem i zapieka najczesciej w beszamelu. Moim ulubionym nadzieniem jest
farsz z wedzonego lososia z serem ricotta, ale dobrze smakuje tez ricotta ze
szpinakiem i tradycyjny farsz bolonski czyli pomidory z siekana wolowina
bazylia i czosnkiem, Najlepiej kupowac Canelloni, ktore jest juz podgotowane
( z niemiecka vorgekocht z angielska praboiled) nie trzeba wtedy gotowac
rurek co znakomicie ulatwia nadziewanie. Nadziane rurki wsdza sie wtedy po
prostu w sos i zapieka do miekosci.
Czarek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-03 10:32:57

Temat: Re: Cannioli
Od: "cinas" <c...@k...prv.pl> szukaj wiadomości tego autora

tak o to mi chodzi pomylilam sie w pisowni:)))))
a czy to mozna tez nadziewac mieem mielonym:)))?
ania
Użytkownik "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> napisał w wiadomości
news:9pelmq$868$1@news.onet.pl...
>
>
> ----------
> > Co to jest i jak sie robi Cannioli?
> > ania
> >
> >
>
> Jestes pewna. ze nie chodzi Ci przypadkiem o Canelloni. Bo o Cannioli
nigdy
> nie slyszalem.
> Jezeli chodzi o Canelloni to sa to duze rurki makaronowe, ktore napelnia
sie
> farszem i zapieka najczesciej w beszamelu. Moim ulubionym nadzieniem jest
> farsz z wedzonego lososia z serem ricotta, ale dobrze smakuje tez ricotta
ze
> szpinakiem i tradycyjny farsz bolonski czyli pomidory z siekana wolowina
> bazylia i czosnkiem, Najlepiej kupowac Canelloni, ktore jest juz
podgotowane
> ( z niemiecka vorgekocht z angielska praboiled) nie trzeba wtedy gotowac
> rurek co znakomicie ulatwia nadziewanie. Nadziane rurki wsdza sie wtedy po
> prostu w sos i zapieka do miekosci.
> Czarek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-03 10:36:13

Temat: Re: Cannioli
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik cinas <c...@k...prv.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9pepef$v0$...@n...tpi.pl...
> tak o to mi chodzi pomylilam sie w pisowni:)))))
> a czy to mozna tez nadziewac mieem mielonym:)))?

a czemu nie, zdaje mi się, że nawet był na to przepis na liście, poszukaj
dobrze.

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-03 11:50:05

Temat: Re: Cannioli
Od: "Beata M." <b...@k...umcs.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

cinas napisał(a):

> tak o to mi chodzi pomylilam sie w pisowni:)))))
> a czy to mozna tez nadziewac mieem mielonym:)))?

Oczywiscie, ze mozna;-).
Ja jako leniwiec kiedys zrobilam to w nastepujacy sposob, podslazylam miesko
mielone z cebulka pozniej wystudzilam, nie mialam parmezanu... by dodac do
mieska, wiec wbilam jajko do tego mieska... i wymieszalam to wszytsko razem i
wlozylam do makaronikow wczesniej ugotowanych, zalalam sosem bolonskim (ale bez
miesa;-), posypalam serem i zapieklam, bylo swietne;-), na dno naczynia
zaroodpornego wlalam troche sosu by sie nie przypalaly:-). W najblizszym czasie
mam zamiar zrobic canelloni w ten sam sposob, ale zmienie sos na beszamelowy.

pozdrawiam smacznie
Beata M.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-03 11:52:16

Temat: Re: Cannioli
Od: "Marek Lang" <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora


cezary gmyz <c...@z...dwws.pl> wrote in message
news:9pelmq$868$1@news.onet.pl...
>
>
> ----------
> > Co to jest i jak sie robi Cannioli?
> > ania
> >
> >
>
> Jestes pewna. ze nie chodzi Ci przypadkiem o Canelloni. Bo o Cannioli
nigdy
> nie slyszalem.
> Jezeli chodzi o Canelloni to sa to duze rurki makaronowe, ktore napelnia
sie
> farszem i zapieka najczesciej w beszamelu. Moim ulubionym nadzieniem jest
> farsz z wedzonego lososia z serem ricotta, ale dobrze smakuje tez ricotta
ze

Napisz cos prosze na temat tego farszu z wedzonego losia? Chetnie bym
sprobowal...

M


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-03 11:53:11

Temat: Re: Cannioli
Od: "Monika" <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

z mieskiem mielonym jest przepyszne....a przepisy mozna zastosowac przeciez
te same co do lasagne...
ja osobiscie np uwielbiam z tunczykiem zamiast mieska mielonego...
(chyba zle robie czytajac posty w pracy bo zoladek zaczyna mi sie
buntowac.....)
pozdrowienia
Monika
m...@b...pl
UIN 33169566
Użytkownik cinas <c...@k...prv.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9pepef$v0$...@n...tpi.pl...
> tak o to mi chodzi pomylilam sie w pisowni:)))))
> a czy to mozna tez nadziewac mieem mielonym:)))?
> ania
> Użytkownik "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> napisał w wiadomości
> news:9pelmq$868$1@news.onet.pl...
> >
> >
> > ----------
> > > Co to jest i jak sie robi Cannioli?
> > > ania
> > >
> > >
> >
> > Jestes pewna. ze nie chodzi Ci przypadkiem o Canelloni. Bo o Cannioli
> nigdy
> > nie slyszalem.
> > Jezeli chodzi o Canelloni to sa to duze rurki makaronowe, ktore napelnia
> sie
> > farszem i zapieka najczesciej w beszamelu. Moim ulubionym nadzieniem
jest
> > farsz z wedzonego lososia z serem ricotta, ale dobrze smakuje tez
ricotta
> ze
> > szpinakiem i tradycyjny farsz bolonski czyli pomidory z siekana wolowina
> > bazylia i czosnkiem, Najlepiej kupowac Canelloni, ktore jest juz
> podgotowane
> > ( z niemiecka vorgekocht z angielska praboiled) nie trzeba wtedy gotowac
> > rurek co znakomicie ulatwia nadziewanie. Nadziane rurki wsdza sie wtedy
po
> > prostu w sos i zapieka do miekosci.
> > Czarek
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-03 12:07:11

Temat: Re: Cannioli
Od: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> szukaj wiadomości tego autora


>> > Co to jest i jak sie robi Cannioli?
>> > ania
>> >
>> >

>
> Napisz cos prosze na temat tego farszu z wedzonego losia? Chetnie bym
> sprobowal...
>
> M
>
>

Podaje go z pamieci a orginal jest wydrukowany na opakowaniu canelli firmy
Agnesi ale trzeba pamietac, ze te akurat rurki trzeba najpierw obgotowac w
odroznieniu od canelloni innych firm.
Na nadzienie sklada sie troche sosu beszamelowego zmieszanego z opakowaniem
riccotty, natka pietruszki, wedzonym lososiem od biedy mozna zastapic go
Tosca. Kosystencja musi byc dosc scisla by sie nie wylewalo w czasie
pieczenia. Calos zapiekamy w sosie beszamelowym. Nosi to nazwe Canelonii
Surpriesa i rzeczywiscie smak jest dosc ciekawy. Moja siostra natomiast
zamiast lososia dodaje szpinaku i tez jest rewelacyjne
Czarek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-03 12:09:12

Temat: Re: Cannioli
Od: "Marek Lang" <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora


cezary gmyz <c...@z...dwws.pl> wrote in message
news:9pev16$kll$1@news.onet.pl...
>
> >> > Co to jest i jak sie robi Cannioli?
> >> > ania
> >> >
> >> >
>
> >
> > Napisz cos prosze na temat tego farszu z wedzonego losia? Chetnie bym
> > sprobowal...
> >
> > M
> >
> >
>
> Podaje go z pamieci a orginal jest wydrukowany na opakowaniu canelli firmy
> Agnesi ale trzeba pamietac, ze te akurat rurki trzeba najpierw obgotowac w
> odroznieniu od canelloni innych firm.
> Na nadzienie sklada sie troche sosu beszamelowego zmieszanego z
opakowaniem
> riccotty, natka pietruszki, wedzonym lososiem od biedy mozna zastapic go
> Tosca. Kosystencja musi byc dosc scisla by sie nie wylewalo w czasie
> pieczenia. Calos zapiekamy w sosie beszamelowym. Nosi to nazwe Canelonii
> Surpriesa i rzeczywiscie smak jest dosc ciekawy. Moja siostra natomiast


Chodzilo mi wlasnie o losia. Dziekuje. Chiba w weekend sprobuje... Los
rozumiem pokrojony w male kawaleczki...
Co do nietypowych canneloni to ja robilem kiedys z tzw. paluszkami z kraba,
tez niezle. Odrzuca mnie tytlko to napelnianie rurek, ale i tak lepsze to od
pierogow...

M


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-03 13:30:55

Temat: Re: Cannioli
Od: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> szukaj wiadomości tego autora



>> > Napisz cos prosze na temat tego farszu z wedzonego losia? Chetnie bym
>> > sprobowal...
>> >
>> > M
>> Podaje go z pamieci a orginal jest wydrukowany na opakowaniu canelli firmy
>> Agnesi ale trzeba pamietac, ze te akurat rurki trzeba najpierw obgotowac w
>> odroznieniu od canelloni innych firm.
>> Na nadzienie sklada sie troche sosu beszamelowego zmieszanego z
> opakowaniem
>> riccotty, natka pietruszki, wedzonym lososiem od biedy mozna zastapic go
>> Tosca. Kosystencja musi byc dosc scisla by sie nie wylewalo w czasie
>> pieczenia. Calos zapiekamy w sosie beszamelowym. Nosi to nazwe Canelonii
>> Surpriesa i rzeczywiscie smak jest dosc ciekawy. Moja siostra natomiast
>
>
> Chodzilo mi wlasnie o losia. Dziekuje. Chiba w weekend sprobuje... Los
> rozumiem pokrojony w male kawaleczki...
> Co do nietypowych canneloni to ja robilem kiedys z tzw. paluszkami z kraba,
> tez niezle. Odrzuca mnie tytlko to napelnianie rurek, ale i tak lepsze to od
> pierogow...
>
> M
Wolno dzis trybie a na dodatek wrodzona dysleksja, dysgrafia i co tam
chcecie uniemozliwia mi dostrzerzenie wlasnych literowek. Mam tylko ndzieje,
ze Wladyslaw nie pomysli, ze chcialem go uwedzic i nadziac nim canelloni.
Naprawde nie mialem takiego pomyslu
Czarek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kurczak jak z KFC?
kurcze ale niepieczone :)
Pieczywo czosnkowe
Outcook Express
Jakie ciasto?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »