« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-10-31 10:01:12
Temat: Chinskie pytanieWitam,
otoz mam pewien dylemat. Jakis czas temu bylem w Berlinie w chinskiej
restauracji. Podaja tam m.in. rybke (ew. miesko) w takiej twardej, mocno
chrupiacej panierce (lub jakims rodzaju ciasta, nie wiem co to bylo
dokladnie). Sos do tego byl slodko-kwasny, ale mniejsza z tym. Mam
pytanie jak przygotowac taka panierke i jak samzyc taka rybke czy
miesko?
z chinskimi pozdrowieniami :)
Marcin Helinski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-10-31 18:51:56
Temat: Re: Chinskie pytanie> Witam,
>
Z panierką musisz eksperymentować - popróbuj różnych kombinacji ciasta
naleśnikowego - różna gęstość, różne przyprawy i dodatki - np. mąka
kukurydziana lub płatki kukurydziane. A dokładnego przepisu na identyczne to
raczej nikt Ci nie da. A pichci się normalnie, na głębokim tłuszczu. Ja
robie tak, że kawałki zamarynowanego wg gustu mięsa wrzucam do michy z
ciastem, kawałeczki ładnie obtoczone ciastem wyciągam i wrzucam na rozgrzany
tłuszcz, smażę tak długo aż ciasto nie będzie mocno rumiane.
ostry
P.S. Do ciasta też dodaj przyprawy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-02 06:52:35
Temat: Re: Chinskie pytanie> Z panierką musisz eksperymentować - popróbuj różnych kombinacji ciasta
> naleśnikowego - różna gęstość, różne przyprawy i dodatki - np. mąka
> kukurydziana lub płatki kukurydziane. A dokładnego przepisu na identyczne to
> raczej nikt Ci nie da. A pichci się normalnie, na głębokim tłuszczu. Ja
> robie tak, że kawałki zamarynowanego wg gustu mięsa wrzucam do michy z
> ciastem, kawałeczki ładnie obtoczone ciastem wyciągam i wrzucam na rozgrzany
> tłuszcz, smażę tak długo aż ciasto nie będzie mocno rumiane.
>
> ostry
>
> P.S. Do ciasta też dodaj przyprawy
Dzieki. Musze sprobowac. :)
pozdrawiam
Marcin Helinski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |