« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-16 10:35:47
Temat: Chorwackie/włoskie nadzienie do naleśników???Witam serdecznie,
Mój TZ wrócił ostatnio z Chorwacji (półwysep Istria) i jest pod
wrażeniem naleśników które tam jadł. Ciasto było zwykłe, chodzi mi o
nadzienie. TZ opisywał to jako biały ser (ale na mojego nosa tam nie ma
białego sera, ewentualnie mógł być mascarpone) z drobno zmielonymi
orzechami włoskimi i to było słodkie.
Czy ktoś z Was wie co to mogło być za nadzienie? Liczę na Waszą pomoc,
bo chce mu zrobić niespodziankę :))
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-16 15:48:19
Temat: Re: Chorwackie/włoskie nadzienie do naleśników???Użytkownik Kasia napisał:
> Witam serdecznie,
> Mój TZ wrócił ostatnio z Chorwacji (półwysep Istria) i jest pod
> wrażeniem naleśników które tam jadł. Ciasto było zwykłe, chodzi mi o
> nadzienie. TZ opisywał to jako biały ser (ale na mojego nosa tam nie ma
> białego sera, ewentualnie mógł być mascarpone) z drobno zmielonymi
> orzechami włoskimi i to było słodkie.
> Czy ktoś z Was wie co to mogło być za nadzienie? Liczę na Waszą pomoc,
> bo chce mu zrobić niespodziankę :))
>
> Pozdrawiam serdecznie,
> Kasia
>
>
Bardzo mozliwe ze ten serek to byla ricotta.
Ricotta to taki wloski bialy serek, smakiem i konsystencja
przypominajaca nasz bialy ser z cukrem. Ser jest gladziutki
i slodki poniewaz robiony jest ze slodkiej pasteryzowanej
smietanki. Sam jedzony prosto z pudelka jest potwornie mdly
ale wlasnie jadlam z nim nalesniki tylko dla odmiany orzechy
mialam laskowe :)
Acha ricotta jest do kupienia w wiekszosci supermaretow w
malych plastikowych pudeleczkach.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-16 16:50:13
Temat: Re: Chorwackie/włoskie nadzienie do naleśników???Wielkie dzięki Justynko!!!
A jak myślisz, co tam jeszcze można dodać?
Tylko ta sama ricotta z orzechami, czy coś jeszcze?
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-16 17:04:58
Temat: Re: Chorwackie/włoskie nadzienie do naleśników???
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:ba35g0
: ja jak mowie jadlam z orzechami laskowymi i polane czekolada.
:
Mniam, mniam...
Bardzo dziękuję za inspirację!!! TZ się ucieszy :))))
Buziaki,
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-16 17:06:05
Temat: Re: Chorwackie/włoskie nadzienie do naleśników???Użytkownik Kasia napisał:
> Wielkie dzięki Justynko!!!
> A jak myślisz, co tam jeszcze można dodać?
> Tylko ta sama ricotta z orzechami, czy coś jeszcze?
>
> Pozdrawiam serdecznie,
> Kasia
>
>
hmmm jak na moj gust to wszystkie bakalie : rodzynki,
migdaly pokrojone i sparzone!, orzechy wloskie, laskowe,
krojone morele suszone, krojone suszone kalifornijskie
sliwki, banana moze, owoce sezonowe, dobre chyba by byly
truskawki. ;]
ja jak mowie jadlam z orzechami laskowymi i polane czekolada.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-16 18:20:52
Temat: Re: Chorwackie/włoskie nadzienie do naleśników???Użytkownik Kasia napisał:
>
> Bardzo dziękuję za inspirację!!! TZ się ucieszy :))))
> Buziaki,
> Kasia
>
>
Zawsze do uslug i mam nadzieje ze sie ucieszy :)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |