| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-06-06 13:05:10
Temat: Re: [Chwalę] wychwalony biszkopt Magdy
Użytkownik "ewa" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c9v4nv$9k8$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "mikado" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:c9urer$m7l$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Magda rzeczywiście jest roztrzepana.
>
> To twoje chorobliwe marudzenie staje się już nudne.
>
Moje? To ty bździsz nam po monitorach!
m.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-06-07 13:36:59
Temat: Re: [Chwalę] wychwalony biszkopt MagdyBardzo proszę o informację, czy temperatura, która podajesz dotyczy
piekarnika z termoobiegiem, czy może zwykłego.
Piotr Szuta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-07 14:30:14
Temat: Re: [Chwalę] wychwalony biszkopt Magdy i nie tylko
"Cherokee gd" zaopiniowala:
> Nic dodac, nic ujac. Biszkopt Magdy Bassett jest rewelacyjny.
Po czym wielu innych sie z tym zgodzilo.
To ja jeszcze dodam, bo moze niektorzy sa nowi i nie wiedza, ze na Magdy
www.bassettstudio.com stronie jest jej "Ksiazka kucharska dla mlodych
mezczyzn" :-), ktora z calego serca obu plciom i kazdemu przedzialowi
wiekowemu polecam, zwlaszcza przy calkowitej lub czesciowej niemoznosci
odrozniania prawej od lewej rekawicy kuchennej, czyli potrzebie wstepu do
prostej sztuki smakowitego efektu przebywania w pomieszczeniu kuchnia
zwanym. Autorce pewno skromnosc nie pozwala, ale ja (jako czytelnik od
dechy do dechy) rekomenduje.
Ksiazka, na sile bratu wyslana ;-), spodobala mi sie, bo:
1. Magda postarala sie nie tylko o skladnikow wyliczenie, ale i starane
opisanie przebiegu wydarzen prowadzacych do przestepstwa przekroczenia
nakazu umiarkowania w jedzeniu i piciu (kodeks karny nic o tym nie
wspomina, ale slyszano juz o "death by chocolate")
2. tym bez wyobrazni (a znam takie przypadki) Magda podala rzeczowo:
przepisy na danie dla dwoch osob i uczciwie posegregowala przepisy na
dania, co to po pracy zmeczona reka mozna jeszcze ukrecic i te, co sie z
nimi raczej lepiej na wakacjach w stanie calkowitego relaksu mocowac
3. jak juz sobie poprzeliczamy uncje na gramy, farenchajty na celsjusze i
cale na centymetry (bardzo przydatne cwiczenie na podreperowanie ducha
poczatkujacych kuchcikow) - sukces, slawa wsrod rodziny i znajomych i
poczucie zwyciestwa murowane!
Pozdrawiam,
eM bardzo oczytana ;-)
PS. Swoja droga, poczytalam sobie grupe - z milosci do ludzi - sortowana wg
autorow i pelno tu bardzo ciekawych wirtualnych buzi...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-07 15:19:05
Temat: Re: [Chwalę] wychwalony biszkopt Magdy i nie tylko
"eM" nie po raz pierwszy przydlugawo cos tam popelnila, no i napisala:
> 3. jak juz sobie poprzeliczamy uncje na gramy, farenchajty na celsjusze
Ossszywiscie mialo byc - farenhajty (a nawet grzeczniej: Fahrenheity)
> eM bardzo oczytana ;-)
Taaaa....
eM wraca do ksiazek, jednak wiecej sobie poczytac ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-07 16:40:58
Temat: Re: [Chwalę] wychwalony biszkopt Magdy
Użytkownik "Piotr Szuta" <l...@p...com> napisał w wiadomości
news:40c46f35$1@news.vogel.pl...
> Bardzo proszę o informację, czy temperatura, która podajesz dotyczy
> piekarnika z termoobiegiem, czy może zwykłego.
Nie wiem, do kogo pytanie, ale ja piekłam we Wrozamecie gazowym (na
oko 10 lat), z dolna grzałką.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-10 12:02:29
Temat: Re: [Chwalę] wychwalony biszkopt Magdy> Dziekuje bardzo. Niedlugo wyprobuje.
> Pozdrawiam.
> Basiek.
Wlasnie wyprobowalam wczoraj. Pierwszy raz w zyciu pieklam biszkopt i ....
udal sie bez problemu. Wszystko robilam dokladnie z Twoja instrukcja.
To ciasto jest pyszne, nie wysycha, jest idealne na slodkosc, a co
najwazniejsze nie opada po wyjeciu z piekarnika.
Wyrzucam wszystkie inne przepisy na biszkopty :)
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-13 13:32:41
Temat: Re: [Chwalę] wychwalony biszkopt MagdyUżytkownik "Cherokee gd" napisała w wiadomości
news:c9t23d$29l$1@news.dialog.net.pl...
> Nic dodać, nic ując. Biszkopt Magdy Bassett jest rewelacyjny.
Dolaczam sie do pochwal. Upieklam i innych pewnie juz nie bede piekla.
Jest swietny w smaku, bez problemu odchodzi od formy i nie opada po wyjeciu
z piekarnika.
Pozdrowienia znad sernika na zimno z truskawkami, na biszkopcie wg Magdy
Bassett :-)
Bernadetta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |