| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-02 21:38:20
Temat: Re: Ciasta bez autorowOn Mon, 2 Dec 2002 21:36:20 +0100, "Dario" <D...@i...nu> wrote:
>No to zostaja tylko pszczolki.......
>
>Nie przedstawiony
>
>Dario
Za pszczolki to prosze bardzo...ja nawet moge pomoc i z drugiej strony
warzachwia przylozyc..
;->>>>>>>>>>>>>
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-03 02:42:09
Temat: Re: Ciasta bez autorow
"FeLicja (Kasia)" wrote:
> poruszenia, uszczerbku na honorze itp. Magda po prostu poprosila w bardzo
> kulturalny sposob o uzupelnienie - wedlug niej - bardzo waznego szczegolu
> jakim jest sprawa autorstwa. Jej przepisy, jej praca, wiec ma do tego
> prawo. To nie Wy dochodziliscie metoda prob i bledow by otrzymac te
> przepisy i to nie Wy zuzyliscie na to tony maki i tuziny jajek. Wam jedynie
> Magdy przepisy "zawsze wychodza", i choc za to moglibyscie uszanowac jej
> wklad w ta grupe.
> Co mnie jednak najbardziej w tym watku zaciekawilo to postawa wielu osob i
> az prosi sie o pytanie: czy naprawde Polakom wciaz sie wszystko nalezy?
> A teraz wedle przyslowia o stole i nozycach mozecie mnie zlinczowac :-P
> pozdrawiam :))
> Kasia
> Ps. Magdo, wiem ze musi Ci teraz byc bardzo przykro. Nie przejmuj sie
> jednak, jest nas tu rozumiejacych Twoja uwage i doceniajacych Twoja prace
> znacznie wiecej :)
Dziekuje serdecznie za docenienie mojej pracy.
Twoja postawa, Kasiu, jest, jak sie okazuje, bardzo nietypowa. Osoby
takie jak m-gosia czy Dario zdaje sie przedstawiaja ogromna wiekszosc
grupowiczow i niestety nie mam zamiaru wiecej uczestniczyc w grupie,
ktora nie szanuje praw intelektualnych.
Mam nadzieje, a wrecz jestem pewna, ze tym osobom, ktore mnie
skrytykowaly za moja, jakze w koncu grzeczna prosbe, ktos w przyszlosci
skradnie ich prace, dorobek, dzielo, wypracowanie, czy utwor, poda je za
swoje, przepisze na swoim papierze firmowym, zlozy w uczelni, lub
opublikuje pod swoim nazwiskiem.
Jesli ktos szuka niezawodnych, wyprobowanych przepisow na dobre
jedzenie, sprawdzone ciasta, pomyslowe obiady, wykwintne kolacje, prosze
do mnie napisac prywatnie.
Wlasnie skonczylam tworzyc przepis na doskonale, pulchne, niezwykle
delikatne kluski kladzione do rosolu, ktore rozplywaja sie w ustach, sa
niewiarygodnie pyszne, maja zaskakujacy smak dzieki dodatkowi soku z
....ale nie podam przepisu publicznie, bo szkoda mi marnowac swoja
prace. Prywatnie owszem, podziele sie.
Magdalena Bassett
m...@o...com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 07:14:22
Temat: Re: Ciasta bez autorowUżytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisała:
> Wlasnie skonczylam tworzyc przepis na doskonale, pulchne, niezwykle
> delikatne kluski kladzione do rosolu, ktore rozplywaja sie w ustach, sa
> niewiarygodnie pyszne, maja zaskakujacy smak dzieki dodatkowi soku z
> ....ale nie podam przepisu publicznie, bo szkoda mi marnowac swoja
> prace. Prywatnie owszem, podziele sie.
No coz, w tej sytuacji nalezy miec nadzieje, ze byc moze znajdzie sie jakas
inna Magda, Zosia, Krysia, Misia, ktora rowniez potrafi wymyslec przepisy
na mniej lub bardziej wykwintne potrawy i nie bedzie robila z tego wielkiej
tajemnicy.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 08:56:02
Temat: Re: Ciasta bez autorow-do Magdaleny Bassett
>
> > Kasia
> > Ps. Magdo, wiem ze musi Ci teraz byc bardzo przykro. Nie przejmuj sie
> > jednak, jest nas tu rozumiejacych Twoja uwage i doceniajacych Twoja prace
> > znacznie wiecej :)
>
>
>Dziekuje serdecznie za docenienie mojej pracy.
>
>Twoja postawa, Kasiu, jest, jak sie okazuje, bardzo nietypowa. Osoby
>takie jak m-gosia czy Dario zdaje sie przedstawiaja ogromna wiekszosc
>grupowiczow i niestety nie mam zamiaru wiecej uczestniczyc w grupie,
>ktora nie szanuje praw intelektualnych.
>
>Mam nadzieje, a wrecz jestem pewna, ze tym osobom, ktore mnie
>skrytykowaly za moja, jakze w koncu grzeczna prosbe, ktos w przyszlosci
>skradnie ich prace, dorobek, dzielo, wypracowanie, czy utwor, poda je za
>swoje, przepisze na swoim papierze firmowym, zlozy w uczelni, lub
>opublikuje pod swoim nazwiskiem.
>
>Jesli ktos szuka niezawodnych, wyprobowanych przepisow na dobre
>jedzenie, sprawdzone ciasta, pomyslowe obiady, wykwintne kolacje, prosze
>do mnie napisac prywatnie.
>
>Wlasnie skonczylam tworzyc przepis na doskonale, pulchne, niezwykle
>delikatne kluski kladzione do rosolu, ktore rozplywaja sie w ustach, sa
>niewiarygodnie pyszne, maja zaskakujacy smak dzieki dodatkowi soku z
>....ale nie podam przepisu publicznie, bo szkoda mi marnowac swoja
>prace. Prywatnie owszem, podziele sie.
>
>Magdalena Bassett
>m...@o...com
Magdaleno!!!
Nie czytalam dokladnie calego watku na temat autorstwa, ale po kilku
postach, lacznie z tymi ostatnim, chce powiedziec, ze jest tu wiecej osob,
ktore bardzo cenia sobie Twoje sprawdzone i niezawodne przepisy! Na
przyklad moja skromna osoba......Magdaleno, ja kocham Twoje przepisy i
opowiesci, nie zostawiaj nas! Cokolwiek wyprobowywalam z Twoich przepisow
ciastowych, i nie tylko, ZAWSZE wychodzilo. A jakie pomocne byly Twoje
przepisy w moich amerykanskich czasach, przepisy wyprobowane z
amerykanskich skladnikow, i dzialajace zawsze (czy mam wymieniac caly
zestaw przepisow, ktory wszedl na stale do mojej kuchni? Ciasto bananowe,
absolutny przeboj przedtem, i teraz tez, w Szwecji, ptysie, ktore sa
neizawdone, biszkopt, tort ananasowy, i wiele, wiele innych).
Bylam pod wrazeniem, gdy kiedys wspomnialas, ze podajesz przepisy dopiero
po ich kilkunastokrotnym sprawdzeniu....dlatego tez uwazam, ze tak
dopracowane przepisy powinny zdecydowanie istniec w dowolnych zbiorkach
przepisowych z Twoim nazwiskiem...... Prosze ja, i pewnie wiele innych
osob, nie przejmuj sie niemilymi uwagami niektorych, i pisz nadal, pisz!
Moja Mama, gdy jej przynosze kolejne Twoje przepisy, mowi: O, znowu cos
dobrego od pani Magdy z Ameryki... wiec i jej glos dolaczam.
Magdaleno w polu lawendy:)) Pisz do nas, prosze bardzo...
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka (zakochana w Twoich przepisach)
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 09:24:25
Temat: Re: Ciasta bez autorow-do Magdaleny Bassett> Magdaleno!!!
>
> Nie czytalam dokladnie calego watku na temat autorstwa, ale po kilku
> postach, lacznie z tymi ostatnim, chce powiedziec, ze jest tu wiecej osob,
> ktore bardzo cenia sobie Twoje sprawdzone i niezawodne przepisy! Na
Podpisuje sie pod tym obiema rekami. Nie odchodz, Magdo, bo bez Ciebie ta grupa
bedzie o wiele ubozsza.
Pozdrawiam,
AniaR
PS. Jesli istnieje Twoj Fan-Club, to chetnie sie zapisze.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 09:38:38
Temat: Re: Ciasta bez autorow
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3DEC1A02.5E7C2B17@olypen.com...
> Jesli ktos szuka niezawodnych, wyprobowanych przepisow na dobre
> jedzenie, sprawdzone ciasta, pomyslowe obiady, wykwintne kolacje, prosze
> do mnie napisac prywatnie.
Magdo, doskonale rozumiem Twoje rozgoryczenie, mam jednak nadzieję, że to
nie jest pożegnanie. .
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 09:44:50
Temat: Re:do Joanny i innych
Użytkownik "Joanna" <j...@p...com> napisał w wiadomości
news:ase2bf$tu$1@news.tpi.pl...
> Kiedy pieke ciasto, jest mi najzupelniej obojetne, czy przepis pochodzi od
> Ani, Kasi czy Basi. Byle byl dobry. Na ogol wszystkie przepisy pochodza
"od
> kogos". J.
Biore czynny udzial w zyciu tej grupy juz ze trzy lata , zarowno dajac cos
od siebie jak i czerpiac pelnymi garsciami z doswiadczen innych.
Cenna cecha tej grupy jest to, iz oprocz wymieniania sie przepisami -
rozmawiamy o tajnikach wlasnych doswiadczen , czasami sprawdzonych
pokoleniowo- jeszcze od babci czy prababci. To jest jak cenny skarb.Jest
jeszcze cos, co stanowi o klimacie tej grupy. To sa osobowosci ze swoimi
pasjami, wsrod ktorych wazne miejsce zajmuje Magda.
Magde Basset cenie w sposob szczegolny. W ciemno moge zrobic cokolwiek
sygnowane jej imieniem i nazwiskiem- i wiem na 100 % , ze tego nie
pozaluje.Ale na taka opinie trzeba sobie uczciwie zapracowac.Magdzie to sie
udalo. W kuchni jest perfekcyjna.
Pozdrawiam Cie Magdo serdecznie, mnie tez potrzebne sa Twoje sygnaturki pod
przepisami, bo swiadcza wtedy o klasie przepisu.
buziaczki Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 09:49:43
Temat: Re: do Joanny i innychUżytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl> napisała:
[...]
> Magde Basset cenie w sposob szczegolny.
Jolu, jesli naprawde cenisz Magde, to pisz poprawnie jej nazwisko,
bo Magda jest baaardzo drazliwa na tym punkcie.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 10:08:11
Temat: Re: Ciasta bez autorowMagdo zostan z Nami. Warto dla tak glupiego incydentu przekreslac cala
gromade ludzi dla ktorych Twoje przepisy sa czyms wartosciowym.
Walkie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 10:17:23
Temat: Re: Ciasta bez autorowwalkie wrote:
> Magdo zostan z Nami. Warto dla tak glupiego incydentu przekreslac cala
> gromade ludzi dla ktorych Twoje przepisy sa czyms wartosciowym.
>
> Walkie
>
Warto dla tak glupiego incydentu przekreslac cala
> gromade ludzi dla ktorych Twoje przepisy sa czyms wartosciowym?
To mialo byc oczywisce pytanie ;)
Walkie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |