| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-07-21 10:28:09
Temat: Re: Ciasto biszkoptowe a robot kuchenny - jak to zrobić ?
Tatiana napisał(a):
5 jaj, 18dag cukru, 18dag tortowej.
> białka sztywno + cukier + żółtka + mąka na końcu lekko wmieszać.
A żółtka takie nieutarte - całe po prostu wrzucać ???
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-07-21 12:02:54
Temat: Re: Ciasto biszkoptowe a robot kuchenny - jak to zrobić ?
ikselka napisał(a):
> Tatiana napisał(a):
> 5 jaj, 18dag cukru, 18dag tortowej.
> > białka sztywno + cukier + żółtka + mąka na końcu lekko wmieszać.
> A żółtka takie nieutarte - całe po prostu wrzucać ???
Przepis Magdy:
Podam ci przepis na moj biszkopt, ktory zawsze wychodzi, jesli nic nie
zmienisz w sposobie przyrzadzenia:
5 bialek
5 zoltek
2/3 szklanki cukru
1 i 1/4 szklanki maki
Rozgrzac piec do 180C/350F. Tortownice wysmarowac maslem i wysypac
maka, nie
bulka tarta.
Ubic mikserem bialka, i gdy srednio ubite, dodac po trosze 2/3 szklanki
cukru, ciagle ubijajac, az beda lsniace i geste, jak krem. Ciagle
ubijajac,
dodawac po jednym zoltku, miksujac 10 sekund pomiedzy. Dodac make i
delikatnie wymieszac za pomoca lyzki, czy reka, juz bez miksera.
Przelac do
formy, piec az zloty i troszke zacznie odstawac od brzegow. Sprawdzic
patyczkiem.
Koniec cytatu.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-07-21 15:01:04
Temat: Re: Ciasto biszkoptowe a robot kuchenny - jak to zrobić ?Dnia 21 Jul 2006 03:28:09 -0700, Waćpanna lub waćpan ikselka, w wiadomości
<news:1153477689.109253.223490@75g2000cwc.googlegrou
ps.com> zawarł, co
następuje:
> Tatiana napisał(a):
> 5 jaj, 18dag cukru, 18dag tortowej.
>> białka sztywno + cukier + żółtka + mąka na końcu lekko wmieszać.
> A żółtka takie nieutarte - całe po prostu wrzucać ???
Tak. Wychodzi rewelacyjny. Proporcje na formę 27cm.
Ubite białka ubijasz z cukrem, jak na bezy. Jak rozbity, to do tego żółtka,
szybciutko mieszają się do masy. I na końcu mąka. Forma smarowana masłem,
niesypana. Pieke w 175 stopniach, na termoobiegu. W zależności od dnia - ok
20 minut, pół godziny.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-07-21 20:58:08
Temat: Re: Ciasto biszkoptowe a robot kuchenny - jak to zrobić ?
Tatiana napisał(a):
Wychodzi rewelacyjny. Proporcje na formę 27cm.
> Ubite białka ubijasz z cukrem, jak na bezy. Jak rozbity, to do tego żółtka,
> szybciutko mieszają się do masy. I na końcu mąka. Forma smarowana masłem,
> niesypana. Pieke w 175 stopniach, na termoobiegu. W zależności od dnia - ok
> 20 minut, pół godziny.
Dzięki , to może jednak sobie kupię tego Boscha :-) , pozdrawiam !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-07-24 09:51:13
Temat: Re: Ciasto biszkoptowe a robot kuchenny - jak to zrobić ?hej,
jeśli oprzesz sie na genueńskim biszkopcie nie potrzebujesz dwóch mis.
ubijasz całe jajka z cukrem i tyle. wychodzi na to samo
pozdro piotr
Użytkownik ikselka napisał:
> Przymierzam się do zakupu robota kuchennego Bosch Mum - idąc za
> Waszymi radami , ale mam wątpliwość : jak zrobić w nim (i w innych
> robotach) ciasto biszkoptowe ? Chodzi o kwestię dodawania piany ,
> która musi być ubita w ostatniej chwili przed dodaniem , bo inaczej
> opadnie . A misa jest tylko jedna i w niej jest ciasto . No to jak to
> rozwiązujecie ? Czy ktoś ma robot z dwiema misami ? Czy da się
> dokupić drugą misę ?
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |