| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-08-22 21:21:36
Temat: Re: kruszonka..Dnia Tue, 22 Aug 2006 19:56:33 +0200, Waćpanna lub waćpan Berta, w
wiadomości <news:ecfgg9$uvf$1@achot.icm.edu.pl> zawarł, co następuje:
> No i jeszcze ilosc... zalozmy, ze chce miec jej tak calkiem sporo na ciescie
> w blaszce 30x25... wyczytalam gdzies ze na dobra kruszonke musi byc po tyle
> samo wszystkiego (maki, cukru, masla), no i tak sie zastanawiam ile tego
> wszystkiego wziac zeby bylo akurat...
Jesetm zdecydowaną przeciwniczką tej szkoły i stosuję 1 kostkę masła (250g)
na 2 szklanki mąki i 2 szklanki cukru :)
Wychodzi boska!
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-08-31 07:16:08
Temat: Re: Ciasto drożdżowe nocne - rewelacja!zrobiłam wczoraj w/w ciasto;
wszystko wyszło super;
mam tylko małe pytanie - czy u was ciasto przed załadowaniem go do
(zimnego pieca) było lejące - jak biszkopt czy bardziej konsystencją
przpominało ucieraną babkę - u mnie zdecydowanie babkę
ale wyrosło super fantastycznie i wcale nie czuć drożdży
polecam
proste, szybkie i ma nadzieję ze mało niezdrowe :)
składnikow faktycznie nie mieszałam włożyłam tylko rozkruszone drożdże
Ania
> misiczka - Lesława Aleksandra Ignaszewska napisał(a):
>
>> Czy tych składników się nie miesza?
>
>
> Nie miesza się, też byłam zaskoczona :-).
>
> Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |