| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-12-23 23:54:24
Temat: Ciasto na uszka wigilijneWitam
Przekopałem dzisiaj cały internet w poszukiwaniu przepisu na uszka,
które robił mój dziadek, niestety nic nie znalazłem.
Robiliśmy uszka nadziewane farszem grzybowo-cebulowym, które były
smażone w głębokim oleju. Po wyjęciu były chrupiące i złociste.
Smak ciasta był neutralny, lekko słonawy. Ciasto na drugi dzień traciło
swą kruchość i chrupkość i stawało się lekko czerstwe.
Będę bardzo wdzięczny za przepisy
--
_,.-"``````````````````"'-.
(}<` Pozdrowienia :
[] ``'-. Hautameki :
/\ `"-.,,,,,,,,,,,,,,,..-"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-12-28 15:11:58
Temat: Re: Ciasto na uszka wigilijneNormalne ciasto jak do zwykłych pierogów,
z tym żę później jak piszesz smażone na oleju
i TYLE !
Smacznego !
Użytkownik "Hautameki" <h...@g...com> napisał w wiadomości
news:fkmsfe$pr9$1@inews.gazeta.pl...
> Witam
>
> Przekopałem dzisiaj cały internet w poszukiwaniu przepisu na uszka,
> które robił mój dziadek, niestety nic nie znalazłem.
> Robiliśmy uszka nadziewane farszem grzybowo-cebulowym, które były
> smażone w głębokim oleju. Po wyjęciu były chrupiące i złociste.
> Smak ciasta był neutralny, lekko słonawy. Ciasto na drugi dzień traciło
> swą kruchość i chrupkość i stawało się lekko czerstwe.
>
> Będę bardzo wdzięczny za przepisy
>
> --
> _,.-"``````````````````"'-.
> (}<` Pozdrowienia :
> [] ``'-. Hautameki :
> /\ `"-.,,,,,,,,,,,,,,,..-"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |