| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-14 21:44:11
Temat: Co sie dzieje ???Gdzie sie podzial nasz znakomity kuchmistrz Paul Urstein?
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-15 01:14:14
Temat: Re: Co sie dzieje ???
Slavek wrote:
> Gdzie sie podzial nasz znakomity kuchmistrz Paul Urstein?
>
> Slav
No wlasnie, tez sie nad tym zastanawialam. Mam nadzieje, ze sie nie
znudzil i uciekl.
Magdalena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-16 23:03:59
Temat: Re: Co sie dzieje ???Magdalena Bassett a écrit :
> Slavek wrote:
>
> > Gdzie sie podzial nasz znakomity kuchmistrz Paul Urstein?
> >
> > Slav
>
> No wlasnie, tez sie nad tym zastanawialam. Mam nadzieje, ze sie nie
> znudzil i uciekl.
> Magdalena
Nie!!!
siedze sobie cichutko i zdrowieje... a ze jesc mi sie nie chce to i
pisac by trudno...
czytam Was natomiast z zachwytem.
Jak Babcie kocham, niech mnie tylko febra pusci, humor powroci a wraz z
nim i apetyt,
zaraz opisze uczte w Lublianie!
--
Amicalement Paul Urstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-17 07:30:28
Temat: Re: Co sie dzieje ???> siedze sobie cichutko i zdrowieje... a ze jesc mi sie nie chce to i
> pisac by trudno...
> czytam Was natomiast z zachwytem.
> Jak Babcie kocham, niech mnie tylko febra pusci, humor powroci a wraz z
> nim i apetyt,
> zaraz opisze uczte w Lublianie!
Biedny Paul :-(((((, czy to jeszcze to samo chorobsko czy cos nowego?
Nie daj sie !!!! Pozdrowienia Ulka
--
Szukasz pracy ? Znasz rynek IT (Internet) ? - http://webcorp.pl/praca/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-17 15:34:13
Temat: Re: Tofu raz jeszczeeeemoje wolanie o ciekawy przepis na potrawe z wykorzystaniem miekkiego tofu
jakos przeszlo niezauwazone..
to ja ponawiam prosbe: czy ktos moze sie podzielic jakims przepisem (no nie
musi byc cekawy, jesli takiego nikt nie zna)
:-)
Aga
--
Internetowe Forum Dyskusyjne - http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-18 21:38:06
Temat: Re: Tofu raz jeszczeeeeOn 17 Mar 2000 16:34:13 +0100, s...@n...gov (Agnieszka
Szalewska-Palasz) wrote:
>moje wolanie o ciekawy przepis na potrawe z wykorzystaniem miekkiego tofu
>jakos przeszlo niezauwazone..
>to ja ponawiam prosbe: czy ktos moze sie podzielic jakims przepisem (no nie
>musi byc cekawy, jesli takiego nikt nie zna)
>:-)
>
>Agasweet-sour-tofu from fatfree.com: the low fat vegetarian recipe archive
----------------------------------------------------
----------------------------
FatFree Home
FatFree Recipe Archive
More chinese recipes from FatFree
sweet-sour-tofu recipe
Date: Mon, 17 Jul 1995 23:06:36 -0700
From: n...@c...net
Sweet and Sour Tofu
Amount Measure Ingredient -- Preparation Method
-------- ------------ --------------------------------
1/2 10.5 oz pkg firm lite tofu
1 teaspoon cornstarch
1 medium reen bell pepper, seeded, -- cut in
squares
1/2 large onion, cut into 8 wedges
8 ounces can pineapple chunks in unsweetened -- juice
9 ounces jar sweet and sour sauce
4 cups hot cooked rice
Cut tofu into small bite-sized cubes; toss with cornstarch. Spray
large
nonstick skillet with nonstick cooking spray. Heat over medium-high
heat
until hot. Add tofu; cook 5 to 8 minutes or until golden brown. Place
tofu
on plate.
Add bell pepper, onion, and pineapple with juice to same skillet.
Bring to
a boil. Reduce heat; simmer uncovered 7 to 10 minutes or unti onion
is
soft and liquid has been reduced. Add cooked tofu and sweet nd sour
sauce,
stir gently to mix. Cover; cook 1 minute or until thickened and
bubbly.
Serve over hot cooked rice.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-18 21:41:03
Temat: Re: Tofu raz jeszczeeeeOn 17 Mar 2000 16:34:13 +0100, s...@n...gov (Agnieszka
Szalewska-Palasz) wrote:
>moje wolanie o ciekawy przepis na potrawe z wykorzystaniem miekkiego tofu
>jakos przeszlo niezauwazone..
>to ja ponawiam prosbe: czy ktos moze sie podzielic jakims przepisem (no nie
>musi byc cekawy, jesli takiego nikt nie zna)
>:-)
>
>Aga
Sprawdz te strone
http://chinesefood.about.com/food/chinesefood/librar
y/weekly/aa052899.htm?iam=mt&terms=%2Bsoft+%2Btofu+%
2Brecipe
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-20 23:38:17
Temat: Odp: Tofu raz jeszczeeee> moje wolanie o ciekawy przepis na potrawe z wykorzystaniem miekkiego tofu
> jakos przeszlo niezauwazone..
Kiedyś kupilam tofu i podsmazylam. Mialo straszny zapach i nie dalo
sie jesc, wiec raczej nie mam wlasnych przygod z tofu, tzn. mam, ale
tylko ta jedna :))
Przepis mam za to ciekawy, moze pokusze sie o nastepna przygode....
Deser z tofu:
(4 porcje)
250g tofu
2 lyzki miodu
100g smietanki
1 lyzka soku lub likieru pomaranczowego
1 lyzka soku cytrynowego
600g roznych owocow (banany, maliny, porzeczki, truskawki, czeresnie,
cytrusy, kiwi, mango - swieze lub mrozone)
Tofu zmiksowac z miodem, smietana, sokiem cytrynowym i sokiem lub
likierem pomaranczowym. Schlodzic w lodowce 1 godzine. Owoce umyc,
ewentualnie obrac i rozdrobnic, ulozyc na talerzykach lub
w salaterkach, polac sosem. Mozna skropic miodem lub syropem klonowym.
--
Jola
i...@p...onet.pl - http://www.republika.pl/ilanka/
http://www.republika.pl/ilanka/bookmark/ - Bookmark Joli
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |