Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co zrobić z nadmiarem wędliny?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co zrobić z nadmiarem wędliny?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-14 05:33:37

Temat: Re: Co zrobić z nadmiarem wędliny?
Od: Koko-sanka <K...@C...prv.pl.USUN_TO> szukaj wiadomości tego autora

Goosie napisał/a:

> tylko szynka byla inna

Ja znalazłam ostatnio u mnie w mieście taką inną szynkę, robi ją jakiś
starszy masaż specjalnie na zamówienie tylko jednego sklepu, no i szyneczka
świetna jest. Nareszcie komuś z 1 kg szynki wychodzi ok 80 dkg, a nie 1,20
kg. Szyneczka jest świeża, pachnąca, pięknie uwędzona (a nie pędzlowana
jakimś czarnym paskudztwem), po prostu niebo w gębie ;)

Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-14 06:40:57

Temat: Re: Co zrobić z nadmiarem wędliny?
Od: "sp6mlz" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Koko-sanka w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisała:19faeeqcvaxdu$....@4...net.
..

> Zora napisał/a:
>
> > Ale uwaga!
> >
> > Po odmrożeniu to będą się one nadawały tylko do bigosu!
>
> Dlaczego tylko do bigosu??? Moja mama mrozi wędliny i ja też, wcale nie
> nadają się tylko do bigosu, powiem więcej, jak się rozmrożą całkowicie to
> spokojnie można jeść

Mały wtręt. Miałem na święta "swojskie", "wiejskie" wyroby wędliniarskie...
Kiełbaska na ten przykład była pyszna... Ale po paru dniach w zamrażalniku
wyraźnie na smaku zyskała! Uprzedzam - zyskała pewnie tylko dlatego, że
była zbyt świeża przed mrożeniem, takie ze sklepu raczej stracą...

Pozdrawiam serdecznie - Wojtek H.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-14 07:57:49

Temat: Re: Co zrobić z nadmiarem wędliny?
Od: "Zora" <z...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ja znalazłam ostatnio u mnie w mieście taką inną szynkę, robi ją jakiś
> starszy masaż specjalnie na zamówienie tylko jednego sklepu, no i szyneczka
> świetna jest. Nareszcie komuś z 1 kg szynki wychodzi ok 80 dkg, a nie 1,20
> kg. Szyneczka jest świeża, pachnąca, pięknie uwędzona (a nie pędzlowana
> jakimś czarnym paskudztwem), po prostu niebo w gębie ;)

A u nas w okolicy parę lat temu odszedł Pan, który robił przecudnego smaku
wędliny. Momentalnie wytwórnia odrobinę obniżyła ceny i drastycznie obnizyła
jakośc produktów . Ludzie jeszcze przez jakis czas kupowali.
Smutno bez tego Pana :(

Pozdrawiam Zora

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Lody "Pascha"
canelloni
Re: sokowirowki na allegro
Re: zmywarka do naczyń - co zamiast proszku?
Re: Soki warzywno-owocowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »