| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-24 12:52:01
Temat: Cycki kurczakaPróbowaliście kiedyś wrzucić pierś kurczaka, zamoczoną w gęstym naleśnikowym
cieście do głębokiego tłuszczu?
Chciałabym coś takiego zrobić do frytek ale nie mam pojęcia jak to wyjdzie i
czy będzie zjadliwe.
To sprawa dosyć nagląca, proszę o dość szybką odpowiedź.
Pozdrowienia - Urszula
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-24 12:54:52
Temat: Re: Cycki kurczaka
Użytkownik "Tomek" <t...@d...pg.gda.pl> napisał w wiadomości
news:9to54u$c52$1@korweta.task.gda.pl...
> Próbowaliście kiedyś wrzucić pierś kurczaka, zamoczoną w gęstym
naleśnikowym
> cieście do głębokiego tłuszczu?
> Chciałabym coś takiego zrobić do frytek ale nie mam pojęcia jak to wyjdzie
i
> czy będzie zjadliwe.
> To sprawa dosyć nagląca, proszę o dość szybką odpowiedź.
>
> Pozdrowienia - Urszula
>
ale ciasto troche bardziej geste niz do nalesnikow:)
ja kiedys robilam, do ciasta dodalam troche slodkiej papryki(kolor) i ziola
prowansalskie.
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-24 13:18:25
Temat: Re: Cycki kurczaka
> ja kiedys robilam, do ciasta dodalam troche slodkiej papryki(kolor) i
ziola
> prowansalskie.
>
> Mechcia
I jakie w smaku?
W sumie i tak je zrobię, ale miałam pewne wątpliwości, bo o skrzydełkach i
udkach słyszałam lub widziałam, a o tych cyckach nie.
Pozdrowienia - Urszula
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-24 13:51:01
Temat: Re: Cycki kurczaka
Użytkownik "Tomek" <t...@d...pg.gda.pl> napisał w wiadomości
news:9to6me$hs3$1@korweta.task.gda.pl...
> I jakie w smaku?
> W sumie i tak je zrobię, ale miałam pewne wątpliwości, bo o skrzydełkach i
> udkach słyszałam lub widziałam, a o tych cyckach nie.
> Pozdrowienia - Urszula
>
>
dobre, bo soczyste.
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-24 13:57:42
Temat: Re: Cycki kurczaka
Użytkownik "Tomek" <t...@d...pg.gda.pl> napisał w wiadomości
news:9to54u$c52$1@korweta.task.gda.pl...
> Próbowaliście kiedyś wrzucić pierś kurczaka, zamoczoną w gęstym
naleśnikowym
> cieście do głębokiego tłuszczu?
> Chciałabym coś takiego zrobić do frytek ale nie mam pojęcia jak to wyjdzie
i
> czy będzie zjadliwe.
Hejeczka;-)))
Będzie zjadliwe, robiłam coś takiego, tylko ciasto doprawiłam na ostro
paryką, chili i co tam wpadło po łapkę. Było pyszne;-)
Pozdrawiam,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-24 14:26:35
Temat: Re: Cycki kurczakaMiło mi powitac po raz pierwszy na grupie, ktora czytam ze slinotokiem od
dluzszego czasu. O kurzym biuscie w takim wykonaniu nie slyszalam, ale
znajoma robi podobnie cos, co sie nazywa "rapetki".
Jest to mięso z ugotowanych jak na galarete nozek swinki - ale bardziej - bo
ma sie latwo dac zluzowac. Potem toto na male kawalki, te kawalki w
nieslodkie ciasto nalesnikowe - i na tluszcz. Pycha do piwka.
Mam nadzieje, ze na razie jako podatek starczy.
pozdrawiam - Justyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |