« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-24 12:27:42
Temat: Czy leczo można w słoiki?Witam.
Chciałabym zrobić leczo w słoiki a nie wiem czy się nadaje. Czy ktoś to już
robił? Ile czasu trzeba pasteryzować i ile czasu się utrzyma?
Pozdrawiam,
Anna Styś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-24 12:42:04
Temat: Re: Czy leczo można w słoiki?
Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bks2k5$qsp$1@news.onet.pl...
> Witam.
>
> Chciałabym zrobić leczo w słoiki a nie wiem czy się nadaje. Czy ktoś to
już
> robił? Ile czasu trzeba pasteryzować i ile czasu się utrzyma?
ja robie sama papryke z pomidorami, ew. z cukinia, dodatki typu cebula,
mieso dodaje juz przygotowujac danie. Podduszona papryke z pomidorami
pasteryzuje w sloikach litrowych ok. pol godziny, jadalne nawet po 2 latach.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-24 12:57:07
Temat: Re: Czy leczo można w słoiki?Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bks3f9$20q$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bks2k5$qsp$1@news.onet.pl...
> > Witam.
> >
> > Chciałabym zrobić leczo w słoiki a nie wiem czy się nadaje. Czy ktoś to
> już
> > robił? Ile czasu trzeba pasteryzować i ile czasu się utrzyma?
>
> ja robie sama papryke z pomidorami, ew. z cukinia, dodatki typu cebula,
> mieso dodaje juz przygotowujac danie. Podduszona papryke z pomidorami
> pasteryzuje w sloikach litrowych ok. pol godziny, jadalne nawet po 2
latach.
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>
Dziękuję bardzo za radę
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-24 21:22:55
Temat: Re: Czy leczo można w słoiki?On Wed, 24 Sep 2003 14:27:42 +0200, "Anna Sty?"
<a...@p...onet.pl> wrote:
>Chciałabym zrobić leczo w słoiki a nie wiem czy się nadaje. Czy ktoś to już
>robił? Ile czasu trzeba pasteryzować i ile czasu się utrzyma?
Wlasnie zrobilam, juz po raz kolejny.
Ja nie pasteryzuje ich dodatkowo, a jedynie zakrecam na goraco. Te z
ubieglego sezonu nadal sa dobre. Zostaly jeszcze 2 sloiki ;-))
W moim leczo jest papryka, pomidory, bakjlazan, cukinia. Podduszone na
oleju z dodatkiem soli i ziela angielskiego. Nie daje cebuli bo boje
sie, ze mogloby to nie wytryzmac proby czasu. Poza tym cebula jest
caly rok ;-)
--
Catalina
icq # 54287160
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-25 09:54:02
Temat: Re: Czy leczo można w słoiki?
na pewno mozne zamrozic.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-25 09:59:22
Temat: Odp: Czy leczo można w słoiki?tylko nie pasteryzuj za długo bo potem ciapa wyjdzie, a najlepiej jak robisz
leczo to odrazu do słoików do góry kołami stawiaj i juz słoik zamkniety.
Pa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-25 19:36:25
Temat: Re: Czy leczo można w słoiki?Ups, pół godziny pasteryzowałam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-25 20:43:12
Temat: Re: Czy leczo można w słoiki?On Thu, 25 Sep 2003 21:36:25 +0200, "Anna Sty?"
<a...@p...onet.pl> wrote:
>Ups, pół godziny pasteryzowałam
Ja nie robie tego wcale, tylko wlewam gorące do słoikow, odwracam je
do gory dnem i wytrzymuja spokojnie i nic sie nie rozwala ponad
program ;-)
--
Catalina
icq # 54287160
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-26 05:21:03
Temat: Re: Czy leczo można w słoiki?
> Ups, pół godziny pasteryzowałam
>
bez obaw, bedzie dobre i nie ciapa.
pozdrawiam serdecznie
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-26 06:20:11
Temat: Re: Czy leczo można w słoiki?Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bl0iar$a12$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > Ups, pół godziny pasteryzowałam
> >
>
> bez obaw, bedzie dobre i nie ciapa.
>
>
A jak poznać że się dobrze zamknęło?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |