Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia DIP do pieczonych ziemniakow.

Grupy

Szukaj w grupach

 

DIP do pieczonych ziemniakow.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-24 14:38:56

Temat: Re: DIP do pieczonych ziemniakow.
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Gusiek wrote:
> Użytkownik "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl> napisał w wiadomości
> news:75415882f5ed49d67145c4e8b1c90f47@news.home.net.
pl...
>
>>Mam zamiar przygotowac pieczone ziemniaki i zestaw sosow do nich (i
>>smarowidel)
>>Np bedzie maselko ziolowe, maselko czosnkowe.
>>
>>Chcialbym zrobic jeszcze taki sos/dip twarożkowy ale nie wiem jak sie do
>>tego zabrac - co do niego oprocz twarozku dodac.
>
>
> Bezwzględnie czosnek :)
> Pozdrawiam, Agata

Eee, jak maslo czosnkowe, to juz bym do twarozku darowala... Za to np. z
lososiem i koperkiem by mi odpowiadalo. I ze smietana, sola i
pieprzem, oczywiscie. Albo taki z feta, bazylia i pomidorem (fete i
pomidora bez skory i pestek zmiksowac razem, dodac sporo siekanej
bazylii i troche pieprzu).

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-24 15:26:51

Temat: Re: DIP do pieczonych ziemniakow.
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 24 Nov 2004 15:38:56 +0100, m...@p...onet.pl (Kot)
wrote:

>Gusiek wrote:
>> Użytkownik "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl> napisał w wiadomości
>> news:75415882f5ed49d67145c4e8b1c90f47@news.home.net.
pl...
>>
>>>Mam zamiar przygotowac pieczone ziemniaki i zestaw sosow do nich (i
>>>smarowidel)
>>>Np bedzie maselko ziolowe, maselko czosnkowe.
>>>
>>>Chcialbym zrobic jeszcze taki sos/dip twarożkowy ale nie wiem jak sie do
>>>tego zabrac - co do niego oprocz twarozku dodac.
>>
>>
>> Bezwzględnie czosnek :)
>> Pozdrawiam, Agata
>
>Eee, jak maslo czosnkowe, to juz bym do twarozku darowala... Za to np. z
> lososiem i koperkiem by mi odpowiadalo. I ze smietana, sola i
>pieprzem, oczywiscie. Albo taki z feta, bazylia i pomidorem (fete i
>pomidora bez skory i pestek zmiksowac razem, dodac sporo siekanej
>bazylii i troche pieprzu).
>
>--
>Kot
>m...@p...onet.pl


Kocie - jesli ma byc maselko, to ja nie wierze w wystarczajaco
duzo :PPPPP

Czepliwy Pierz, jak nietoperz koafiury
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-24 15:39:00

Temat: Re: DIP do pieczonych ziemniakow.
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

> Kocie - jesli ma byc maselko, to ja nie wierze w wystarczajaco
> duzo :PPPPP

No patrz, juz sie chyba przyzwyczailam albo co, bo nie zauwazylam, ze to
ma byc maselko ;)) No to rzeczywiscie, jak maselko, to i do serka mozna
dodac troszeczke ;PP

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-24 21:05:03

Temat: Re: DIP do pieczonych ziemniakow.
Od: "Netka" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> >
> > Bezwzględnie czosnek :)
>
>
> Ale czosnek bedzie juz w maselku czosnkowym.

>
Zdecydowanie czosnek. A konkretnie tak:

Serek naturalny - ja używam bielucha
Czosnek,dużo
Pieprz, sól
łyżka oliwy z oliwek
łyżka octu winnego
łyżka jogurtu naturalnego

Smacznego
Netka





--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-24 21:37:34

Temat: Re: DIP do pieczonych ziemniakow.
Od: "Dorunia" <d...@e...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Mam zamiar przygotowac pieczone ziemniaki i zestaw sosow do nich (i
> smarowidel)


SEROWO-WARZYWNY
40-50 dag miękkiego twarożku
4 łyżki śmietanki kremowej
4 łyżki utartej drobno surowej marchwi
średnia drobno posiekana cebula
4 łyżki posiekanej zielonej papryki
6 rzodkiewek pokrojonych w bardzo cienkie krążki
....................................................
........................

SEROWO-CURRY
40-50 dag miękkiego twarożku
6 łyżek majonezu
4 łyżki śmietanki
3 łyżeczki proszku curry (rodzaj wg uznania)
łyżeczka soli
....................................................
........................

ŚMIETANKOWY
2 opakowania kwaśnej śmietany
posiekana średnia zielona papryka
4 łyżki posiekanego szczypiorku
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 rzodkiewki pokrojone w cienkie plasterki
sól i biały pieprz do smaku
....................................................
........................

SEROWO-CHRZANOWY
35 dag serka śmietankowego
pół opakowania śmietanki (18%)
3 łyżeczki chrzanu ze słoika (osączonego)
mała, posiekana dymka bez szczypioru
kilka kropli sosu Worcestershire do smaku (wg uznania)
....................................................
........................

POMIDOROWO-SEROWY
duży zmiażdżony ząbek czosnku
2 bardzo dojrzałe, obrane, posiekane i rozgniecione widelcem pomidory
20-25 dag serka śmietankowego
łyżeczka sosu Worcestershire
łyżeczka utartej cebuli
pół łyżeczki soli
....................................................
........................

MAJONEZOWY
mały słoik majonezu (200-250 ml pojemności)
100 ml keczupu lub sosu chili (wg uznania)
sok z jednej cytryny
łyżeczka utartej cebuli
....................................................
........................

SEROWY "CARLTON"
20-25 dag drobno utartego sera cheddar
10-15 dag rozdrobnionego widelcem sera roquefort
20-25 dag serka śmietankowego
pół pęczka drobno posiekanego szczypiorku
śmietanka kremowa (w ilości potrzebnej do uzyskania właściwej konsystencji)
słodka sproszkowana papryka do smaku
....................................................
........................

PIKANTNY
1 duży gęsty jogurt naturalny
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżeczki zielonego pieprzu z zalewy
1 łyżka pasty paprykowej Ajwar
1 łyżka posiekanej natki
4-5 zmiażdżonych ząbków czosnku
sól, pieprz
....................................................
........................

PLEŚNIOWY ;-)

15-20 dag serka śmietankowego
pół opakowania śmietanki (18%)
20-25 dag sera roquefort (lub podobnego), roztartego widelcem
średnia, drobno posiekana cebula
2 łyżeczki soku z cytryny
1/2-3/4 łyżeczki soli (zależnie od stopnia dojrzałości sera pleśniowego)
....................................................
........................



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-25 04:29:22

Temat: Re: DIP do pieczonych ziemniakow.
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid> szukaj wiadomości tego autora

A może normalny gzik?

Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać, wymieszać z twarogiem ii śmietaną.
Dodać koperku i/lub szczypiorku i doprawić solą i pieprzem do smaku,
nakładać na połówki ziemniaków zrobioną masę i posypać dla ładniejszego
wyglądu szczypiorkiem.
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jaki miód do pierników?
ciasteczka z wróżbą
Down and dirty Britney Spears
ziemniaki z czerwona skórka
cachi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »