Strona główna Grupy pl.misc.dieta [DO] Smażenie na łoju cielęcym

Grupy

Szukaj w grupach

 

[DO] Smażenie na łoju cielęcym

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-19 11:53:54

Temat: [DO] Smażenie na łoju cielęcym
Od: "Tomasz" <t...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Od pewnego czasu, kiedy dowiedziałem się że smażenie na tłuszczach
wielonienasyconych jest bardzo szkodliwe,
zacząłem smażyć wszystko na łoju cielęcym. Smaży się świetnie i nie przypala
.
Po zakończeniu smażenia resztki są zawsze tak jasne jak przed smażeniem.
Co sadzicie o tym, bo rzeźnik nie mógł się nadziwić do czego może przydać
się komuś łój cielęcy.
Słyszałem od światowców że w Holandii frytki (te najlepsze) smaży się
właśnie na łoju cielęcym.
Mój znajomy, ze starego rodu ziemiańskiego tez najlepsze potrawy smaży na
łoju cielęcym.
Czemu przypis wiec ze ten tłuszcz w Polsce jest tak mało popularny?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2003-09-20 20:42:47

Temat: Re: [DO] Smażenie na łoju cielęcym
Od: Jakub Roguski <j...@i...com> szukaj wiadomości tego autora

Tomasz (o adresie "t...@p...onet.pl") napisał(a):

> Od pewnego czasu, kiedy dowiedziałem się że smażenie na tłuszczach
> wielonienasyconych jest bardzo szkodliwe,
> zacząłem smażyć wszystko na łoju cielęcym. Smaży się świetnie i nie
> przypala .
[...]
> Czemu przypis wiec ze ten tłuszcz w Polsce jest tak mało popularny?

Bo uznane autorytety tak obrzydziły ludziom tłuszcze zwierzęce, że ci nawet
nie są w stanie o nich pomyśleć bez obrzydzenia. Widzę to u mnie w pracy:
wystarczy że wspomnę o sadle, łoju czy słoninie, a większość osób
prezentuje odruchy wymiotne.

Jakub


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2003-09-20 20:53:36

Temat: Re: [DO] Smażenie na łoju cielęcym
Od: "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.blah> szukaj wiadomości tego autora

Jakub Roguski w wiadomości news:bkidut$2rt$1@atlantis.news.tpi.pl pisze:

> Bo uznane autorytety tak obrzydziły ludziom tłuszcze zwierzęce, że ci
> nawet nie są w stanie o nich pomyśleć bez obrzydzenia. Widzę to u
> mnie w pracy: wystarczy że wspomnę o sadle, łoju czy słoninie, a
> większość osób prezentuje odruchy wymiotne.

Mnie zaden uznany autorytet nie musial w tym kierunku indoktrynowac, jakos
samo przyszlo.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2003-09-23 07:24:14

Temat: Re: [DO] Smażenie na łoju cielęcym
Od: "Tomasz" <t...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.blah> napisał

: wystarczy że wspomnę o sadle, łoju czy słoninie, a
> > większość osób prezentuje odruchy wymiotne.
>
> Mnie zaden uznany autorytet nie musial w tym kierunku indoktrynowac, jakos
> samo przyszlo.
>
A ja kilkadziesiat lat temu, kiedy Kwasniewski jescze nie myślał o DO,
mialem odruchy wymiotne na widok margaryny.
Jak pamietam od dzieciństwa, jedynym tluszczem uzywanym u mnie w rodzinie
była slonina do smazenia a maslo do kanapek.
Olej roslinny zobaczylem na wlasne oczy dopiero jak mialem ponad 20 lat. I
zaden Kwasniewski mnie nie przekabacał.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam
Jak to jest z ta woda ?;)
Dżem (MM)
Termal pro
[DO] pytanie zasadnicze. pomocy.(dlugie)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »