Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia DWIE SUROWKI Z KALAREPY

Grupy

Szukaj w grupach

 

DWIE SUROWKI Z KALAREPY

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-07-14 15:23:30

Temat: DWIE SUROWKI Z KALAREPY
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

1)
Młoda kalarepa - 0,5kg (może być stara, wtedy kupić więcej i na surówkę
użyć górę kalarepy dół zachować do zupy), obrać ze skóry i łyka, utrzeć na
tarce o dużych oczkach.
Cebula - 5dag - drobniutko posiekać.
Olej - w/g uznania
Sól - do smaku
Wymieszać startą kalarepkę z cebulką, posoli, wymieszać, zaprawić olejem i
jeszcze raz dokładnie wymieszać.
2)
Kalarepa jak wyżej, drobne listki z kalarepki posiekać
Śmietana - 0,5 szklanki
Cukier, sól i pieprz - do smaku


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Piana przy gotowaniu powidel
Oleje
test
POWIEDZIAL...
Menu na dzisiaj

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »