| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-07-14 15:23:30
Temat: DWIE SUROWKI Z KALAREPY1)
Młoda kalarepa - 0,5kg (może być stara, wtedy kupić więcej i na surówkę
użyć górę kalarepy dół zachować do zupy), obrać ze skóry i łyka, utrzeć na
tarce o dużych oczkach.
Cebula - 5dag - drobniutko posiekać.
Olej - w/g uznania
Sól - do smaku
Wymieszać startą kalarepkę z cebulką, posoli, wymieszać, zaprawić olejem i
jeszcze raz dokładnie wymieszać.
2)
Kalarepa jak wyżej, drobne listki z kalarepki posiekać
Śmietana - 0,5 szklanki
Cukier, sól i pieprz - do smaku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |