| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-11 17:14:06
Temat: Deser karmelowyWyciśnięte cytrusy
Składniki:
-budyń karmelowy albo toffi
-pół litra mleka
-bita śmietana (ubita z kremówki z cukrem albo Śnieżka z torebki, albo w sprayu)
-łyżka albo dwie ajerkoniaku
-wiórki czekoladowe albo kakao do posypania
-ciasteczka albo dowolne owoce do dekoracji
Sposób przygotowania:
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, pamiętając żeby nie dodać za mało
mleka, musi nam wyjść krem, a nie sztywny budyń.
Po ostygnięciu nałożyć warstwę do salaterki, na to cienką warstewkę śmietany ubitej
z ajerkoniakiem, potem znów budyń, bitą smietanę, budyń i dekoracyjny kleks śmietany.
Deser posypujemy czekoladą i dekorujemy.
Bitej śmietany powinno być raczej mniej niż więcej, w przeciwnym razie deserek może
wyjść
Wam za słodki. Lepiej sypnąć ciut więcej cukru do budyniu.
Dropsiaty
d...@t...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |