Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Deser karmelowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Deser karmelowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-11 17:14:06

Temat: Deser karmelowy
Od: "Kokos" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wyciśnięte cytrusy


Składniki:

-budyń karmelowy albo toffi
-pół litra mleka
-bita śmietana (ubita z kremówki z cukrem albo Śnieżka z torebki, albo w sprayu)
-łyżka albo dwie ajerkoniaku
-wiórki czekoladowe albo kakao do posypania
-ciasteczka albo dowolne owoce do dekoracji



Sposób przygotowania:

Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, pamiętając żeby nie dodać za mało

mleka, musi nam wyjść krem, a nie sztywny budyń.
Po ostygnięciu nałożyć warstwę do salaterki, na to cienką warstewkę śmietany ubitej

z ajerkoniakiem, potem znów budyń, bitą smietanę, budyń i dekoracyjny kleks śmietany.
Deser posypujemy czekoladą i dekorujemy.

Bitej śmietany powinno być raczej mniej niż więcej, w przeciwnym razie deserek może
wyjść

Wam za słodki. Lepiej sypnąć ciut więcej cukru do budyniu.




Dropsiaty

d...@t...pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Skrzydelka
czosnek w winie?
Melon
Lasagnia ^ 2
Dania w sztukach teatralnych lub filmach

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »