Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-08-22 20:50:42

Temat: Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?
Od: "Iwonka" <b...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kochani :-)
Nudzi mi sie i dlatego wpadlo mi do glowy-byc moze-
glupie pytanie.
Dlaczego najpierw wyjete z zamrazalki mieso musze
odmrozic a potem ugotowac na nim zupe?
Albo zanim wrzuce na patelnie?
Jezeli nikt nie odpisze-nie obraze sie.
Moje pytanie jest tendencujne ;-)
Pozdrawiam serdecznie
Iwonka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-08-22 22:59:42

Temat: Re: Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?
Od: "Claris" <c...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Iwonka" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:2611-1030049429@as1-65.swietochlowice.dialup.in
etia.pl...
> Kochani :-)
> Nudzi mi sie i dlatego wpadlo mi do glowy-byc moze-
> glupie pytanie.
> Dlaczego najpierw wyjete z zamrazalki mieso musze
> odmrozic a potem ugotowac na nim zupe?

Pocieszę cię, że ja nie rozmrażam mięsa przed gotowaniem zupy - wyciągam z
zamrażarki zamrożone na kość, wrzucam do wody, stawiam na gaz i pozwalam by
się tak samo traktowało....


--
Claris /ona/ z Wrocławia
c...@w...pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-23 04:37:13

Temat: Odp: Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zamrozone mięso + patelnia = kuchnia do gruntownego mycia

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-23 05:24:44

Temat: Re: Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?
Od: "Krzysztof" <u...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Zamrozone mięso + patelnia = kuchnia do gruntownego mycia
>
> cherokee

niekoniecznie, zawsze mozna uzyc pokrywki ale nie o to chodzi :-)



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-23 07:35:00

Temat: Re: Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?
Od: "vefour" <v...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Iwonka" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:2611-1030049429@as1-65.swietochlowice.dialup.in
etia.pl...
> Kochani :-)
> Nudzi mi sie i dlatego wpadlo mi do glowy-byc moze-
> glupie pytanie.
> Dlaczego najpierw wyjete z zamrazalki mieso musze
> odmrozic a potem ugotowac na nim zupe?
> Albo zanim wrzuce na patelnie?
> Jezeli nikt nie odpisze-nie obraze sie.
> Moje pytanie jest tendencujne ;-)
> Pozdrawiam serdecznie
> Iwonka
>

Do gotowania nie musisz, potrwa dluzej, ale ok. Do smazenia musisz - zabawa
polega n atym, aby przes stosunkowo krotki czas ostro przypiec zewnatrz,
kiedy srodek bedzie jeszcze surowy lub medium (w z aleznosci od gustu). Na
zamrozonym miesie nie da sie tego zrobic. Inne techniki (bp. smazenie w
glebszym tluszczu, grill) tez wymagaja rozmrozenia, bo albo mieso trzeba
spalic, aby takze w srodku sie ogrzalo, albo - jak dasz niska temperature -
bedzie gumowate.

V.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

co podać gościom ?
papryka marynowana??
Po wywiadze z Makłowieczem - przepis !!!
Klęska urodzaju- Pomidory
Witam

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »