Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Do Herbatki, choc moze nie tylko - w sprawie krolika

Grupy

Szukaj w grupach

 

Do Herbatki, choc moze nie tylko - w sprawie krolika

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-04-12 09:14:33

Temat: Do Herbatki, choc moze nie tylko - w sprawie krolika
Od: "news.chip.pl" <g...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Herbatko, opisywalas ostatnio rague(?) z krolika i przy okazji wspomnialas
cos o smazonym kroliku. W pewnym sklepie lezy troche czesci z tego
zwierzatka i mam ochote zrobic cos szybkiego i prostego - a do tego mieska
jeszcze sie nie zabieralem.

Jezeli masz (macie) inne przepisy, to wdzieczny bede za podzielenie sie
nimi.

Z gory dzieki
GP

mailto:G...@c...pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-04-12 19:39:52

Temat: Re: Do Herbatki, choc moze nie tylko - w sprawie krolika
Od: "Herbatka" <b...@d...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

news.chip.pl wrote in message <3...@n...vogel.pl>...
>Herbatko, opisywalas ostatnio rague(?) z krolika i przy okazji wspomnialas
>cos o smazonym kroliku. (ciach)
>Jezeli masz (macie) inne przepisy, to wdzieczny bede za podzielenie sie
>nimi.
>
>Z gory dzieki
>GP
Kurcze o króliku to ja mogę długo, bo twarda jestem i nic mnie futrzak nie
wzrusza tymi swoimi ślepkami Zajadam chętnie i często. Jeśli ma być smażony
to najprościej jest podzielonego na porcje posolonego królika usmażyć na
maśle z dodatkiem oliwy z oliwek na rumiano a nastęnie dodać rozmaryn i
podlać odrobinę białym wytrawnym winem. Gdy mięsko zmięknie dodajemy
śmietanki. Super jest też królik sote z czosnkiem. Na oliwie podsmażamy na
rumiano małe kawałki królika, nastęnie solimy, posypujemy pieprzem i
suszonym tymiankiem oraz pokruszonym listkiem laurowym. Smażymy stale
mieszając, tak żeby się mięsko ładnie zrumieniło a przyprawy zbytnio nie
przywarły. Pod koniec smażenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki
wymieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem i sokiem z cytryny (to się zdaje się
nazywa gremolada - włoski wynalazek oczywiście). Mniam. Mamy również
wszelkie kombinacje smażonego królika z sosikami i królika pieczonego. Ale
to już inna bajka i na inne spotkanie :-)
Herbatka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Garczki do plyty ceramicznej
Szynka wielkanocna
not allowed posting
Pizza?
OSTROZNIE Z GRILLEM przeczytane dzis w GW

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »