| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-11-21 09:03:32
Temat: Dobre ciasto na Pizze:)Szukamy przepisu na dobre ciasto na pizze. Bo wychodzi nam caly czas zakalec.:P
Z góry dzięki.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-11-21 09:10:21
Temat: Re: Dobre ciasto na Pizze:)
Użytkownik "Ryba i Malinka" <1...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:37e6.00000267.43818d63@newsgate.onet.pl...
> Szukamy przepisu na dobre ciasto na pizze. Bo wychodzi nam caly czas
zakalec.:P
> Z góry dzięki.
Polecam gotowe ciasto knorra, tzn pół gotowe bo trzeba je zalać wodą i
ugnieść
A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-11-21 09:28:23
Temat: Re: Dobre ciasto na Pizze:)Ryba i Malinka napisał(a):
> Szukamy przepisu na dobre ciasto na pizze. Bo wychodzi nam caly czas zakalec.:P
> Z góry dzięki.
>
Ja robię tak, trochę trzeba sie pobawić w odmierzanie ale zawsze
wychodzi... :)
7g suchych drożdży
1 łyżeczka cukru
250 ml ciepłej wody
350 g mąki pszennej (550)
1 łyżeczka soli
1 łyżka oliwy
drożdże +cukier wrzucić do szklanki, dolać 50 ml wody, zostawić na 15
min (aż zacznie się pienić).
pomieszać mąkę i sól, zrobić dołek - w dołek oliwę, drożdże i resztę
wody - wyrobić a potem jeszcze pozagniatać aż będzie sprężyste. wrzucić
do miski i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (aż zwiększy się
ok. 2 razy)
Ja z tego ciasta urywam małe kawałki i robię takie mini-pizze (na to
sosik pomidorowy i dodatki), na blachę wrzucam ile się zmieści (średnio
6-8)... palce lizać :)
pzdr
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-11-21 11:16:38
Temat: Re: Dobre ciasto na Pizze:)Ryba i Malinka napisał(a):
> Szukamy przepisu na dobre ciasto na pizze. Bo wychodzi nam caly czas zakalec.:P
> Z góry dzięki.
>
proponuje siegnac do archiwum grupy...
ten temat byl poruszany wielkorotnie...
pozdrawiam
dogma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-11-21 12:31:44
Temat: Re: Dobre ciasto na Pizze:)Auguro napisał(a):
> Polecam gotowe ciasto knorra, tzn pół gotowe bo trzeba je zalać wodą i
> ugnieść
Bluznisz ;)
--
Sawi
w sieci: www.fruitysite.net
na ulicy: Espero '97 1.8 LPG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-11-22 08:03:00
Temat: Re: Dobre ciasto na Pizze:)> 250 ml ciepłej wody
==========================
Sugeruje zeby zamiast wody uzywac roztworu mleka z woda w proporcji 1:1
czyli 125 ml mleka zmieszanego ze 125 ml wody:P.
Ciasto wydaje sie byc delikatniejsze i pulchniejsze.
Ah, mleko oczywiscie z krowy. :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-11-22 08:06:42
Temat: Re: Dobre ciasto na Pizze:)> 250 ml ciepłej wody
==========================
Sugeruje zeby zamiast wody uzywac roztworu mleka z woda w proporcji 1:1
czyli 125 ml mleka zmieszanego ze 125 ml wody:P.
Ciasto wydaje sie byc delikatniejsze i pulchniejsze.
Do ciasta na pizze dosypuje jeszcze kminku, bardzo pasuje. Ale to tylko moja
subiektywna opinia. Mi smakuje, ale sa osoby ktore przez to nie rusza takiej
pizzy (nie toleruja tejze przyprawy)...
Pozdrawiam!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-11-22 09:16:20
Temat: Re: Dobre ciasto na Pizze:)
Użytkownik "X" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dlujh7$lcg$2@inews.gazeta.pl...
> > 250 ml ciepłej wody
> ==========================
> Sugeruje zeby zamiast wody uzywac roztworu mleka z woda w proporcji 1:1
> czyli 125 ml mleka zmieszanego ze 125 ml wody:P.
>
> Ciasto wydaje sie byc delikatniejsze i pulchniejsze.
>
> Do ciasta na pizze dosypuje jeszcze kminku, bardzo pasuje. Ale to tylko
moja
> subiektywna opinia. Mi smakuje, ale sa osoby ktore przez to nie rusza
takiej
> pizzy (nie toleruja tejze przyprawy)...
>
> Pozdrawiam!
>
Osobisice wole ciasto z ziolami prowansalskimi, oregano lub bazylia
Co nie znaczy ze dyskwalifikuje Kminek :)
POzdrawiam
Misiek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-11-22 16:14:33
Temat: Re: Dobre ciasto na Pizze:)
Użytkownik "Misiek" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dlunkp$tl1$1@polsl.pl...
>
> Użytkownik "X" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:dlujh7$lcg$2@inews.gazeta.pl...
> > > 250 ml ciepłej wody
> > ==========================
> > Sugeruje zeby zamiast wody uzywac roztworu mleka z woda w proporcji 1:1
> > czyli 125 ml mleka zmieszanego ze 125 ml wody:P.
> >
> > Ciasto wydaje sie byc delikatniejsze i pulchniejsze.
> >
> > Do ciasta na pizze dosypuje jeszcze kminku, bardzo pasuje. Ale to tylko
> moja
> > subiektywna opinia. Mi smakuje, ale sa osoby ktore przez to nie rusza
> takiej
> > pizzy (nie toleruja tejze przyprawy)...
> >
> > Pozdrawiam!
> >
> Osobisice wole ciasto z ziolami prowansalskimi, oregano lub bazylia
> Co nie znaczy ze dyskwalifikuje Kminek :)
> POzdrawiam
> Misiek
>
Widziałem przepis aby zamiast wody piwa uzyc...
inny znowu zakłądał uzycie semoliny 50/50 ...
a inny uzycie maki wysokoglutenowej...
istnieja picerie robiace ciasto na mace razowej...
wariantów pare jest znaczy :))
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |