| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-22 15:39:27
Temat: Re: DodatkiOK, bede testowac.
Niestety jeszcze nie w tym tygodniu, bo najpierw musimy (z mezem) wyjesc
cala walowke od mamy.
Jakos tak sie dziwnie dzieje, ze ilekroc jestesmy u ktorejs z mamus,
przywozimy - zupelnie niechcaco- tyle jedzenia, ze najadlaby sie znacznie
liczniejsza niz nasza rodzinka.
Co w tych mamach jest, ze nie pozwala im zaufac slowom dzieci "wystarczy
mamo, zapakuj polowe"....
Pozdrawiam - Basia
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9m066p$hl6$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Barbara Jarosik" <b...@a...pl> napisał w wiadomości
> news:9m04pc$8k3$1@news.tpi.pl...
> > Hmmmm.... Brzmi intrygujaca....
> > Czy cos do tego trzeba dorzucić, czy tylko peczak, sucha soczewica, woda
i
> > sól?
> >
> > Pozdr. - Basia
>
> dokładnie -proporcje dowolne, np. szklanka soczewicy i pół szkl. pęczaku,
do
> tego 2x tyle wody i jeszcze ciut (tak 1/2 szkl.), sól i niech się gotuje
na
> wolnym ogniu jakieś 40 minut.
> Można suche produkty zalać wodą na 1-2 godziny, ale nie jest to konieczne.
> Ja na obiad czasem takie coś gotuję, do tego sos, np. grzybowy i surówka
(z
> białej kapusty albo sałatka z pomidorów).
> Ponieważ mięsa nie jadam, to jest cały obiad (z punktu widzenia składników
> pokarmowych wystarczy, bo dla mnie soczewica= kotlecik;-))
>
> serdecznie pozdrawiam
> Basia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-22 21:30:17
Temat: Re: Dodatki
Użytkownik Przemek <p...@p...promail.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9lv06a$rb5$...@s...icm.edu.pl...
> Jakie dodatki stosujecie do głównych dań? Gotowane lub pieczone
> ziemniaki, kopytka, makaron, ryż - to te oczywiste. Być może
> znacie jeszcze jakieś mniej popularne dodatki, ewentualnie
> sposoby na urozmaicenie tych powyższych?
Sama tego nie stosowałam, ale zdarzało mi się jadać dania wyłącznie z dużą
ilością fasolki szparagowej lub kalafiora. Żadnych ziemniaków, kasz i tym
podobnych bomb węglowodanowych - tylko mięso i warzywo. I wcale nie byłam
potem głodna.
Pozdrówka
Kamila Pe.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-23 10:08:39
Temat: Re: Dodatki"Przemek" <p...@p...promail.pl> wrote in message
> Jakie dodatki stosujecie do głównych dań?
Skoro już takie pytanie padło, to ja się pod nie podłączę z
pokrewnym: Czy ktoś wie, jak przyrządzić morawski "dodatek"
do jedzenia, będący mieszanką ziemniaków i mąki, panierowanym
i smażonym? Konkretnie zależy mi na proporcjach i nazwie.
---
Pozdrawiam
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-24 14:02:35
Temat: Re: DodatkiUżytkownik "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> napisał...
>
> Kluski sląskie, pampuchy, knedliki, pyzy
> Makaron sojowy, ryżowy, chiński
> ryż dziki
> frytki, ziemniaki zapiekane
> pieczywo białe typu bagietka kajzerka
> itd. w wariacjach różnych i różniście przyprawionych
>
> a wszystko zależy z czym pożerasz
>
Dzięki - faktycznie, trochę tego jest, a przyznaję,
że części z wymienionych produktów nawet nie próbowałem...
Jakie są zasady dobierania dodatków do dań, o których
piszesz na końcu?
Przemek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-02 17:14:18
Temat: Re: Dodatki
> Gryczanka!!!!
> Koniecznie do gulaszy lub smazonej watrobki...Pychotka.
właśnie...
pieczeń s griczkoj, moje ulubione danie w Moskwie.
W domu nie robię, bo i wątróbki i gryczanej nikt z domowników (za
wyjątkiem psa i mnie) nawet nie tknie.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |