« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-20 14:45:15
Temat: Domowy SmalecWidziałam dzisiaj w sklepie "Smalec Babuni" :)
Jak coś takiego zrobić własnymi siłami?
Co dodać oprócz cebulki?
Julka z BT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-20 16:23:06
Temat: Re: Domowy SmalecUżytkownik Julka z BT <j...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9od4fa$rau$...@n...tpi.pl...
> Widziałam dzisiaj w sklepie "Smalec Babuni" :)
> Jak coś takiego zrobić własnymi siłami?
> Co dodać oprócz cebulki?
> Julka z BT
moja mama w domku zawsze dodawala mase cebulki podsmazonej i skwarki ktore
zostawaly po wytopieniu sloninki i tyle
sol, pieprzyk i na kanapesie i mmmmmmmmmm popic goronca herbatka:)
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 16:36:41
Temat: Odp: Domowy Smalec
Użytkownik maua piegowata <m...@b...artcom.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9od557$2g9$...@n...tpi.pl...
> Użytkownik Julka z BT <j...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9od4fa$rau$...@n...tpi.pl...
> > Widziałam dzisiaj w sklepie "Smalec Babuni" :)
> > Jak coś takiego zrobić własnymi siłami?
> > Co dodać oprócz cebulki?
> > Julka z BT
>
>
> moja mama w domku zawsze dodawala mase cebulki podsmazonej i skwarki ktore
> zostawaly po wytopieniu sloninki i tyle
> sol, pieprzyk i na kanapesie i mmmmmmmmmm popic goronca herbatka:)
>
> pozdry Monika
A znajomy dodaje jablka - polecam, bo naprawde przepyszne! K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 16:44:37
Temat: Re: Domowy Smalec
Użytkownik Katarzyna T. Nowak <k...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9od60e$9n1$...@n...onet.pl...
>
> Użytkownik maua piegowata <m...@b...artcom.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9od557$2g9$...@n...tpi.pl...
> > Użytkownik Julka z BT <j...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
> > dyskusyjnych napisał:9od4fa$rau$...@n...tpi.pl...
> > > Widziałam dzisiaj w sklepie "Smalec Babuni" :)
> > > Jak coś takiego zrobić własnymi siłami?
> > > Co dodać oprócz cebulki?
> > > Julka z BT
> >
> >
> > moja mama w domku zawsze dodawala mase cebulki podsmazonej i skwarki
ktore
> > zostawaly po wytopieniu sloninki i tyle
> > sol, pieprzyk i na kanapesie i mmmmmmmmmm popic goronca herbatka:)
> >
> > pozdry Monika
> A znajomy dodaje jablka - polecam, bo naprawde przepyszne! K
>
> Majeranek do smaku.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 17:24:32
Temat: Re: Domowy SmalecKiełbaska podsmażona, cebulka zeszklona - wrzucić jak ostygnie bo
wykipi!!!!!!!! Potem troszkę jabłka i mleko (odrobinę żeby miał biały
kolor). Zamiast kiełbaski można dodać mięsko zmielone wołowe. Ale wszelkie
dodatki PO PRZESTUDZENIU - krzyczę bo mi kiedyś wykipiał i same skwarki
zostały - pycha ale tata nie był zachwycony no i kuchnia do mycia:-)))
DominikaNM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 19:36:44
Temat: Re: Domowy Smalec> moja mama w domku zawsze dodawala mase cebulki podsmazonej i skwarki ktore
> zostawaly po wytopieniu sloninki i tyle
> sol, pieprzyk i na kanapesie i mmmmmmmmmm popic goronca herbatka:)
>
ja mieszam podgardle ze slonina...
Jak jest ladny kawalek podgardla to jest duzo mieska...a z niego ladne i
smaczne skwareczki :)))
potem wkladam do sloikow, zakrecam i odwracam do gory dnem..coby skwareczki
byly na gorze :)))
pyyyyycha
--
pozdrawiam
---------------------
iza
GG 879972
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 04:02:09
Temat: Re: Domowy Smalec>Co dodać oprócz cebulki?
Troszke jablek i majeranku
Dot
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 05:32:30
Temat: Re: Domowy Smalec
Użytkownik "Julka z BT" <j...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:9od4fa$rau$1@news.tpi.pl...
: Widziałam dzisiaj w sklepie "Smalec Babuni" :)
: Jak coś takiego zrobić własnymi siłami?
: Co dodać oprócz cebulki?
: Julka z BT
Czosnek! Ja do wszystkiego (oprocz ciasta ;o)) dodaje czosnek. Naprawde pycha!
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 12:17:23
Temat: Re: Domowy SmalecOn Thu, 20 Sep 2001, Julka z BT wrote:
> Jak coś takiego zrobić własnymi siłami?
> Co dodać oprócz cebulki?
Jabłka i ziółka - może być majeranek, tymianek.. co kto lubi ;-)
Mdana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 12:32:34
Temat: Re: Domowy Smalecja robie tak: sprawdzone - pyszotka:
1/2 kg swiezej sloninki
1 kostka smalcu ze sklepu (moze mnie zakrzyczycie ale ja tak wole - mozna
oczywiscie bez)
40 dkg boczku wedzonego
4 cebule
garsc majeranku
1 soczyste jablko
szczypta tymianku
slonine, boczek i cebule zmielic, wrzucic do garnka (jak ktos chce to niech
dorzuci te kostke smalcu ze sklepu tez:-)), wytapiac na wolnym ogniu. Jak
sie rozpusci wiekszosc skladnikow wrzucic majeranek, 2 pozostale cebulki (w
calosci) i jablko - mozna w calosci, ja kroje na kilka grubych kawalkow.
Smazyc na wolnym ogniu dopoki sie nie wytopia skwareczki (ja robie kolo 1
godziny). Wyciagnac jablka.
Jak lekko przestygnie przelewam razem z tymi dwoma cebulkami do naczynia w
ktorym to wszystka zastyga.
Szczegolnie polecam te cebulki:-)))
pozdrawiam i zycze smacznego;-)
Beata:-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |