Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia cielecina i prosba goraca!

Grupy

Szukaj w grupach

 

cielecina i prosba goraca!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-20 15:03:32

Temat: cielecina i prosba goraca!
Od: "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Chce zrobic narzeczonemu:-), ktory przyjedzie we wtorek cielecine, najlepiej
duszona. Pytanie: 1. jaki kawalek kupic? (podobno tylko pega jest miekka) i
2. z czym najlepiej dusic? Poradzcie, bo chce dobry obiad zrobic:-)
Pozdrawiam, K


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-20 18:06:15

Temat: Re: cielecina i prosba goraca!
Od: "redakcja" <r...@l...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ostanio zrobilem to moim kobietom:-))) Nie powoem zeby nie wyly z zachwytu

Poledwica wieprzowa duszona z jablkami

Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 20 min.
600 g poledwicy wieprzowej,
1 lyzka maki,
1 lyzka oleju,
1 lyzka masla,
3 jablka,
1 cebula,
majeranek, sol.

1. Mieso oplukac, osuszyc, oproszyc sola i maka. Rozgrzac w garnku tluszcz,
wlozyc mieso, obsmazyc je, posypac majerankiem, dolac wody, tak by zakryla
mieso, dusic pod przykryciem na malym ogniu ok. 1 godz, uzupelniajac
wygotowywujaca sie wode.
2. Obrac cebule, pokroic w krazki. Obrac jablka, usunac gniazda nasienne,
pokroic w drobna kostke. Pod koniec duszenia cebule i jablka wlozyc do
garnka
i dusic razem z miesem.
3. Gdy mieso bedzie miekkie, wyjac, a sos przetrzec przez sito, oproszyc
maka,
osolic, wymieszac, gotowac kilka minut.
4. Poledwice pokroic w plastry, ulozyc na polmisku, polac sosem. Podawac z
kartoflami, buraczkami i kwaszonymi ogorkami.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-20 18:19:22

Temat: Re: cielecina i prosba goraca!
Od: "redakcja" <r...@l...pl> szukaj wiadomości tego autora

Sorry zapedfzilem sie i juz rekompensuje
cielecina z pieczarkami
SKŁADNIKI:
40 dag cielęciny,
1 cebula,
3-4 łyżki śmietany,
3 łyżki oleju,
3 pomidory,
sól,
25 dag pieczarek,
zielenina,
przyprawy

Cielęcinę drobno posiekać, wyrobić z drobno pokrojoną cebulą i śmietaną,
posolić. Do głębokiego naczynia wlać 1 łyżkę oleju, włożyć cielęcinę,
skropić 1 łyżka oleju, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika
nagrzanego do 220 st. C i piec ok. 25 min. Pomidory sparzyć, obrać ze
skórki, przepołowić i posolić. Pieczarki oczyścić, wyciąć trzonki, kapelusze
wypłukać, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, pokroić na "listki", posolić,
wymieszać z połową zieleniny. Wyjąć naczynie z cielęciną ułożyć na niej
pieczarki, skrapiając pozostałym olejem. Umieścić na tym jedną warstwą
pomidory. Wstawić z powrotem do piekarnika i piec bez przykrycia ok. 10 min.
Po wyjęciu posypać pozostałą zieleniną.





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re:suszenie pietruszki...
tatar
pyszny rosołek... ;-))
będziecie mnie bic-avocado
zupa pomidorowa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »