| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-28 18:45:15
Temat: Dżem z cukini i pomarańczySkładniki:
3 kg. cukini lub kabaczka (obrany ze skórki, wydrążone wnętrze)
2 kg. cukru
4 pomarańcze
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
Wykonanie:
Cukinię kroimy w kostki.
Obraną skórkę z pomarańczy należy sparzyć i zetrzeć na tarce.
Pomarańcze kroimy w kostkę.
Wszystko zagotować i po 5 min gotowania odstawić do ostygnięcia (całość może
się przypalać).
Zabieg ten powtarza się ok 5 razy do chwili gdy dżem stanie się gęsty.
--
Pozdrawiam Tom
t...@N...wp.pl
[kontakt na powyższy adres po wycięciu "NOSPAM"]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |