Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: maciek kanski <n...@s...maila>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Fajna czekolada Sladka Vasen
Date: Mon, 7 May 2007 21:11:09 +0000 (UTC)
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 22
Message-ID: <s...@m...ant.pl>
NNTP-Posting-Host: host-ip163-12.crowley.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1178572269 197 85.128.12.163 (7 May 2007 21:11:09 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 7 May 2007 21:11:09 +0000 (UTC)
User-Agent: slrn/0.9.8.1 (OpenBSD)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:59138
Ukryj nagłówki
W trakcie urlopu na Słowacji odkryłem fajną czekoladę, oto link jaki do niej
znalazłem:
http://www.beauty.sk/clanok4842.htm
70% kakao oraz 30% węglowodanów. Natomiast jej smak jest po prostu bajeczny,
rozpuszcza się w ustach... jest wręcz zbyt słodka.
Dodam, że do tej pory wsuwałem Wawel 90%. Nie wiem jak to jest, ale w/w
Wawel ma 32% węglowodanów i jest subiektywnie "średnio" słodki, natomiast
polecana czekolada mając ciutkę mniej węglowodanów jest subiektywnie 2 razy
słodsza. Nie rozumiem tych zależności, ale czekoladka naprawdę super.
I będąc w temacie czekolady, gdybyście robili pitną Wedla:
http://www.wedelpijalnie.pl/?id=kuwertura_mleczna
to wcale nie trzeba, zgodnie z przepisem trzymać się zawiesiny 14,4%
tłuszczu (porcja śmietany 36% na dwie porcje mleka 3,2%) - ja robiłem
ostatnio przy zawiesince 10% i wyszła równie smacznie i kożuch z tłuszczu
też się zrobił, więc IMHO można i spróbować z samym tłustym mlekiem.
Pzdr
--
http://www.pajacyk.pl - czy już dzisiaj kliknąłeś dla dzieciaków?
( przypominacz: http://ds5.agh.edu.pl/~cysiek10/pajacyk/ )
|