Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Folia aluminiowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Folia aluminiowa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-10-09 17:33:42

Temat: Folia aluminiowa
Od: "XXL" <X...@a...com> szukaj wiadomości tego autora

Moi drodzy,
Wiem, ze jest roznica, ale nigdy nie moge tego zapamietac. Jak zawijamy
produkty do pieczenia w folie? Czy strona matowa na wierzch czy tez strona
blyszczaca?

Pozdrawiam
Sylwia




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-10-10 05:45:06

Temat: Re: Folia aluminiowa
Od: "Ela" <e...@b...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja zawsze zawijam blyszczaca strona na zewnatrz.
Ela
XXL <X...@a...com> wrote in message news:8rsv8b$sb4$1@news.tpi.pl...
> Moi drodzy,
> Wiem, ze jest roznica, ale nigdy nie moge tego zapamietac. Jak zawijamy
> produkty do pieczenia w folie? Czy strona matowa na wierzch czy tez strona
> blyszczaca?
>
> Pozdrawiam
> Sylwia
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-10 06:19:15

Temat: Re: Folia aluminiowa
Od: dex7 <d...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 9 Oct 2000 19:33:42 +0200, "XXL" <X...@a...com> wrote:

>Moi drodzy,
>Wiem, ze jest roznica, ale nigdy nie moge tego zapamietac. Jak zawijamy
>produkty do pieczenia w folie? Czy strona matowa na wierzch czy tez strona
>blyszczaca?

to zalezy jaki chcesz uzyskac efekt...
blyszczaca odbija cieplo, matowa pochlania

pozdrawiam
Rysiek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-10 06:31:10

Temat: Re: Folia aluminiowa
Od: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Z folia aluminiowa to jest tak, jak z kazda powierzchnia. Strona blyszczaca
bardziej odbija promieniowanie a matowa bardziej je pochlania. Napisalam
"bardziej" bo oczywiscie cudow nie ma. Po drugie temperatury pomiedzy dwoma
przylegajacymi ukladami beda sie chcialy wyrownac. Po trzecie piec
podgrzewasz, wiec dostarczasz mu ciagle dodatkowej energii... Zatem jesli
chcesz, zeby wyzsza temperatura, ktora panuje na zewnatrz szybciej
przaniknela do srodka, to zawin matowym na zewnatrz.
Ale trzeba jeszcze wziac pod uwage, ze folia aluminiowa sama z siebie bardzo
dobrze przewodzi cieplo, a mieso do pieczenia owija sie nia scisle, wiec
zeby rzeczywiscie wykorzystac te wlasnosci odbijania lub nie, trzebaby sie
troche naglowic...
Tak naprawde to mysle, ze w granicach bledu jest to zupelnie bez znaczenia
ktora strona owiniesz miecho, lub cos innego, przed wsadzeniem do pieca:))
Pzdrawiam
Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

żurawina
Nieco szokujący artykuł o unijnej masarni
konserwowanie dyni
Owoce morza
pstrąg

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »