| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-11 19:42:23
Temat: Fw: No i narobila mi smakaJoaska, oczywiscie. Juz bigos pyrkoce wesolo na kuchence, w piekarniku
dochodzi karkowka pieczona specjalnie w celu bigosowym, goraco w kuchni jak
w ukropie, a ja jestem szczesliwa ;-))
Macabra
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-15 13:48:40
Temat: Re: No i narobila mi smaka
> Joaska, oczywiscie. Juz bigos pyrkoce wesolo na kuchence, w piekarniku
> dochodzi karkowka pieczona specjalnie w celu bigosowym, goraco w
> kuchni jak
> w ukropie, a ja jestem szczesliwa ;-))
--------------------
U mnie pracuje od rana:)))) Sliczny jest, juz taki ciemnozloty...! Ma w
sobie wieprzowinke, wolowinke, boczus wedzony, smalczyku nieco, ma
grzybki i sliwki i ziolka rozne, ale angielskiego nie, bo to nie
sledz!!! Jalowca ma w zamian:)))
Pachnie jak szatan i jest go cztery kilosy kapusty, dwa slodkiej, dwa
kiszonej, cale cztery dzikie, wyhodowane, a potem w czesci zakwaszone
przez moja tesciowa. Specjalnie po te kapuche pojechalam na wies, bo
juz myslalam, ze umre od tego bigosu Joanny, slina mi na klawiature
kapala:) Sliweczki tez ma w sobie dzikie, z ogrodu tesciowej (bo moja
tesciowa w ogrodzie drzewa hoduje), przez nia suszone, i grzyby z lasu
prawdziwego, z debami, suszone na weglowej kuchni...
Jeszcze mu wieczorem winka dam:))) Ale kielbaski juz chyba nie, bo
lepsze jest wrogiem dobrego. A on dobry, wiem, bo nie wytrzymalam i
podzarlam:)
Z reszty kapusty zrobie rozne golabki i sama nie wiem co jeszcze,
zostaly mi nadal dwie glowy bialej i dwa kilo kiszonej:)))
pozdrawiam
Gosia (w kapuscie)
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-16 19:24:51
Temat: Re: No i narobila mi smaka> Jeszcze mu wieczorem winka dam:)))
Dlaczego wieczorem?
> Ale kielbaski juz chyba nie, bo lepsze jest wrogiem dobrego.
Wybacz, ale miesa w bigosie to nigdy za duzo.
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-16 20:29:18
Temat: Re: No i narobila mi smakaOn Wed, 16 Oct 2002 21:24:51 +0200, "Jerzy" <0...@m...pl>
wrote:
>> Jeszcze mu wieczorem winka dam:)))
>
>Dlaczego wieczorem?
>
>> Ale kielbaski juz chyba nie, bo lepsze jest wrogiem dobrego.
>
>Wybacz, ale miesa w bigosie to nigdy za duzo.
>--
>Pozdr. Jerzy Nowak
>
>"Learn the rules. Then break some."
no wlasnie jadlam taki, co to za duzo bylo, albo za malo kapuchy
takiej winnej...Kurpie tak robia czy inne Warmiany, suche i
miesne
Trys-Zos
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |