| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-22 12:50:24
Temat: GalaretkaCo zrobić, aby owocowa galaretka wylana w naczyniu (np. z owocami) dała się
łądnie wyjąć z naczynia i postawić na odwrocie (np. tak jak babka)?
Obecnie nie ma możliwości wyłożenia, bo po prostu nie da się oderwac od
brzegów łagodnie.
Serdecznie dziekuje za ew. odpowiedzi
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-22 12:53:19
Temat: Re: Galaretka> Co zrobić, aby owocowa galaretka wylana w naczyniu (np. z owocami) dała
się
> łądnie wyjąć z naczynia i postawić na odwrocie (np. tak jak babka)?
> Obecnie nie ma możliwości wyłożenia, bo po prostu nie da się oderwac od
> brzegów łagodnie.
zanurzyc naczynko z galaretka na moment w miseczce z ciepla woda. Galaretka
zacznie sie "slizgac" i wtedy latwo ja odwrocic. Tak ja uwazam.
Mapetka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-22 13:12:00
Temat: Re: GalaretkaIn article <aa1178$1c7$1@news.tpi.pl>, Mapet(ka) wrote:
>> Co zrobić, aby owocowa galaretka wylana w naczyniu (np. z owocami) dała
> się
>> łądnie wyjąć z naczynia i postawić na odwrocie (np. tak jak babka)?
>> Obecnie nie ma możliwości wyłożenia, bo po prostu nie da się oderwac od
>> brzegów łagodnie.
>
> zanurzyc naczynko z galaretka na moment w miseczce z ciepla woda. Galaretka
> zacznie sie "slizgac" i wtedy latwo ja odwrocic. Tak ja uwazam.
> Mapetka
>
Zgadza się... ja kiedyś wypróbowałam i miałam piekną babkę z galaretki.
Tylko uwaga, żeby nie przesadzić z tą gorącą wodą, bo to się nawet dośc
szybko topi...
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-22 17:26:25
Temat: Re: Galaretka> > zanurzyc naczynko z galaretka na moment w miseczce z ciepla woda.
Galaretka
> > zacznie sie "slizgac" i wtedy latwo ja odwrocic. Tak ja uwazam.
> > Mapetka
> >
>
> Zgadza się... ja kiedyś wypróbowałam i miałam piekną babkę z galaretki.
> Tylko uwaga, żeby nie przesadzić z tą gorącą wodą, bo to się nawet dośc
> szybko topi...
Potwierdzam, to działa ale w małych naczyniach o rozchylonych brzegach, o
pojemności nie większej od 1 litra wystarczy mocno ostukać brzegi i
galaretka sama odejdzie. Z tym, że powinna być "silna" tzn. nie
rozwodniona.
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Remember that ignorance is expensive. Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |