« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-06-14 08:27:53
Temat: Gołąbki chińskieCzy mogę prosić o przepis na gołąbki chińskie.Córci się zachciało,a nie
robiłam nigdy. Pozdrawiam.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-06-14 12:18:57
Temat: Re: Gołąbki chińskieDzisiaj *Szumana* napisał(a),a było to tak:
> Czy mogę prosić o przepis na gołąbki chińskie.Córci się zachciało,a nie
> robiłam nigdy. Pozdrawiam.
Składniki:
Kapusta,
mięso mielone,
kasza manna,
przyprawy,
jedno jajko,
cebula.
Kapustę przetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach, wymieszać z mięsem
mielonym, jajkiem, kaszą manną, przyprawami i drobno posiekaną cebulką.
Całość ugnieść rękoma, po czym zrobić klopsiki i obtoczyć w mące! Podsmażyć
na rozgrzanej oliwie bądź oleju. Tak podsmażone klopsiki dać do dużego
garnka bądź brytfanki i zalać sosem pomidorowym.
Całość dusić ok. 30 minut na małym ogniu. Podawać z ryżem!
--
Aga, Maciuś ( 21.06.2002)
http://42.pl/u/hnl zdjęcia nowsze i nie tylko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-06-14 12:22:08
Temat: Re: Gołąbki chińskieDzisiaj *Szumana* napisał(a),a było to tak:
> Czy mogę prosić o przepis na gołąbki chińskie.Córci się zachciało,a nie
> robiłam nigdy. Pozdrawiam.
Za szybko puściłam.
Nie wiem czy jadłaś już, ale polecam sajgonki ( mojemu szkrabowi bardzo
smakują)
http://42.pl/u/jjU
--
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-06-14 15:37:57
Temat: Re: Gołąbki chińskie
chomik napisał(a):
> Dzisiaj *Szumana* napisał(a),a było to tak:
>
> > Czy mogę prosić o przepis na gołąbki chińskie.Córci się zachciało,a nie
> > robiłam nigdy. Pozdrawiam.
>
> Składniki:
> Kapusta,
> mięso mielone,
> kasza manna,
> przyprawy,
> jedno jajko,
> cebula.
>
> Kapustę przetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach, wymieszać z mięsem
> mielonym, jajkiem, kaszą manną, przyprawami i drobno posiekaną cebulką.
>
> Całość ugnieść rękoma, po czym zrobić klopsiki i obtoczyć w mące! Podsmażyć
> na rozgrzanej oliwie bądź oleju. Tak podsmażone klopsiki dać do dużego
> garnka bądź brytfanki i zalać sosem pomidorowym.
>
> Całość dusić ok. 30 minut na małym ogniu. Podawać z ryżem!
> --
> Aga, Maciuś ( 21.06.2002)
> http://42.pl/u/hnl zdjęcia nowsze i nie tylko
A ta manna to wczesniej ugotowana?
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-06-14 15:44:48
Temat: Re: Gołąbki chińskie
Użytkownik "abacus" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:1150299477.339273.46000@g10g2000cwb.googlegroup
s.com...
A ta manna to wczesniej ugotowana?
Adam
Zapewne nie...ona poprostu robi za spoiwo..:))
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-06-14 16:21:34
Temat: Re: Gołąbki chińskie
Użytkownik "chomik" <chomik1979@BEZ_TEGOo2.pl> napisał w wiadomości
news:xjsylha9nboq.dlg@chomik1979.pl...
> Dzisiaj *Szumana* napisał(a),a było to tak:
>
> > Czy mogę prosić o przepis na gołąbki chińskie.Córci się zachciało,a nie
> > robiłam nigdy. Pozdrawiam.
>
> Składniki:
> Kapusta,
> mięso mielone,
> kasza manna,
> przyprawy,
> jedno jajko,
> cebula.
>
> Kapustę przetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach, wymieszać z mięsem
> mielonym, jajkiem, kaszą manną, przyprawami i drobno posiekaną cebulką.
>
> Całość ugnieść rękoma, po czym zrobić klopsiki i obtoczyć w mące!
Podsmażyć
> na rozgrzanej oliwie bądź oleju. Tak podsmażone klopsiki dać do dużego
> garnka bądź brytfanki i zalać sosem pomidorowym.
>
> Całość dusić ok. 30 minut na małym ogniu. Podawać z ryżem!
> --
> Aga, Maciuś ( 21.06.2002)
> http://42.pl/u/hnl zdjęcia nowsze i nie tylko
Ojeeej, ja takie coś robiłam, tylko obtaczałam w bułce tartej i smażyłam jak
kotlety. Też było dobre. A manna faktycznie surowa. A proporcje takie:
1/2 kg mięsa mielonego (wieprzowe)
1/2 główki średniej kapusty (tyle, że na większych oczkach tartej)
szklanka kaszy manny
2 jaja
sól, pieprz
garstka natki z pietruszki (posiekanej)
a reszta tak samo, tylko smażona.
--
Miszka
http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_miszka52
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |