Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gołabki - pytanko

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gołabki - pytanko

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 13


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-06-18 08:01:09

Temat: Gołabki - pytanko
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Macie jakiś patent na młodą kapustę?

Jak za mało parzona - to się łamie, prawie jak sałata.
Jak za długo - drze mi się w rękach.

A zawziąłem sie na gołąbki. Farsz czeka od wczoraj a nie mogę sie uporac
z kapuchą :)

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-06-18 08:30:23

Temat: Re: Gołabki - pytanko
Od: "lamia_" <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

ja zawsze zawijam gołąbki w 2 liście młodziutkie - są miękkie, rozpadają się
a 2 warstwy czy nawet chwilami więcej to taka profilaktyka. Moi smakosze w
gołąbkach to wolą kapustkę młodą z sosem pomidorowym bardziej niż nawet
środek więc problemu nie ma



Lamia_


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-06-18 09:06:55

Temat: Re: Gołabki - pytanko
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

lamia_ wrote:
>
> ja zawsze zawijam gołąbki w 2 liście młodziutkie - są miękkie, rozpadają się
> a 2 warstwy czy nawet chwilami więcej to taka profilaktyka. Moi smakosze w
> gołąbkach to wolą kapustkę młodą z sosem pomidorowym bardziej niż nawet
> środek więc problemu nie ma

Jakoś się uporałem.
Z dużej główki odzyskałem raptem 6 "porządnych" lisci.
Wydaje mi się, że kapucha była za bardzo zbita - nie zwróciłem uwagi
przy zakupie.
Ale może jest jakiś patent - zeby je zmiękczyć - a jednoczesnie ni
rozgotować?

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-06-18 09:07:48

Temat: Re: Gołabki - pytanko
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

lamia_ wrote:

>ja zawsze zawijam gołąbki w 2 liście młodziutkie - są miękkie, rozpadają się
>a 2 warstwy czy nawet chwilami więcej to taka profilaktyka. Moi smakosze w
>gołąbkach to wolą kapustkę młodą z sosem pomidorowym bardziej niż nawet
>środek więc problemu nie ma
>
>
>
No. Na przyklad ja. Natchneliscie mnie i jako, ze nagle mam czas
(dzidzia odkryla takie dyndadlo nad lezakiem i namietnie macha nie
zwracajac na nic uwagi), to zrobie, mrrrr... Tylko czym zastapic ryz w
golabkach, jak sie jest na montignacu ??

Kot, dietetyczny

--
Promocja! Format 15x20 tylko 99gr!
Zamów odbitki cyfrowe online - odbierz za darmo w EMPiK-u lub wyślemy Ci je pocztą
http://gazeta.empikfoto.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-06-18 09:13:18

Temat: Re: Gołabki - pytanko
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

sadyl wrote:

>lamia_ wrote:
>
>
>>ja zawsze zawijam gołąbki w 2 liście młodziutkie - są miękkie, rozpadają się
>>a 2 warstwy czy nawet chwilami więcej to taka profilaktyka. Moi smakosze w
>>gołąbkach to wolą kapustkę młodą z sosem pomidorowym bardziej niż nawet
>>środek więc problemu nie ma
>>
>>
>
>Jakoś się uporałem.
>Z dużej główki odzyskałem raptem 6 "porządnych" lisci.
>Wydaje mi się, że kapucha była za bardzo zbita - nie zwróciłem uwagi
>przy zakupie.
>Ale może jest jakiś patent - zeby je zmiękczyć - a jednoczesnie ni
>rozgotować?
>
>
Podobno w mikrofali i w worku foliowym z kropla wody...

Kot, co jeszcze nie probowal

--
Promocja! Format 15x20 tylko 99gr!
Zamów odbitki cyfrowe online - odbierz za darmo w EMPiK-u lub wyślemy Ci je pocztą
http://gazeta.empikfoto.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-06-18 11:35:47

Temat: Re: Gołabki - pytanko
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kot wrote:

> Podobno w mikrofali i w worku foliowym z kropla wody...

Jak znowu będę miauuu* mikrowelę to spróbuję.

sadyl
(*) a to specjalnie dla Kota

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-06-18 13:05:43

Temat: Re: Gołabki - pytanko
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

sadyl wrote:

>Kot wrote:
>
>
>
>>Podobno w mikrofali i w worku foliowym z kropla wody...
>>
>>
>
>Jak znowu będę miauuu* mikrowelę to spróbuję.
>
>sadyl
>(*) a to specjalnie dla Kota
>
>
>
Dziekuje, dygdyg ;)

Kot i kawa mrozona i upal niezmierny

--
Promocja! Format 15x20 tylko 99gr!
Zamów odbitki cyfrowe online - odbierz za darmo w EMPiK-u lub wyślemy Ci je pocztą
http://gazeta.empikfoto.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2005-06-18 16:14:10

Temat: Re: Gołabki - pytanko
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>Podobno w mikrofali i w worku foliowym z kropla wody...
>
>Kot, co jeszcze nie probowal
>
>--
>
To dziala dobrze, tylko trzeba uwazac, bo jak sie rozbuzowuje ta
kapusta, to oparzy!

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2005-06-18 18:57:19

Temat: Re: Gołabki - pytanko
Od: "Ana_Koli" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kot" Natchneliscie mnie i jako, ze nagle mam czas
> (dzidzia odkryla takie dyndadlo nad lezakiem i namietnie macha nie
> zwracajac na nic uwagi), to zrobie, mrrrr... Tylko czym zastapic ryz w
> golabkach, jak sie jest na montignacu ??
>
************
ryzem dzikim?
kasza gryczana ?
zrobic z samym miesem ?
ja niestety kocham ryz , bialy niezdrowy okraglutki ryz mniam mniam
AniaK ;-P


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2005-06-18 19:35:48

Temat: Re: Gołabki - pytanko
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Ana_Koli wrote:

>Użytkownik "Kot" Natchneliscie mnie i jako, ze nagle mam czas
>
>
>>(dzidzia odkryla takie dyndadlo nad lezakiem i namietnie macha nie
>>zwracajac na nic uwagi), to zrobie, mrrrr... Tylko czym zastapic ryz w
>>golabkach, jak sie jest na montignacu ??
>>
>>
>>
>************
>ryzem dzikim?
>kasza gryczana ?
>zrobic z samym miesem ?
>ja niestety kocham ryz , bialy niezdrowy okraglutki ryz mniam mniam
>AniaK ;-P
>
>
Juz znalazlam: kasza perlowa, do dostania w moim biologicznym, ma indeks
22 ;)

A z ryzu (w pudelku po jajku - niespodziance, zjedzonym przez kolege,
zabawka dla Ciebie sie ostala, a konkretnie to szesc zabawek...) montuje
wlasnie... grzechotke. Zobaczym jak mi wyjdzie. Druga grzechotka z
fasolka (drobniutka), trzecia z trzema cenciakami ;) Co do reszty, to
sie jeszcze zastanawiam.

Kot pomyslowy, ale za to bez apetytu, nie przy 30 stopniach...

--
Promocja! Format 15x20 tylko 99gr!
Zamów odbitki cyfrowe online - odbierz za darmo w EMPiK-u lub wyślemy Ci je pocztą
http://gazeta.empikfoto.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zupa curry, latwa i szybka
cząber
Plik truskawkowy Bozenki
Jakie tabletki do zmywarki Whirlpool, ewenuralnie jakie specyfiki do niej ?
z czym podac ten ryz?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »