| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-18 08:01:09
Temat: Gołabki - pytankoWitam
Macie jakiś patent na młodą kapustę?
Jak za mało parzona - to się łamie, prawie jak sałata.
Jak za długo - drze mi się w rękach.
A zawziąłem sie na gołąbki. Farsz czeka od wczoraj a nie mogę sie uporac
z kapuchą :)
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-18 08:30:23
Temat: Re: Gołabki - pytankoja zawsze zawijam gołąbki w 2 liście młodziutkie - są miękkie, rozpadają się
a 2 warstwy czy nawet chwilami więcej to taka profilaktyka. Moi smakosze w
gołąbkach to wolą kapustkę młodą z sosem pomidorowym bardziej niż nawet
środek więc problemu nie ma
Lamia_
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-18 09:06:55
Temat: Re: Gołabki - pytankolamia_ wrote:
>
> ja zawsze zawijam gołąbki w 2 liście młodziutkie - są miękkie, rozpadają się
> a 2 warstwy czy nawet chwilami więcej to taka profilaktyka. Moi smakosze w
> gołąbkach to wolą kapustkę młodą z sosem pomidorowym bardziej niż nawet
> środek więc problemu nie ma
Jakoś się uporałem.
Z dużej główki odzyskałem raptem 6 "porządnych" lisci.
Wydaje mi się, że kapucha była za bardzo zbita - nie zwróciłem uwagi
przy zakupie.
Ale może jest jakiś patent - zeby je zmiękczyć - a jednoczesnie ni
rozgotować?
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-06-18 09:07:48
Temat: Re: Gołabki - pytankolamia_ wrote:
>ja zawsze zawijam gołąbki w 2 liście młodziutkie - są miękkie, rozpadają się
>a 2 warstwy czy nawet chwilami więcej to taka profilaktyka. Moi smakosze w
>gołąbkach to wolą kapustkę młodą z sosem pomidorowym bardziej niż nawet
>środek więc problemu nie ma
>
>
>
No. Na przyklad ja. Natchneliscie mnie i jako, ze nagle mam czas
(dzidzia odkryla takie dyndadlo nad lezakiem i namietnie macha nie
zwracajac na nic uwagi), to zrobie, mrrrr... Tylko czym zastapic ryz w
golabkach, jak sie jest na montignacu ??
Kot, dietetyczny
--
Promocja! Format 15x20 tylko 99gr!
Zamów odbitki cyfrowe online - odbierz za darmo w EMPiK-u lub wyślemy Ci je pocztą
http://gazeta.empikfoto.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-06-18 09:13:18
Temat: Re: Gołabki - pytankosadyl wrote:
>lamia_ wrote:
>
>
>>ja zawsze zawijam gołąbki w 2 liście młodziutkie - są miękkie, rozpadają się
>>a 2 warstwy czy nawet chwilami więcej to taka profilaktyka. Moi smakosze w
>>gołąbkach to wolą kapustkę młodą z sosem pomidorowym bardziej niż nawet
>>środek więc problemu nie ma
>>
>>
>
>Jakoś się uporałem.
>Z dużej główki odzyskałem raptem 6 "porządnych" lisci.
>Wydaje mi się, że kapucha była za bardzo zbita - nie zwróciłem uwagi
>przy zakupie.
>Ale może jest jakiś patent - zeby je zmiękczyć - a jednoczesnie ni
>rozgotować?
>
>
Podobno w mikrofali i w worku foliowym z kropla wody...
Kot, co jeszcze nie probowal
--
Promocja! Format 15x20 tylko 99gr!
Zamów odbitki cyfrowe online - odbierz za darmo w EMPiK-u lub wyślemy Ci je pocztą
http://gazeta.empikfoto.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-06-18 11:35:47
Temat: Re: Gołabki - pytankoKot wrote:
> Podobno w mikrofali i w worku foliowym z kropla wody...
Jak znowu będę miauuu* mikrowelę to spróbuję.
sadyl
(*) a to specjalnie dla Kota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-06-18 13:05:43
Temat: Re: Gołabki - pytankosadyl wrote:
>Kot wrote:
>
>
>
>>Podobno w mikrofali i w worku foliowym z kropla wody...
>>
>>
>
>Jak znowu będę miauuu* mikrowelę to spróbuję.
>
>sadyl
>(*) a to specjalnie dla Kota
>
>
>
Dziekuje, dygdyg ;)
Kot i kawa mrozona i upal niezmierny
--
Promocja! Format 15x20 tylko 99gr!
Zamów odbitki cyfrowe online - odbierz za darmo w EMPiK-u lub wyślemy Ci je pocztą
http://gazeta.empikfoto.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-06-18 16:14:10
Temat: Re: Gołabki - pytanko
>>
>Podobno w mikrofali i w worku foliowym z kropla wody...
>
>Kot, co jeszcze nie probowal
>
>--
>
To dziala dobrze, tylko trzeba uwazac, bo jak sie rozbuzowuje ta
kapusta, to oparzy!
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-06-18 18:57:19
Temat: Re: Gołabki - pytanko
Użytkownik "Kot" Natchneliscie mnie i jako, ze nagle mam czas
> (dzidzia odkryla takie dyndadlo nad lezakiem i namietnie macha nie
> zwracajac na nic uwagi), to zrobie, mrrrr... Tylko czym zastapic ryz w
> golabkach, jak sie jest na montignacu ??
>
************
ryzem dzikim?
kasza gryczana ?
zrobic z samym miesem ?
ja niestety kocham ryz , bialy niezdrowy okraglutki ryz mniam mniam
AniaK ;-P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-06-18 19:35:48
Temat: Re: Gołabki - pytankoAna_Koli wrote:
>Użytkownik "Kot" Natchneliscie mnie i jako, ze nagle mam czas
>
>
>>(dzidzia odkryla takie dyndadlo nad lezakiem i namietnie macha nie
>>zwracajac na nic uwagi), to zrobie, mrrrr... Tylko czym zastapic ryz w
>>golabkach, jak sie jest na montignacu ??
>>
>>
>>
>************
>ryzem dzikim?
>kasza gryczana ?
>zrobic z samym miesem ?
>ja niestety kocham ryz , bialy niezdrowy okraglutki ryz mniam mniam
>AniaK ;-P
>
>
Juz znalazlam: kasza perlowa, do dostania w moim biologicznym, ma indeks
22 ;)
A z ryzu (w pudelku po jajku - niespodziance, zjedzonym przez kolege,
zabawka dla Ciebie sie ostala, a konkretnie to szesc zabawek...) montuje
wlasnie... grzechotke. Zobaczym jak mi wyjdzie. Druga grzechotka z
fasolka (drobniutka), trzecia z trzema cenciakami ;) Co do reszty, to
sie jeszcze zastanawiam.
Kot pomyslowy, ale za to bez apetytu, nie przy 30 stopniach...
--
Promocja! Format 15x20 tylko 99gr!
Zamów odbitki cyfrowe online - odbierz za darmo w EMPiK-u lub wyślemy Ci je pocztą
http://gazeta.empikfoto.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |