| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-11-24 16:22:28
Temat: Gotowana ryba.Witam, poradzcie, mi prosze jak zrobić dobra gotowana rybke...z gory
dziekuje za pomoc.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-11-24 20:05:52
Temat: Re: Gotowana ryba.> Witam, poradzcie, mi prosze jak zrobić dobra gotowana rybke...z gory
> dziekuje za pomoc.
Moja mama zazwyczaj gotowała rybke w bulionie czy rosole. Ale ja osobiście wole
pieczoną, natartą czosnkiem,masłem i posypaną pietruszką.Przypomina mi w tedy
zapachem ślimaki winniczki. Ostatnio jadłam w ten sposób pieczonego
pstąga-polecam gorąco.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-11-25 06:45:33
Temat: Re: Gotowana ryba.
Użytkownik "Iwona P." <i...@p...pl> napisał w wiadomości
news:dm4lu0$5kg$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam, poradzcie, mi prosze jak zrobić dobra gotowana rybke...z gory
> dziekuje za pomoc.
Kiedys robilam kilka razy taka potrawe, ktora sie nazywala: ryba po
japonsku.
Nie pamietam dokladnie jak to bylo, ale kroilo sie w bardzo cieniutkie
slupki pora i marchewke a sos byl z wodki i sosu sojowego. Naprawde pyszna
ryba. Mysle, ze w google znajdziesz ten przepis.
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-11-25 08:55:15
Temat: Re: Gotowana ryba.Iwona P. wrote:
> Witam, poradzcie, mi prosze jak zrobić dobra gotowana rybke...z gory
> dziekuje za pomoc.
Ugotować w wywarze z włoszczyzny, podawać z kawałkiem masła i
plasterkiem cytryny. Robiłam tak tylko pstrąga, idealna potrawa
dietetyczna.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-11-25 10:02:43
Temat: Re: Gotowana ryba.
Użytkownik "bebekot" <b...@v...pl> napisał w wiadomości
news:117e.00000567.43861d1f@newsgate.onet.pl...
> > Witam, poradzcie, mi prosze jak zrobić dobra gotowana rybke...z gory
> > dziekuje za pomoc.
>
> Moja mama zazwyczaj gotowała rybke w bulionie czy rosole. Ale ja osobiście
wole
> pieczoną, natartą czosnkiem,masłem i posypaną pietruszką.Przypomina mi w
tedy
> zapachem ślimaki winniczki. Ostatnio jadłam w ten sposób pieczonego
> pstąga-polecam gorąco.
>
oprócz pietruszki fajny efekt aromatyczny uzyskuje
sie stosując zwyczajne pokrzywy, szczaw ..
wkłada sie wiechec takiego ziela do srodka ryby i piecze :))
aromat fantastkiko :)
tyle ze to dopiero w lecie bedzie znów osiagalne :))
MArek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-11-25 10:17:12
Temat: Re: Gotowana ryba.
Użytkownik "Iwona P." <i...@p...pl> napisał w wiadomości
news:dm4lu0$5kg$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam, poradzcie, mi prosze jak zrobić dobra gotowana rybke...z gory
> dziekuje za pomoc.
Zrobić wywar z włoszczyzny z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Do
wywaru włożyć rybę poporcjowaną (nie wiem jak z morskimi - ja tak robię karpia,
szczupaka czy inna dużą rybę słodkowodną - leszcz się nie nadaje). Gotować ok 20
minut ledwo ledwo. Wyjąć gorącą na talerz, położyć na mięsku kawałek świeżego
masła, posypać usiekanym jajem na twardo.
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-11-25 10:25:47
Temat: Re: Gotowana ryba.On Thu, 24 Nov 2005 17:22:28 +0100, Iwona P. wrote:
> Witam, poradzcie, mi prosze jak zrobić dobra gotowana rybke...z gory
> dziekuje za pomoc.
Ja robiłem na parze - miałem filety, chyba z pangi. Warzywa-akurat z
mrożonki, a z przypraw sól i pieprz, w ramach dogadzania sobie dodałem
trochę suszonych pomidorów w proszku. Wyszło pyszne.
mucher
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-11-25 17:43:16
Temat: Re: Gotowana ryba.Użytkownik "bebekot" <b...@v...pl> napisał w wiadomości
news:117e.00000567.43861d1f@newsgate.onet.pl...
> Moja mama zazwyczaj gotowała rybke w bulionie czy rosole. Ale ja osobiście
wole
> pieczoną, natartą czosnkiem,masłem i posypaną pietruszką.Przypomina mi w
tedy
> zapachem ślimaki winniczki.
Proszę mi tu jedzenia nie obrzydzać, a zwłaszcza ryb. No chyba, ze
czekoladę....:P
Pozdrawiam,
Akulka, co każdego roku ma wysyp winniczków i nie cieknie jej z tego powodu
ślinka, ale powieka drga ... z nerwów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-11-26 14:26:44
Temat: Re: Gotowana ryba.
> Pozdrawiam,
> Akulka, co każdego roku ma wysyp winniczków i nie cieknie jej z tego powodu
> ślinka, ale powieka drga ... z nerwów.
>
>
No wiesz co? Taki rarytas te ślimaki. No ale Francja daleko i nie wiem kiedy
znowu tam pojade na wyżerke a sama nie dam rady zrobić. Wyślij te ślimaki do
Francji- jeszcze zarobisz na nich.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-11-28 13:42:43
Temat: Re: Gotowana ryba.Użytkownik "bebekot" <b...@v...pl> napisał w wiadomości
news:43b9.00000302.438870a3@newsgate.onet.pl...
> No wiesz co? Taki rarytas te ślimaki. No ale Francja daleko i nie wiem
kiedy
> znowu tam pojade na wyżerke a sama nie dam rady zrobić. Wyślij te ślimaki
do
> Francji- jeszcze zarobisz na nich.
E tam, u mnie nigdzie nie skupuja winnivczków, a same nie polecą, bo nie
mają paszportów. Dziś nawet koń chodzący po drodze w zprzęgu musi miec
paszport, to co, ślimak gorszy?:P
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |