| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-04-12 18:37:31
Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
> > > > Malo? Pochodzilem za tym dzisiaj. To tu nazywa sie 'short ribs' i
> wolaja
> > > > za funt cztery dolce z hakiem!
Widac wolowina ci sie z wieprzowina pokrecila. Wieprzowina ma country ribs
($2.69 za funt), spare ribs($4.99) i baby-back ribs ($8.99), wolowina ma short
ribs ($4.99) i rib-eye steak ($6-8.99). Wczoraj spojrzalam na ceny w sklepie.
Dla zainteresowanych dodam: funt kurczaka $1.29, funt cieleciny $12.99, funt
kaczki $4.99, funt schabowego $5.99, kawal pieczeni wolowej $5.99 za funt,
kawal dobrego steka $12.99 za funt (t-bone).
Jakby sie komu wydawalo, ze w Stanach jest tanio.
Magdalena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-04-12 18:58:48
Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
"Magdalena Bassett" <m...@w...net> wrote in message
news:38F4C269.503F95C4@west.net...
>
>
>
> > > > > Malo? Pochodzilem za tym dzisiaj. To tu nazywa sie 'short ribs' i
> > wolaja
> > > > > za funt cztery dolce z hakiem!
>
> Widac wolowina ci sie z wieprzowina pokrecila. Wieprzowina ma country ribs
> ($2.69 za funt), spare ribs($4.99) i baby-back ribs ($8.99), wolowina ma
short
> ribs ($4.99) i rib-eye steak ($6-8.99). Wczoraj spojrzalam na ceny w
sklepie.
> Dla zainteresowanych dodam: funt kurczaka $1.29, funt cieleciny $12.99,
funt
> kaczki $4.99, funt schabowego $5.99, kawal pieczeni wolowej $5.99 za funt,
> kawal dobrego steka $12.99 za funt (t-bone).
> Jakby sie komu wydawalo, ze w Stanach jest tanio.
> Magdalena
>We wczorajszej reklamowce najwiekszej sieci sklepow w Los Angeles
RALPHS... ( przyszlo w poczcie )
Piersi kurczaka... 87 centow funt
Steak z poledwicy wolowej...$ 6.99
Country ribs..$1.99
Mieso na gulasz ( premium, czyli 1 jakosci ) $2.59
Kawal pieczeni wolowej...$2.69
18 jajek 99 centow
Cielecina na scallopini..$ 8.99
a do tego w niedziele za darmo polowa duzej szynki ( trzeba miec Karte
Klubowa, ale to dostaje sie za darmo i od reki )
Jak by sie komu wydawalo, ze w Stanach jest drogo...
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-13 00:57:21
Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniemMagdalena Bassett wrote:
> > > > > Malo? Pochodzilem za tym dzisiaj. To tu nazywa sie 'short ribs' i
> > wolaja
> > > > > za funt cztery dolce z hakiem!
>
> Widac wolowina ci sie z wieprzowina pokrecila. Wieprzowina ma country ribs
> ($2.69 za funt), spare ribs($4.99) i baby-back ribs ($8.99), wolowina ma short
> ribs ($4.99) i rib-eye steak ($6-8.99). Wczoraj spojrzalam na ceny w sklepie.
> Dla zainteresowanych dodam: funt kurczaka $1.29, funt cieleciny $12.99, funt
> kaczki $4.99, funt schabowego $5.99, kawal pieczeni wolowej $5.99 za funt,
> kawal dobrego steka $12.99 za funt (t-bone).
> Jakby sie komu wydawalo, ze w Stanach jest tanio.
> Magdalena
No to teraz NY: spare ribs $1.99 i mniej, baby ribs $2.50, Short ribs /nigdy nie
twierdzilem, ze to swinia!/ $4.00, cielecina /brest/ $2.99 ale czasem i $.99,
kurczak
+/- to samo, kaczka nie wiem, schabowy, ladny $2.80, pieczen wolowa
$2.99-3.99 t-stek $7.00, dwa bedroom apartment na Manhattan'ie w dobrym
miejscu $3500.00 i wiecej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-18 14:22:15
Temat: Re: Przepis na wieprzowine.Bylo:Gotowanie przed grilowaniemAt 02:22 PM 4/10/00 -0700, Magdalena wrote:
>Co do tych zeberek, czy taniej wieprzowiny, to przypomnial mi sie jeden
>przepis
>na slodko-kwasne zeberka, ktory robilam nagminnie w "biednych" czasach, bo
>szybko, duzo, tanio i dobrze.
>Kawalki taniej wieprzowiny (w Stanach country ribs bez kosci) albo kury
>obsmazyc na patelni czy grilu. Przelozyc do brytfanki, zalac sosem, przykryc,
>piec w 160C/325F przez 2 godziny, odtluscic sos, podac z ryzem,
>ziemniakami lub
>chlebem.
(cut)
Wczoraj robilam, pyszne!!! Dzieki wielkie za przepis, wejdzie do naszego
domowego stalego repertuaru:-)))
Sosik rewelacyjny, miesko kruchutkie, a wszystko jakie dobre z ryzem,
mniam. Dzis bede jeszcze cieszyc sie owa potrawa w porze lunchu:-)
pozdrawiam
Aga
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |