Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gotowanie przed grilowaniem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gotowanie przed grilowaniem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-04-12 18:37:31

Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora




> > > > Malo? Pochodzilem za tym dzisiaj. To tu nazywa sie 'short ribs' i
> wolaja
> > > > za funt cztery dolce z hakiem!

Widac wolowina ci sie z wieprzowina pokrecila. Wieprzowina ma country ribs
($2.69 za funt), spare ribs($4.99) i baby-back ribs ($8.99), wolowina ma short
ribs ($4.99) i rib-eye steak ($6-8.99). Wczoraj spojrzalam na ceny w sklepie.
Dla zainteresowanych dodam: funt kurczaka $1.29, funt cieleciny $12.99, funt
kaczki $4.99, funt schabowego $5.99, kawal pieczeni wolowej $5.99 za funt,
kawal dobrego steka $12.99 za funt (t-bone).
Jakby sie komu wydawalo, ze w Stanach jest tanio.
Magdalena

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-04-12 18:58:48

Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
Od: "Feliks" <f...@p...net> szukaj wiadomości tego autora



"Magdalena Bassett" <m...@w...net> wrote in message
news:38F4C269.503F95C4@west.net...
>
>
>
> > > > > Malo? Pochodzilem za tym dzisiaj. To tu nazywa sie 'short ribs' i
> > wolaja
> > > > > za funt cztery dolce z hakiem!
>
> Widac wolowina ci sie z wieprzowina pokrecila. Wieprzowina ma country ribs
> ($2.69 za funt), spare ribs($4.99) i baby-back ribs ($8.99), wolowina ma
short
> ribs ($4.99) i rib-eye steak ($6-8.99). Wczoraj spojrzalam na ceny w
sklepie.
> Dla zainteresowanych dodam: funt kurczaka $1.29, funt cieleciny $12.99,
funt
> kaczki $4.99, funt schabowego $5.99, kawal pieczeni wolowej $5.99 za funt,
> kawal dobrego steka $12.99 za funt (t-bone).
> Jakby sie komu wydawalo, ze w Stanach jest tanio.
> Magdalena

>We wczorajszej reklamowce najwiekszej sieci sklepow w Los Angeles
RALPHS... ( przyszlo w poczcie )
Piersi kurczaka... 87 centow funt
Steak z poledwicy wolowej...$ 6.99
Country ribs..$1.99
Mieso na gulasz ( premium, czyli 1 jakosci ) $2.59
Kawal pieczeni wolowej...$2.69
18 jajek 99 centow
Cielecina na scallopini..$ 8.99
a do tego w niedziele za darmo polowa duzej szynki ( trzeba miec Karte
Klubowa, ale to dostaje sie za darmo i od reki )
Jak by sie komu wydawalo, ze w Stanach jest drogo...
F.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-13 00:57:21

Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
Od: dzieciol <p...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett wrote:

> > > > > Malo? Pochodzilem za tym dzisiaj. To tu nazywa sie 'short ribs' i
> > wolaja
> > > > > za funt cztery dolce z hakiem!
>
> Widac wolowina ci sie z wieprzowina pokrecila. Wieprzowina ma country ribs
> ($2.69 za funt), spare ribs($4.99) i baby-back ribs ($8.99), wolowina ma short
> ribs ($4.99) i rib-eye steak ($6-8.99). Wczoraj spojrzalam na ceny w sklepie.
> Dla zainteresowanych dodam: funt kurczaka $1.29, funt cieleciny $12.99, funt
> kaczki $4.99, funt schabowego $5.99, kawal pieczeni wolowej $5.99 za funt,
> kawal dobrego steka $12.99 za funt (t-bone).
> Jakby sie komu wydawalo, ze w Stanach jest tanio.
> Magdalena

No to teraz NY: spare ribs $1.99 i mniej, baby ribs $2.50, Short ribs /nigdy nie
twierdzilem, ze to swinia!/ $4.00, cielecina /brest/ $2.99 ale czasem i $.99,
kurczak
+/- to samo, kaczka nie wiem, schabowy, ladny $2.80, pieczen wolowa
$2.99-3.99 t-stek $7.00, dwa bedroom apartment na Manhattan'ie w dobrym
miejscu $3500.00 i wiecej.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-18 14:22:15

Temat: Re: Przepis na wieprzowine.Bylo:Gotowanie przed grilowaniem
Od: s...@n...gov (Agnieszka Szalewska-Palasz) szukaj wiadomości tego autora

At 02:22 PM 4/10/00 -0700, Magdalena wrote:
>Co do tych zeberek, czy taniej wieprzowiny, to przypomnial mi sie jeden
>przepis
>na slodko-kwasne zeberka, ktory robilam nagminnie w "biednych" czasach, bo
>szybko, duzo, tanio i dobrze.
>Kawalki taniej wieprzowiny (w Stanach country ribs bez kosci) albo kury
>obsmazyc na patelni czy grilu. Przelozyc do brytfanki, zalac sosem, przykryc,
>piec w 160C/325F przez 2 godziny, odtluscic sos, podac z ryzem,
>ziemniakami lub
>chlebem.

(cut)


Wczoraj robilam, pyszne!!! Dzieki wielkie za przepis, wejdzie do naszego
domowego stalego repertuaru:-)))
Sosik rewelacyjny, miesko kruchutkie, a wszystko jakie dobre z ryzem,
mniam. Dzis bede jeszcze cieszyc sie owa potrawa w porze lunchu:-)
pozdrawiam
Aga
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zielona herbata
poledwica inaczej
Re: Re: Jakie orodki odchudzjace?? troche offtopic
melon
Gotowanie soi...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »