| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-11-18 22:48:42
Temat: Gotuję golonkę i co teraz?Witam
Różnie mówią jak ją podać... Proszę o pomysły... czy gotowana kiszona
kapusta z zasmażką pasuje ( jeśli tak to jak ją zrobić pod golonkę ), czy
coś jeszcze do tego? - ziemniaki pasują? może coś innego...? Do tej pory to
wystarczała musztarda i pajda chlebka, lecz z wiekiem człowiekowi jakiś
fanaberii się zachciało:) Dostałem też "zacier" i mąkę razową z piekarni,
chciałbym z wywaru zrobić barszcz biały ( nie żurek ), kupiłem na tą
okoliczność białą kiełbasę ale nigdy czegoś takiego nie robiłem. Wybaczcie
że marudzę, z przepisów nie umiem nic zrobić, wolę na "oko" - zawsze coś
pysznego wyjdzie:)
Pzdr
Jacek Szczecin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-11-18 22:57:32
Temat: Re: Gotuję golonkę i co teraz?
Le vendredi 18 novembre 2005 ŕ 23:48:42, dans <dllln2$ps5$1@opal.futuro.pl> vous
écriviez :
> Witam
> Różnie mówią jak ją podać... Proszę o pomysły... czy gotowana kiszona
> kapusta z zasmażką pasuje
pasuje, i to jak
> ( jeśli tak to jak ją zrobić pod golonkę )
ugotowac, zasmazyc, w miedzyczasie dodac suszonych grzybkow (tych
przewidzanych na uszka :)
> chciałbym z wywaru zrobić barszcz biały ( nie żurek ),
Achtung achtung... wrzuc googlegroups nt barszczu białego vs. żurku i
dowiesz sie o rzeczach ktore przekraczaja wyobraznie
> kupiłem na tą
> okoliczność białą kiełbasę ale nigdy czegoś takiego nie robiłem.
Taka kielbasa to dobra rzecz (niezaleznie od żurku vs. barszczu)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |