| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-06-01 22:48:42
Temat: Grill...Używam codziennie (prawie) więc pytam:
Szkodzi, czy nie szkodzi?
Zdrowy, czy nie zdrowy?
Jeśli temat był poruszany to przepraszam - czytam grupę od 1 dnia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-06-02 06:58:14
Temat: Re: Grill...Opinie są podzielone oczywiście - ja słyszałem, że należy unikać sytuacji w
której tłuszcz kapie na węgiel, i parując jest wchłaniany przez mięsko -
czyli należy stosować tacki, albo kupić grill ( ruszt ) elektryczny - wtedy
problem znika - ale jest to zapewne tylko jedna z tysiąca opinii
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-02 08:17:28
Temat: Re: Grill...Użytkownik Lilly was here <:)@com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8h7lku$ipf$...@f...man.torun.pl...
> Opinie są podzielone oczywiście - ja słyszałem, że należy unikać sytuacji
w
> której tłuszcz kapie na węgiel, i parując jest wchłaniany przez mięsko -
> czyli należy stosować tacki, albo kupić grill ( ruszt ) elektryczny -
wtedy
> problem znika - ale jest to zapewne tylko jedna z tysiąca opinii
>
A mi sie przypomina ten dowcip:
- Panie doktorze, nie pale, nie pije, nie jem masla ani potraw z grilla. Czy
bede zyl dlugo?
- Tak. Ale po co?
Jader :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-02 09:42:33
Temat: Re: Grill...
Korzystajac z okazji:
Czy nowy grill (zeliwny) nalezy przed pierwszym uzyciem w jakis sposob
przygotowac (wypalic) ?
BJ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-02 12:22:42
Temat: Re: Grill...
Bartlomiej Jarek wrote:
> Korzystajac z okazji:
> Czy nowy grill (zeliwny) nalezy przed pierwszym uzyciem w jakis sposob
> przygotowac (wypalic) ?
>
> BJ
Doberze by było. Tak jak z innymi żeliwnymi garnkami, patelniami, rondlami
i innymi przyżądami do przygotowywania potraw na ciepło. Żeliwo posiada
więcej niż stal węgla (jak pamiętam z wykresu żelazo - węgiel to ponad 4,5
%) w związku z tym podczas obróbki termicznej węgiel ma szanse pokryć
cieniutką wartewką powierzchnię. A jest to najlepszy i naturalny środek
ułatwiający smażenie i gotowanie. Działa dużo razy lepiej niż teflon
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |