Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Grzyby po raz n-ty....

Grupy

Szukaj w grupach

 

Grzyby po raz n-ty....

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 17


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-09-23 18:20:27

Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: "maślak" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>
> Ty to jestes śluzowiec, nie maślak...

Idź dziadu robić te dzieci, bo już jest po dobranocce!

maślak

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-09-23 18:25:28

Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"maślak" <m...@o...pl> wrote in message
news:ef3tu5$h0q$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>>
>> Ty to jestes śluzowiec, nie maślak...
>
> Idź dziadu robić te dzieci, bo już jest po dobranocce!
>
> maślak

Lubię widzieć warsztat pracy...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-09-24 05:50:08

Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Tiaaa... też sobie tak co roku obiecywałam, ale mój mamincycek... po
> czterech latach udało się pierwsze poważne grzybobranie ;)

Wybrać, to bym się wybrała, tylko jak znam życie i będę mogła jechać, to
akurat grzybów nie będzie :-(

Pozdrawiamy
Barbara i Maleńka (~11.10.2006)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-10-16 12:58:13

Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

> "Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
> news:eepshu$65n$1@inews.gazeta.pl...
> > Mam śliczne siniaczki (podgrzybki brunatne) w liczbie 3 wiaderek, które
> > chcą
> > doczekać zimowych wieczorów. Zamrażalka odmawia przyjecia nastepnej
> > porcji,
> > słoiki z suszonymi przepełnione, marynata odpada...
> >
> > Czy da się je podsmażyć na oliwie, przełozyć do słoików i zapasteryzować
> > jako bazę do sosów? Jeśli tak, to poproszę o szczegółowe wskazówki, co,
> > jak,
> > kiedy i gdzie... A może jeszcze inne pomysły na zawekowanie ich?

Dzieki wszystkim za odpowiedź. Niestety tak późno, bo dopiero dzis mój
czytnik raczył je pobrać. Inne swintuch pobierał normalnie... wrrrrrrr
Oczywiscie po podgrzybkach zostało wspomnienie i półprodukt - część
zjedzona, część zamarynowana, część przesmażona w słoikach, a reszta
cierpliwie czeka w zamrażalce na swoja chwilę ;_0


Pozdrawiam,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-10-16 13:46:29

Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:egvvuu$cck$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Te w zamrażarce - zblanszowane?

Blanszuję, a raczej podgotowywuję, tylko kurki i opieńki. Nie lubię jak mi
grzym wodą nasiąknie, bo duzo częściej robie makaron z grzybami, a nie sos
grzybowy z makaronem/ziemniakami.

Pozdrawiam,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-10-16 14:00:55

Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: Marsjasz <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Akulka napisał(a):
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:egvvuu$cck$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Te w zamrażarce - zblanszowane?
>
> Blanszuję, a raczej podgotowywuję, tylko kurki i opieńki. Nie lubię jak mi
> grzym wodą nasiąknie, bo duzo częściej robie makaron z grzybami, a nie sos
> grzybowy z makaronem/ziemniakami.
>
> Pozdrawiam,
> Akulka
>
>
opieniek w tym roku u mnie zatrzesienie...
tyle ze w polowie robaczywe...
opienki miodowe najczesciej susze...
i dodaje do chinszczyzny (doskonale zastepuja niektore chinskie grzyby)...
Mars

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-10-16 15:01:03

Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
news:egvvl7$qgj$1@inews.gazeta.pl...
>> "Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
>> news:eepshu$65n$1@inews.gazeta.pl...
>> > Mam śliczne siniaczki (podgrzybki brunatne) w liczbie 3 wiaderek, które
>> > chcą
>> > doczekać zimowych wieczorów. Zamrażalka odmawia przyjecia nastepnej
>> > porcji,
>> > słoiki z suszonymi przepełnione, marynata odpada...
>> >
>> > Czy da się je podsmażyć na oliwie, przełozyć do słoików i
>> > zapasteryzować
>> > jako bazę do sosów? Jeśli tak, to poproszę o szczegółowe wskazówki, co,
>> > jak,
>> > kiedy i gdzie... A może jeszcze inne pomysły na zawekowanie ich?
>
> Dzieki wszystkim za odpowiedź. Niestety tak późno, bo dopiero dzis mój
> czytnik raczył je pobrać. Inne swintuch pobierał normalnie... wrrrrrrr
> Oczywiscie po podgrzybkach zostało wspomnienie i półprodukt - część
> zjedzona, część zamarynowana, część przesmażona w słoikach, a reszta
> cierpliwie czeka w zamrażalce na swoja chwilę ;_0
>
>
> Pozdrawiam,
> Akulka

Te w zamrażarce - zblanszowane?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

oliwa aromatyzowana- jak?
dot. metod na tort
Z cyklu głupie pytania...
żywność w no frost -pomocy
Rada przy próbowaniu potraw

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »