| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-09-23 18:20:27
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>
> Ty to jestes śluzowiec, nie maślak...
Idź dziadu robić te dzieci, bo już jest po dobranocce!
maślak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-09-23 18:25:28
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
"maślak" <m...@o...pl> wrote in message
news:ef3tu5$h0q$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>>
>> Ty to jestes śluzowiec, nie maślak...
>
> Idź dziadu robić te dzieci, bo już jest po dobranocce!
>
> maślak
Lubię widzieć warsztat pracy...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-09-24 05:50:08
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....> Tiaaa... też sobie tak co roku obiecywałam, ale mój mamincycek... po
> czterech latach udało się pierwsze poważne grzybobranie ;)
Wybrać, to bym się wybrała, tylko jak znam życie i będę mogła jechać, to
akurat grzybów nie będzie :-(
Pozdrawiamy
Barbara i Maleńka (~11.10.2006)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-10-16 12:58:13
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....> "Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
> news:eepshu$65n$1@inews.gazeta.pl...
> > Mam śliczne siniaczki (podgrzybki brunatne) w liczbie 3 wiaderek, które
> > chcą
> > doczekać zimowych wieczorów. Zamrażalka odmawia przyjecia nastepnej
> > porcji,
> > słoiki z suszonymi przepełnione, marynata odpada...
> >
> > Czy da się je podsmażyć na oliwie, przełozyć do słoików i zapasteryzować
> > jako bazę do sosów? Jeśli tak, to poproszę o szczegółowe wskazówki, co,
> > jak,
> > kiedy i gdzie... A może jeszcze inne pomysły na zawekowanie ich?
Dzieki wszystkim za odpowiedź. Niestety tak późno, bo dopiero dzis mój
czytnik raczył je pobrać. Inne swintuch pobierał normalnie... wrrrrrrr
Oczywiscie po podgrzybkach zostało wspomnienie i półprodukt - część
zjedzona, część zamarynowana, część przesmażona w słoikach, a reszta
cierpliwie czeka w zamrażalce na swoja chwilę ;_0
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-10-16 13:46:29
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:egvvuu$cck$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Te w zamrażarce - zblanszowane?
Blanszuję, a raczej podgotowywuję, tylko kurki i opieńki. Nie lubię jak mi
grzym wodą nasiąknie, bo duzo częściej robie makaron z grzybami, a nie sos
grzybowy z makaronem/ziemniakami.
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-10-16 14:00:55
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....Akulka napisał(a):
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:egvvuu$cck$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Te w zamrażarce - zblanszowane?
>
> Blanszuję, a raczej podgotowywuję, tylko kurki i opieńki. Nie lubię jak mi
> grzym wodą nasiąknie, bo duzo częściej robie makaron z grzybami, a nie sos
> grzybowy z makaronem/ziemniakami.
>
> Pozdrawiam,
> Akulka
>
>
opieniek w tym roku u mnie zatrzesienie...
tyle ze w polowie robaczywe...
opienki miodowe najczesciej susze...
i dodaje do chinszczyzny (doskonale zastepuja niektore chinskie grzyby)...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-10-16 15:01:03
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
"Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
news:egvvl7$qgj$1@inews.gazeta.pl...
>> "Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
>> news:eepshu$65n$1@inews.gazeta.pl...
>> > Mam śliczne siniaczki (podgrzybki brunatne) w liczbie 3 wiaderek, które
>> > chcą
>> > doczekać zimowych wieczorów. Zamrażalka odmawia przyjecia nastepnej
>> > porcji,
>> > słoiki z suszonymi przepełnione, marynata odpada...
>> >
>> > Czy da się je podsmażyć na oliwie, przełozyć do słoików i
>> > zapasteryzować
>> > jako bazę do sosów? Jeśli tak, to poproszę o szczegółowe wskazówki, co,
>> > jak,
>> > kiedy i gdzie... A może jeszcze inne pomysły na zawekowanie ich?
>
> Dzieki wszystkim za odpowiedź. Niestety tak późno, bo dopiero dzis mój
> czytnik raczył je pobrać. Inne swintuch pobierał normalnie... wrrrrrrr
> Oczywiscie po podgrzybkach zostało wspomnienie i półprodukt - część
> zjedzona, część zamarynowana, część przesmażona w słoikach, a reszta
> cierpliwie czeka w zamrażalce na swoja chwilę ;_0
>
>
> Pozdrawiam,
> Akulka
Te w zamrażarce - zblanszowane?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |