Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gulasz z indyka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gulasz z indyka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-10-19 10:04:31

Temat: Gulasz z indyka
Od: "Popi" <p...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam !

Chce sie podzielic z Wami gulaszem z indyka wg mojej Babci. Naprawde spoko
gulasz , polecam jako danie glowne a zupe do tego pomidorowa (ale zeby nie
byla gesta , mozna ja podac w jakims naczyniu kamionkowym do tego gulaszu,
lub z ryzem, tylko bron Boze nie gotowanym w tej zupie ale wtedy jako
pierwsze danie)
dobra no to zasuwam z przepisem
(proporcje podaje troche na oko !!)

1 kg miesa z indyka (u mnie w sklepie nazywa sie to "gulaszowe z indyka" ale
to cos a'la filet z indyka)
5 zabkow czosnku
4 cebule
kminek, sol, pieprz,
2 suszone grzyby (niezbyt duze)
natka pietruszki
olej

Do rondla nalewamy oleju. Cebule kroimy w kostke (grubsza) i jazda z nia na
olej. Gdy sie ze szkli (to sie chyba nazywa blanszowanie !?) nawijamy do
rondelka padlinke.
Wygniatamy czosnek, dodajemy kminek (okolo 1,5 lyzeczki) , rozgniatamy
grzybki.
Solimy i pieprzymy wg indywidualnych potrzeb smakowych.
Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu az padlinka bedzie miekka (ok 1
godziny).
Podajemy posypana natka pietruszki
Boskie do frytek !!!!!! - (nadmiar oleju z frytek odsaczyc na papierowym
reczniku!)

smacznego

Slawek "POPI"


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak wczoraj ugotowałam pyszną zupę rybną...
kawa c.d.
Chinszczyzna- cudnosci
Re: oliwki
Prsiut? Tak! Ale jak?...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »