| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-10-19 10:04:31
Temat: Gulasz z indykaWitam !
Chce sie podzielic z Wami gulaszem z indyka wg mojej Babci. Naprawde spoko
gulasz , polecam jako danie glowne a zupe do tego pomidorowa (ale zeby nie
byla gesta , mozna ja podac w jakims naczyniu kamionkowym do tego gulaszu,
lub z ryzem, tylko bron Boze nie gotowanym w tej zupie ale wtedy jako
pierwsze danie)
dobra no to zasuwam z przepisem
(proporcje podaje troche na oko !!)
1 kg miesa z indyka (u mnie w sklepie nazywa sie to "gulaszowe z indyka" ale
to cos a'la filet z indyka)
5 zabkow czosnku
4 cebule
kminek, sol, pieprz,
2 suszone grzyby (niezbyt duze)
natka pietruszki
olej
Do rondla nalewamy oleju. Cebule kroimy w kostke (grubsza) i jazda z nia na
olej. Gdy sie ze szkli (to sie chyba nazywa blanszowanie !?) nawijamy do
rondelka padlinke.
Wygniatamy czosnek, dodajemy kminek (okolo 1,5 lyzeczki) , rozgniatamy
grzybki.
Solimy i pieprzymy wg indywidualnych potrzeb smakowych.
Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu az padlinka bedzie miekka (ok 1
godziny).
Podajemy posypana natka pietruszki
Boskie do frytek !!!!!! - (nadmiar oleju z frytek odsaczyc na papierowym
reczniku!)
smacznego
Slawek "POPI"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |