« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-04 20:41:52
Temat: Hej po powrocieDwa tygodnie mnie nie bylo, bo prowadzilam hulaszczy tryb zycia pod niebem I
talii. Niebo bylo nade mna a dusza feryjno-swiatecznego narciarza we mnie, p
ode mna skaly cudnych Dolomitow pokryte sztucznym sniegiem wzdluz szerokich
jak lotniska nartostrad. Wypilismy hektolitry lambrusco, pozarlismy kilogram
y makaronow polanych sosami pomidorowymi o smakach bazyliowym i baklazanowym
. Takie gotowe w butlach i slojach, geste, czerwone jak flaga ZSRR i pachnac
e sloncem. W podwyciagowych knajpkach pilismy ulubiony drink narciarzy - Bom
bardino, likier z jaj na rumie na goraco z bita smietana. Ach, jak po nim sl
alomy wychodzily! Do tego capuccino, tiramisu ewentualnie apfel-strudel (wsz
ak to poludniowy Tyrol). Wieczorem byllismy tak padnieci, ze nie chcialo sie
nam zadnych ekskursji po restauracjach urzadzac, wiec nie doswiadczylismy ku
chni wloskiej pod nos przez tubylcow podstawianej, z wyjatkiem pizzy w Corti
nie D'ampezzo, ktora miala ciasto chrupiace az do samego srodka choc wierzch
byl soczysty. Kupilam sobie paczke polenty ale traba jedna zostawilam w lodo
wce nawiedzanej po drodze powrotnej tesciowej, wiec znow sie nie przekonam c
o to takiego. Teraz w mojej kuchni wisi kuty z zelaza aniolek obwieszony tyr
olskimi dzwoneczkami.
Pozdrawiam wszystkich powitalnie, Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-05 23:13:46
Temat: Re: Hej po powrocieFajnie, ze juz jestes :o)))))))
Ale zazdrosze Ci tych hektolitrow i kilogramow.... a najbardziej tego
narciarskiego drinku (choc nie wiem, co to jest). Czy da sie cos podobnego
wyprodukowac w warunkach polskich? Tak smakowicie mi to zabrzmialo...
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
FAQ : http://bozena.samorzad.pw.edu.pl/faq/index.html
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-05 23:17:15
Temat: Re: Hej po powrocieMyslałam iz tylko ja jestem nocnym Markiem:)
Eva T.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-06 00:12:44
Temat: Re: Hej po powrocieNie tylko :o))) Wsrod nas jest mnostwo takich nocnych, tylko sie ukrywaja
:o))
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
FAQ : http://bozena.samorzad.pw.edu.pl/faq/index.html
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-06 09:02:57
Temat: Re: Hej po powrocieUwielbiam ta porę ...dzieci śpią.Lampka wina i wtedy mogę spokojnie
poszperać w sieci...
hmm.....szkoda ze tyle pracy mnie czeka i wieczór tak daleko...
:))))
Eva T.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-06 09:56:08
Temat: Re: Hej po powrocie
>nie D'ampezzo, ktora miala ciasto chrupiace az do samego srodka choc wierzch
>byl soczysty. Kupilam sobie paczke polenty ale traba jedna zostawilam w lodo
>wce nawiedzanej po drodze powrotnej tesciowej, wiec znow sie nie przekonam c
>o to takiego. Teraz w mojej kuchni wisi kuty z zelaza aniolek obwieszony tyr
>olskimi dzwoneczkami.
>
>Pozdrawiam wszystkich powitalnie, Agata Solon, naturalna
>
ale Ci fajnie! Cieszysz sie, ze wrocilas?? siup za slup - tu
pada, zimno, wietrznie i ogolnie ohydnie. I bez dzwoneczkow
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |