| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-06 20:11:55
Temat: IG chałwyCzy ktoś zna wartość IG chałwy? Nie mogę tego znaleźć...
Mam nadzieję, że jest niski :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-06 20:39:32
Temat: Re: IG chałwy
Użytkownik "Artur Siekielski" <g...@R...onet.pl> napisał w
wiadomości news:dfkt6b$qon$1@opal.futuro.pl...
> Czy ktoś zna wartość IG chałwy? Nie mogę tego znaleźć...
>
> Mam nadzieję, że jest niski :)
Nawet jeśli, Montignac nie zezwala na takie frykasy :)
Ale nie sądzę, aby miała niskie IG, w przeciwieństwie do nutelli :)
--
pozdrawiam, Lesława Ignaszewska - misiczka
Człowiek nie jest w stanie pojąć wszystkiego do końca,
dlatego też to nie wstyd, że popełniamy błędy,
wstyd-jeśli nie potrafimy ich naprawić
http://leslawa-ignaszewska.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-06 21:12:45
Temat: Re: IG chałwymisiczka napisał(a):
> Nawet jeśli, Montignac nie zezwala na takie frykasy :)
> Ale nie sądzę, aby miała niskie IG, w przeciwieństwie do nutelli :)
moze miec dosc niskie ze wzgledu na duza zawartosc tluszczu - natomiast
polaczenie cukrow z tluszczami wlasnie wyklucza ja na dietach typu MM
pozd
WiRAHA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-07 12:11:27
Temat: Re: IG chałwywtorek, 06 wrz, WiRAHA:
>> Nawet jeśli, Montignac nie zezwala na takie frykasy :)
>> Ale nie sądzę, aby miała niskie IG, w przeciwieństwie do nutelli :)
> moze miec dosc niskie ze wzgledu na duza zawartosc tluszczu - natomiast
> polaczenie cukrow z tluszczami wlasnie wyklucza ja na dietach typu MM
Ale przecież dopuszcza jedzenie mocno gorzkiej czekolady...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-07 14:04:54
Temat: Re: IG chałwyArtur Siekielski napisał(a):
> Ale przecież dopuszcza jedzenie mocno gorzkiej czekolady...
zauwazasz roznice "strukturalna" miedzy halwa a gorzka czekolada (np
taka z ponad 70% kakao)? nawet sama nazwa tej czekolady troche wyjasnia
pozd
WiRAHA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-07 16:24:12
Temat: Re: IG chałwy
Użytkownik "Artur Siekielski" <g...@R...onet.pl> napisał w
wiadomości news:dfmldf$g61$1@opal.futuro.pl...
> Ale przecież dopuszcza jedzenie mocno gorzkiej czekolady...
Ta czekolada składa się w 70% z proszku kakaowego, tłuszczu i znikomej
ilości cukru. Proszek kakaowy jest ciężkostrawny i ma niskie IG, dlatego
dodatek tłuszczu i cukru w tak minimalnej ilości jest dopuszczony przez
Montignaca.
Zauważ też, że on pozwala jeść kostkę czekolady raz na jakiś czas, a nie
całą tabliczkę ;)
--
pozdrawiam, Lesława Ignaszewska - misiczka
Nie chyl czoła przed żadnym bogiem,
dopóki nie jesteś przekonany, że ten bóg na to zasługuje.
(Seneka Starszy)
http://leslawa-ignaszewska.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |