Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ile żelatyny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ile żelatyny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-04-16 12:52:12

Temat: Ile żelatyny
Od: "Dorota***" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

witajcie przedświątecznie

Czy któś z Was orientuje się , ile żelatyny ( w gramach) należy dodać do 1
kg sera? A ile dodaje się do pół litra jogurtu lub śmietany, żeby się
zsiadło, a nie było zbyt twarde? albo jest gdzieś taki przelicznik (typu
litr bulionu-20g żelatyny)? A może macie sprawdzone przepisy na jogurtowce,
śmietanowce, serowce na zimno?

Tańcząca z kurzami
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-04-16 22:49:03

Temat: Odp: Ile żelatyny
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Dorota*** <d...@o...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b7jjmj$kfj$...@n...onet.pl...
> witajcie przedświątecznie

> A może macie sprawdzone przepisy na jogurtowce,
> śmietanowce, serowce na zimno?
>
A i owszem! Na 0.5kg serka homo- plus 200ml ubitej smietanki kremowki daje
opakowanie zelatyny przeznaczonej na pol l wody. Robie czesto taki jogurtowy
torcik sezonowy z owocami i tam wchodzi duzy kubek jogurtu naturalnego
Bakoma i tak jak w serniczku 200ml smietanki, do tego kogel-mogel z 2
zoltek, co tez powieksza objetosc (w serniku tez ci on jest!), zelatyny tyle
samo.

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-17 07:05:15

Temat: Re: Ile żelatyny
Od: "Dorota***" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Dzięki wielkie. Jeszcze w archiwum jest torcik jogurtowo-truskawkowy i tam
napisano, że 9 listkow żelatyny =żelatyny na 3/4litra wody.

dorota




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-17 07:12:52

Temat: Re: Ile żelatyny
Od: "Acha" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b7jjmj$kfj$1@news.onet.pl...
>A może macie sprawdzone przepisy na jogurtowce,
> śmietanowce, serowce na zimno?


też cosik mam.
0.5 kg truskawek mrożonych

2 kubeczki śmietany 30 %

1.5 szkl. Cukru pudru

2 torebki żelatyny ( najlepsza Winiary )



Rozmrozić truskawki (bez cukru), zmiksować, odstawić. Śmietanę i cukier
zmiksować, złączyć z truskawkami. Żelatynę rozrobić wodą-tyle wody ile pisze
z tyłu opakowania, wystudzić ale nie za bardzo, dać do masy, mieszać
energicznie.







› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Karkowinka
sos pomarańczowy
Truskawki
Koreczki - jak podawać?
pascha

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »