| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-18 06:40:45
Temat: Re: Ile ziemniakówDnia 9/17/2004 10:46 PM, Użytkownik anjah napisał:
>
> Udało się w końcu zalepić pierogi i je ugotować. Niedawno przyszedł mój
> mężczyzna. Zjadł podsmażone na masełku pierogi, aż mu się uszy zatrzęsły.
> Opylił 6 sztuk, a na dokładkę podgrzał sobie następne 4 SAM !!!
>
> Przy całej operacji słuchałam rosyjskich piosenek, bo niedawno wróciłam z
> Krymu i mam ukraińskie naleciałości. Ogólnie było miło. Polecam.
>
> ania
>
>
10 pierogów to rozgrzewka :)
Jak dobre ruskie to i 40 można wciągnąć :)
Może nie był głodny?
Następnym razem część usmaż na głębokim oleju na złoto-brązowy kolor.
REWELACJA!
Tylko nie mogą leżeć zbyt długo między sklejeniem a smażeniem. Farsz
zaczyna fermentować i wybuchają (tak to wygląda) podczas smażenia.
--
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-18 06:57:03
Temat: Re: Ile ziemniakówUżytkownik RaV napisał:
>
> 10 pierogów to rozgrzewka :)
> Jak dobre ruskie to i 40 można wciągnąć :)
> Może nie był głodny?
Pieróg pierogowi nierówny :)
Ja robię kółka od małej szklanki, wiec 40 może byś zjadł, a znam dom,
gdzie pierogi sa wielkości dłoni męskiej, zjadam dwa i mam dość.
--
pa, BasiaBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-18 15:00:40
Temat: Re: Ile ziemniakówUżytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:cigm6n$mik$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik RaV napisał:
> >
> > 10 pierogów to rozgrzewka :)
> > Jak dobre ruskie to i 40 można wciągnąć :)
> > Może nie był głodny?
>
> Pieróg pierogowi nierówny :)
> Ja robię kółka od małej szklanki, wiec 40 może byś zjadł, a znam dom,
> gdzie pierogi sa wielkości dłoni męskiej, zjadam dwa i mam dość.
> --
> pa, BasiaBjk
>
No moje są wielkości raczej dłoni damskiej, a usmażyłam na złoto na masełku
i wcinamy już drugi dzień. Mniam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-18 15:03:12
Temat: Re: Ile ziemniaków
> Od lat ciasto na pierogi robię tak:
> 30 dag mąki
> 1 żółtko lub całe jajo
> 1 łyżka masła
> sól
> ok.1/2 szklanki GORĄCEJ wody.
>
> Po wyrobieniu powinno być: gładkie, lśniące, niezbyt twarde, po
przekrojeniu
> porowate. :-)
Dzięki wypróbuję przy następnych :-)
ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |