« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-10-30 15:30:25
Temat: Re: Jagnięcina, właściwie kotlety jagnięce.>> suszonymi ziolami (wg humoru : tymiankiem albo ziolami
>> prowansalskimi).
>
> Miętą, miętą z miodem, mniam:)
>
Ooo! A nie jest zbyt agresywne to w smaku?
Mariusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-10-30 17:33:57
Temat: Re: Jagni?cina, w?a?ciwie kotlety jagni?ce.Mariusz wrote:
> Zresztą warto np.
>
>>zdeglasować nim patelnię po smażeniu steków czy kotletów - lekko odparuje
>>i
>>pyszny sosik gotowy.
>
>
> Koniecznie spróbuję. Dotychczas dolewałem wina wytrawnego czerwonego.
No, akurat deglasowanie jagnieciny to raczej odradzam. Niezbyt przyjemny
jest skoncentrowany smak przypominajacy juz baranine.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |