Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak długo gotować rosół?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak długo gotować rosół?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-12 23:00:59

Temat: Re: Jak długo gotować rosół?
Od: "WW" <w...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora





> > Co można ciekawego dodac do rosołu, coś co lekko go zmieni , >ubarwi?

Burak surowy, maly. Wyciaga sie go jak konczysz gotowac rosol bo ci go
zabarwi. Daje klarownosc, i zolty kolor. i fajny zapach.
--

<<<<<<<Pozdrawiam waldi >>>>>>>
http://www.wwierdak.rtk.net.pl/index.htm
http://www.wwierdak.free.komrel.net/akwarium







› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-13 06:49:23

Temat: Re: Jak długo gotować rosół?
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

NELLA <a...@h...pl> wrote:

> Witajcie,
>
> Jak d"ugo gotować , aby rosó" mia" wspania"y smak i aromat i wygląd
> (klarowny). ?

Dlugo. Jak wolowy, to przynajmniej dwie godziny. A mozna np. zrobic
wywar na kosciach, potem ugotowac w tym mieso, potem w tym kure etc.

> Na jak mocnym gazie?

Jak najslabszym.

> Co można ciekawego dodac do roso"u, coś co lekko go zmieni , ubarwi?

Przyprawy -- lisc bobkowy, ziele angielskie, pieprz, kwiat muszkatolowy.
Ja akurat nie bardzo to lubie, ale wiele prepisow to zaleca.z

Tzw. rumiane. Maly kawalek watroby wolowej, marchewki, pietruszki,
cebuli, selera posiekac, podsmazyc na tluszczu ebranym rosolu, az
bedziez rumiane, zalac rosolem, podgotowac i dodac do rosolu aby nadac m
u barwe.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-13 17:51:43

Temat: Re: Jak długo gotować rosół?
Od: Maciachowa <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 12 Oct 2001 20:48:06 +0200, "NELLA" <a...@h...pl>
napisał(a):

>
Witaj

>Jak d?ugo gotowa? , aby rosó? mia? wspania?y smak i aromat i wygl?d
>(klarowny). ?

Uwielbiam rosol i.... najbardziej smakuje mi takie ugotowany przeze
mnie :-)))) Jak dlugo gotowac? Ja gotuje najmarniej 2-3 godziny na
malutkim , ledwo ledwo pykajacym gazie.
Jak bedzie odpowiednio dlugio sie gotowal na malym gazie to bedzie z
pewnoscia....klarowny.

>Co mo?na ciekawego dodac do roso?u, co? co lekko go zmieni , ubarwi?
>
Nic. WChuda wolowina, troszke kurczaka, wloszczyzna z dodatkowa
pietrucha (korzen) bez cebuli i kapusty, ale za to z Vegeta.

Sama pychota :-))

Pozdrawiam
Maciachowa
--
m...@w...pl
http://www.maciachy.z.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jaka sałatka do makaronu z sosem bolońskim?
test
jarmuz z makaronem i tofu
cala soja zmodyfikowana ?
cala soja zmodyfikowana ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »