Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciastka Kruszyny - pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciastka Kruszyny - pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-01-28 22:06:07

Temat: Ciastka Kruszyny - pytanie
Od: "Monika R" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie,
wczoraj zrobiłam ciasteczka piwne i w związku z tym mam pytanie - jakiego
nadzienia używałyście/liście?
W moich ciasteczkach miał być dżemik truskawkowy ale skutecznie opuścił
"pierożki" i zamienił się w węgielek.
Ciasteczka smakowa rewelacja tylko jak to nadzienie zatrzymać na miejscu?
3majcie się.
monika r


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-01-28 23:46:02

Temat: Re: Ciastka Kruszyny - pytanie
Od: "Me@My" <needafrend@[BEZ TEGO]tlen.pl> szukaj wiadomości tego autora

W NETTO jest marmolada tearda chyba za ok 3 zlote spory plastikowy kubek.
Nie wycieka. Jej jedyna wada jest -przynajmniej dla mnie- to, ze jest za
slodka. Dlatego po nalozeniu posypuja ta marmolade odrobina gorzkiego cacao
(poprawia tez smak).
Sprawdzone..
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-29 06:38:37

Temat: Re: Ciastka Kruszyny - pytanie
Od: "Przyklejka>" <hariett@USUN_TOgazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monika R" <m...@w...pl> napisał
> wczoraj zrobiłam ciasteczka piwne i w związku z tym mam pytanie - jakiego
> nadzienia używałyście/liście?

Ja robiłam z dżemem truskawkowym , własnej produkcji ( taki bez fixów i
innych dodatków). Na początku mi wypływał, ale doszłam do wprawy sklejania
ciastek i jakoś się udawało. Zdarzało się ,że czasem odrobina w niektórych
troche wyciekła ,ale to w niczym nie przeszkadzało.
Robiłam tez z bananami ( troche mdławe, ale dla dzieci dobre), ze startymi
jabłkami +cukier i cynamon . Najlepsze jednak były z tym dzemem
truskawkowym.

Na ostro robiłam z farszem z pieczarek ( pieczarka utarta+ cebulka, pieprz,
sól = podsmażone), były bardzo smaczne. Tylko trzeba jeść od razu po
upieczeniu, bo po odgrzaniu w mikrofali robiły się mokre i mało chrupiące.

Kasia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-29 08:54:11

Temat: Re: Ciastka Kruszyny - pytanie
Od: Kruszyzna <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Monika R, sącząc kawkę, wyklepał:

> Witajcie,
> wczoraj zrobiłam ciasteczka piwne i w związku z tym mam pytanie - jakiego
> nadzienia używałyście/liście?
> W moich ciasteczkach miał być dżemik truskawkowy ale skutecznie opuścił
> "pierożki" i zamienił się w węgielek.
> Ciasteczka smakowa rewelacja tylko jak to nadzienie zatrzymać na miejscu?
> 3majcie się.
> monika r
Z takich owocopodobnych spraw to ja jednak obstaję przy powidłach. Domowej
roboty powidła na pewno Ci nie wyciekną, a i kupne mogą się sprawdzić. Tak
jak dziewczyny pisały, dźemy "fiksowe" wypływają - mają w sobie dużo wody.

Krusz.
ale afera z tymi ciastkami :) Do głowy mi nie przyszło... :)
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-29 09:52:38

Temat: Re: Ciastka Kruszyny - pytanie
Od: "Monika R" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Z takich owocopodobnych spraw to ja jednak obstaję przy powidłach. Domowej
roboty powidła na pewno Ci nie wyciekną, a i kupne mogą się sprawdzić. Tak
jak dziewczyny pisały, dźemy "fiksowe" wypływają - mają w sobie dużo wody.

Krusz.
ale afera z tymi ciastkami :) Do głowy mi nie przyszło... :)
--
Kruszyna


Ale jaka fajna afera :) i jak jednoczy :)
Dziękuję bardzo za wszystkie rady i pozdrawiam
monika r


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-29 10:34:44

Temat: Re: Ciastka Kruszyny - pytanie
Od: "ver de terre" <v...@e...fra.om> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monika R" <m...@w...pl> napisał w wiadomości news:ctfmd3
> Krusz.
> ale afera z tymi ciastkami :) Do głowy mi nie przyszło... :)
>
> Ale jaka fajna afera :) i jak jednoczy :)

Kruszyny wszystkich ciastek łączcie się!
zjednoczona ver de terre

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-30 09:01:11

Temat: Re: Ciastka Kruszyny - pytanie
Od: "pusiak" <p...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam. Wczoraj wieczorem zrobilam te slynne ciasteczka Kruszyny. Myslalam, że
zostaną na dzisiaj ale z mężem jak sie dorwalismy to poszlo wszystko w jeden
wieczór. Dzisiaj musze piec znowu.

Ja wzięłam powidla wlasnej roboty - z niektórych troche powypływało ale wydaje
mi się, że za dużo nałożyłam i dobrze nie zlepiłam.

pozdrawiam

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-30 09:28:06

Temat: Jak pisać, żeby nie nie utrudniać życia innym?
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Monika R" <m...@w...pl>
> Z takich owocopodobnych spraw to ja jednak obstaję przy powidłach.
Domowej
> roboty powidła na pewno Ci nie wyciekną, a i kupne mogą się sprawdzić.
Tak
> jak dziewczyny pisały, dźemy "fiksowe" wypływają - mają w sobie dużo
wody.
>
> Krusz.
> ale afera z tymi ciastkami :) Do głowy mi nie przyszło... :)
> --
> Kruszyna
>
>
> Ale jaka fajna afera :) i jak jednoczy :)
> Dziękuję bardzo za wszystkie rady i pozdrawiam
> monika r

Kto tu kogo cytuje i komu odpowiada?
http://usenetowa.lameriada.com/frames.php?dzial=oeqf
--
Pozdrawiam, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-30 10:55:37

Temat: Re: Ciastka Kruszyny - pytanie
Od: Theli <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kruszyzna napisał(a):


> ale afera z tymi ciastkami :) Do głowy mi nie przyszło... :)

Afera ja afera, ja wczoraj zrobilam i musialam dalej przepis przekazac,
bo gosciom tak zasmakowaly ;)

th.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-30 12:28:11

Temat: Re: Ciastka Kruszyny - pytanie
Od: "@nn" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Monika R" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cted0b$cqa$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witajcie,
> wczoraj zrobiłam ciasteczka piwne i w związku z tym mam pytanie -
> jakiego nadzienia używałyście/liście?
> W moich ciasteczkach miał być dżemik truskawkowy ale skutecznie
> opuścił "pierożki" i zamienił się w węgielek.
> Ciasteczka smakowa rewelacja tylko jak to nadzienie zatrzymać na
> miejscu?
> 3majcie się.
> monika r

Z powidłami - nic nie wypływało i nie było mdłe. Pyyycha!!
Ania

--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Życie jest nie zdrowe, a sufity zawsze są gotowe żeby spaść na
głowę..."



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Rosyjskie ciasto z jabłkami ( badz wisniami)
Znalezione w książce kucharskiej ... Zupa krem jarzynowy z ziołami
Z czym tosty???
Jak zrobić oliwe czosnkowa
Italian dressing - pytanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »