| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-06-16 16:05:13
Temat: Re: Jak robić biały ser?>> Mozna tez z takiego "kartonowego" zrobic, trzeba jednak wybrac bez
>> ulepszaczy, a pozniej niestety zakwasic odrobine sokiem z cytryny.
>> Wiem, ze to nie to samo, ale jak sie nie ma co sie lubi..... :(
>
> Spróbuję może następnym razem. Jednak nie ma to jak prawdziwy wiejski ser
Już kilkakrotnie pisałem, że mleko z kartonika można normalnie zakwasić.
Wystarczy na karton dać łyżkę kwaśnej śmietany, kefiru, maślanki itp.
--
Sławomir J Marusiński
Gdańsk
WŻCh "Radość"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-06-20 14:12:11
Temat: Re: Jak robić biały ser?Witam!
Gamon' napisał:
> Mozna tez z takiego "kartonowego" zrobic, trzeba jednak wybrac bez
> ulepszaczy, a pozniej niestety zakwasic odrobine sokiem z cytryny.
> Wiem, ze to nie to samo, ale jak sie nie ma co sie lubi..... :(
Po prostu nie należy tego traktować jako namiastkę sera białego.
O ile wiem jest to hinduski panir.
Po porządnym odsączeniu da się kroić w prostokąty które się nie rozpadają,
smażyć do zrumienienia.
Powodzenia - Wojtek H.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-06-21 11:10:22
Temat: Re: Jak robić biały ser?Czesc!
Użytkownik "Wojtek H." <s...@c...poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:d96s1d$51p$1@news.onet.pl...
> Po prostu nie należy tego traktować jako namiastkę sera białego.
> O ile wiem jest to hinduski panir.
??? No to chyba tych hindusow oskarze... ;)
To jest moj wlasny patent od kiedy zaczely sie problemy z
nabyciem_droga_kupna tzw. mleka od krowy. Kazdy sobie radzi, jak moze
:} A ze ktos gdzies to tak nazwal i jeszcze smazy... Smazyc w
panierce mozna i kupny bialy ser.
> Po porządnym odsączeniu da się kroić w prostokąty które się nie
> rozpadają,
Ja na ogol odsaczam srednio i nie sciskam i wcinam posypane jaka
posypka (cukier/ziolo/inne).
Pozdrawiam,
robal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |