Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak robić biały ser?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak robić biały ser?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 13


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-06-16 16:05:13

Temat: Re: Jak robić biały ser?
Od: "Kyllyan" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

>> Mozna tez z takiego "kartonowego" zrobic, trzeba jednak wybrac bez
>> ulepszaczy, a pozniej niestety zakwasic odrobine sokiem z cytryny.
>> Wiem, ze to nie to samo, ale jak sie nie ma co sie lubi..... :(
>
> Spróbuję może następnym razem. Jednak nie ma to jak prawdziwy wiejski ser

Już kilkakrotnie pisałem, że mleko z kartonika można normalnie zakwasić.
Wystarczy na karton dać łyżkę kwaśnej śmietany, kefiru, maślanki itp.

--
Sławomir J Marusiński
Gdańsk
WŻCh "Radość"


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-06-20 14:12:11

Temat: Re: Jak robić biały ser?
Od: "Wojtek H." <s...@c...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Gamon' napisał:

> Mozna tez z takiego "kartonowego" zrobic, trzeba jednak wybrac bez
> ulepszaczy, a pozniej niestety zakwasic odrobine sokiem z cytryny.
> Wiem, ze to nie to samo, ale jak sie nie ma co sie lubi..... :(

Po prostu nie należy tego traktować jako namiastkę sera białego.
O ile wiem jest to hinduski panir.
Po porządnym odsączeniu da się kroić w prostokąty które się nie rozpadają,
smażyć do zrumienienia.

Powodzenia - Wojtek H.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-06-21 11:10:22

Temat: Re: Jak robić biały ser?
Od: "Gamon'" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc!

Użytkownik "Wojtek H." <s...@c...poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:d96s1d$51p$1@news.onet.pl...
> Po prostu nie należy tego traktować jako namiastkę sera białego.
> O ile wiem jest to hinduski panir.
??? No to chyba tych hindusow oskarze... ;)
To jest moj wlasny patent od kiedy zaczely sie problemy z
nabyciem_droga_kupna tzw. mleka od krowy. Kazdy sobie radzi, jak moze
:} A ze ktos gdzies to tak nazwal i jeszcze smazy... Smazyc w
panierce mozna i kupny bialy ser.

> Po porządnym odsączeniu da się kroić w prostokąty które się nie
> rozpadają,
Ja na ogol odsaczam srednio i nie sciskam i wcinam posypane jaka
posypka (cukier/ziolo/inne).

Pozdrawiam,
robal.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak robić biały ser?
Jaka pralka ładowana z przodu (z suszarką ?)
[spam] mieszanki.pl - po remoncie
Pycha ciasto z owocami
Zgorzkniał mi szpinak - dlaczego?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »