« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-19 16:07:13
Temat: Jak robicie biały barszcz???Witam
Nigdy nie robiłem barszczu więc proszę o porady..
Swoją drogą dostałem dziś kaczorka i krew z niego - właśnie się gotuje
czernina:) Czy tu na grupie są smakosze tej pysznej zupki???
Pozrawiam i życzę Wesołych i sytych świąt.
mleczarz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-21 20:05:40
Temat: Re: Jak robicie biały barszcz???> Witam
> Nigdy nie robiłem barszczu więc proszę o porady..
> Swoją drogą dostałem dziś kaczorka i krew z niego - właśnie się gotuje
> czernina:) Czy tu na grupie są smakosze tej pysznej zupki???
>
> Pozrawiam i życzę Wesołych i sytych świąt.
>
> mleczarz
>
Chodzi o kwaszenie barszczu?
oto sposob:
przygaotowac 1l letniej przegotowanej wody, 20 dkg pszennej maki razowej,
zabek czosnku, skorke razowego chleba, troche cukru i soli. Make wsypac do
kamionkowego garnka, zalac woda, wymieszac, dodac roztarty czosnek, odrobine
soli i cukru oraz skorke z razowego chleba. Garnek przykryc plotnem lub
gaza. W przepisie napisane jest ze zur kisnie ok 5 h (co zastanawiajace bo z
doswiadczenia wiem ze nie jest kwasny przed uplynieciem 24h)
Pozdrawiam
Persef
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-22 19:31:46
Temat: Re: Jak robicie biały barszcz???Persef wrote:
>
> Chodzi o kwaszenie barszczu?
> W przepisie napisane jest
> ze zur kisnie ok 5 h
A czym się różni żur od białego barszczu, bo to o czym ty piszesz to też
kojarzy mi się z żurem jaki ja znam. Czy w takim razie barszcz biały=
żur??
Elżbieta
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-22 20:56:59
Temat: Re: Jak robicie biały barszcz???Użytkownik Elżbieta napisał:
> Persef wrote:
>
>>Chodzi o kwaszenie barszczu?
>
>
>>W przepisie napisane jest
>>ze zur kisnie ok 5 h
>
>
> A czym się różni żur od białego barszczu, bo to o czym ty piszesz to też
> kojarzy mi się z żurem jaki ja znam. Czy w takim razie barszcz biały=
> żur??
>
> Elżbieta
>
ZTCW to zur jest z maki zytniej a barszcz bialy z pszennej.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-23 05:02:05
Temat: Re: Re: Jak robicie biały barszcz???
> A czym się różni żur od bia"ego barszczu, bo to o czym ty piszesz to też
> kojarzy mi się z żurem jaki ja znam. Czy w takim razie barszcz bia"y=
> żur??
Sprawa byla tu walkowana wielokrotnie. Poczytajcie sobie, zanim
zaczniecie pytac.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-23 14:23:53
Temat: Re: Re: Jak robicie biały barszcz???Wladyslaw Los wrote:
>
> Sprawa byla tu walkowana wielokrotnie. Poczytajcie sobie, zanim
> zaczniecie pytac.
>
tak jest, szefie!
Przepraszam, obiecuje sie poprawic.
Elzbieta
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-23 14:24:03
Temat: Re: Jak robicie biały barszcz???walkie! wrote:
>
> ZTCW to zur jest z maki zytniej a barszcz bialy z pszennej.
Wielkie dzięki, to ja w takim razie zdecydowanie jestem za żurem,
pychota, mogę jeść codziennie (rosół mi niepotrzebny)
Elżbieta
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |