Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak sciemnic sos?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak sciemnic sos?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-28 11:14:53

Temat: Odp: Jak sciemnic sos?
Od: "Iśka" <f...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agnieszka Jakubiec" <a...@f...onet.pl> napisał w
wiadomości
> Chcialabym uzuskac kolor ciemno brazowy sosu.
> Jakiego sciemniacza dosypac? Macie jakis pomysl?

Też kiedyś się o to pytałam, teraz mogę się zrewanżować:-)

Można dodać: pokruszone, suszone grzyby; śliwki suszone; a Zza Slupa:
zasmażka ciemna Kno***

--
Pozdrawiam-Iśka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-28 11:25:48

Temat: Jak sciemnic sos?
Od: "Agnieszka Jakubiec" <a...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam :-)

mam zamiar zrobic gulasz z serc drobiowych, ale zawsze wychodzi mi jasny
sos.
Chcialabym uzuskac kolor ciemno brazowy sosu.
Jakiego sciemniacza dosypac? Macie jakis pomysl?

Pozdrawiam,
Agnieszka Jakubiec

PS
Przy okazji:
odkrylam rewelacyjne polaczenia gotowanych brokolow z serem rokpolem
wystarczy je nim posypac - mnie smakowalo bardzo!!!
do tego bylo jeszcze udko z zapieczonym plastrem rokpola na wierzchu...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-28 13:13:41

Temat: Re: Jak sciemnic sos?
Od: "Niteczka" <n...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora


> > Chcialabym uzuskac kolor ciemno brazowy sosu.
> > Jakiego sciemniacza dosypac? Macie jakis pomysl?
>


A może ciemny sos sojowy?

Pozdrawiam,

owieczka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-02 19:40:45

Temat: Re: Jak sciemnic sos?
Od: "altf4" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Ja uzywam z b.dobrym skutkiem palonej maki. Na sucha patelnie (nie teflon!)
wrzucasz make i prazysz na ostrym ogniu ciagle mieszajac. Uwaga nie wolno
przesadzic bo bedzie gorzka. I siup do sosu.
Użytkownik "Agnieszka Jakubiec" <a...@f...onet.pl> napisał w
wiadomości news:a33939$a24$1@news.tpi.pl...
> Witam :-)
>
> mam zamiar zrobic gulasz z serc drobiowych, ale zawsze wychodzi mi jasny
> sos.
> Chcialabym uzuskac kolor ciemno brazowy sosu.
> Jakiego sciemniacza dosypac? Macie jakis pomysl?
>
> Pozdrawiam,
> Agnieszka Jakubiec
>
> PS
> Przy okazji:
> odkrylam rewelacyjne polaczenia gotowanych brokolow z serem rokpolem
> wystarczy je nim posypac - mnie smakowalo bardzo!!!
> do tego bylo jeszcze udko z zapieczonym plastrem rokpola na wierzchu...
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Do pracowników firmy Intertele
Czy można mrozic...
przepis na szybkie danie obiadowe
przepis na babke
Przepis na pączki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »