Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak ugotowac delikatne pierogi?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak ugotowac delikatne pierogi?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-12-16 14:55:27

Temat: Jak ugotowac delikatne pierogi?
Od: "Kropelkaa" <k...@u...gmail.com> szukaj wiadomości tego autora

Potrzebuje troche "gotowcow" w zamrazarce i nakupowalam gotowych mrozonych
pierogow. Problem w tym ze one czesto sa niedokladnie sklejone i podczas
tradycyjnego gotowania najzwyczajniej sie rozpadaja i farsz plywa w wodzie.
Czy macie jakis inny pomysl na przyrzadzenie takich pierogow?
Myslalam o mikrofali.. zaraz bede to testowac
A moze w garnku na parze? Myslicie ze ciasto nie bedzie surowe?
Sama juz nie wiem jak je zrobic:-) A mam jeszcze goooore uszek w tej samej
formie.
Pomocy!!
Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-12-16 15:18:13

Temat: Re: Jak ugotowac delikatne pierogi?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Kropelkaa" <k...@u...gmail.com> wrote in message
news:em11j6$7r3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Potrzebuje troche "gotowcow" w zamrazarce i nakupowalam gotowych mrozonych
> pierogow. Problem w tym ze one czesto sa niedokladnie sklejone i podczas
> tradycyjnego gotowania najzwyczajniej sie rozpadaja i farsz plywa w
> wodzie.
> Czy macie jakis inny pomysl na przyrzadzenie takich pierogow?
> Myslalam o mikrofali.. zaraz bede to testowac
> A moze w garnku na parze? Myslicie ze ciasto nie bedzie surowe?
> Sama juz nie wiem jak je zrobic:-) A mam jeszcze goooore uszek w tej samej
> formie.
> Pomocy!!
> Agnieszka

Po rozmrożeniu spróbowac skleić gdyby próbny otworzył się posmarowac brzegi
białkiem i zagnieść.
Najczęsciej rozklejanie gotowizny może świadaczyć o rozmrożeniu ich co
najmniej raz... W zasadzie nie powinno się ich jeść.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-12-16 16:13:00

Temat: Re: Jak ugotowac delikatne pierogi?
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Potrzebuje troche "gotowcow" w zamrazarce i nakupowalam gotowych mrozonych
> pierogow. Problem w tym ze one czesto sa niedokladnie sklejone i podczas
> tradycyjnego gotowania najzwyczajniej sie rozpadaja i farsz plywa w
> wodzie.
> Czy macie jakis inny pomysl na przyrzadzenie takich pierogow?
> Myslalam o mikrofali.. zaraz bede to testowac
> A moze w garnku na parze? Myslicie ze ciasto nie bedzie surowe?

Nie wiem, jak z gotowaniem surowych pierogów na parze, ale ja w ten sposób
odgrzewam zamrożone,

Pozdrawiam
Barbara i Marysia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zapiekanka
Kwas chlebowy - wątpliwości
Jak zamrozić pierogi?
jaki toster polecacie...
Ekspres do kawy - czy to możliwe?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »